Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Algemeen
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #41  
Old 16-10-2013, 18:56
Dokter D's Avatar
Dokter D Dokter D is offline
Draaideur donateur - MKII=Life
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 3,846
Default

Sleutels inleren hoeft van mij niet.
Een tdi pomp op tijd zetten of een cruise controll inleren is wel makkelijk!
Heb het jarenlang gebruikt, laptop gecrasht en alles kwijt
Reply With Quote
  #42  
Old 17-10-2013, 17:37
gratje gratje is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 57
Default

Sleutels inkeren met vcds gaat niet lukken.
Hooguit de AB (centrale vergrendeling).
Voor het aanleren van sleutels voor de startblokkering ben je
Vag-tacho nodig.
__________________
Onder invloed kan alles, zonder invloed niets.
Reply With Quote
  #43  
Old 17-10-2013, 18:05
Sven-GTI's Avatar
Sven-GTI Sven-GTI is offline
Volksforum Aandeelhouder - Performance>>>
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,944
Default

Quote:
Originally Posted by gratje
Sleutels inkeren met vcds gaat niet lukken.
Hooguit de AB (centrale vergrendeling).
Voor het aanleren van sleutels voor de startblokkering ben je
Vag-tacho nodig.



Sleutels inleren gaat wel degelijk met vagcom/vcds

Heb er al genoeg gedaan.

Je hebt wel de skc nodig, en als je die niet meer hebt kun je die vaak wel nog achterhalen met vagtacho inderdaad. (zover ik hoor tenminste, heb zelf geen vagtacho)
__________________
20-Jahre GTI 16v-M62
GSX-R600 K9 HOEGEE-Tuned STOLEN
Honda CRF450 SM
KTM EXC 525 Racing SM
Reply With Quote
  #44  
Old 17-10-2013, 21:17
MK2-VRT's Avatar
MK2-VRT MK2-VRT is offline
VW Guru
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 758
Default

Idd, kan gewoon met vagcom als je de inlogcode hebt, en dat kan ook met een oude vagcom kabel!
Reply With Quote
  #45  
Old 18-10-2013, 07:11
gratje gratje is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 57
Default

Quote:
Originally Posted by MK2-VRT
Idd, kan gewoon met vagcom als je de inlogcode hebt, en dat kan ook met een oude vagcom kabel!

Idd, jullie hebben gelijk.
Met inlogcode kan dit inderdaad.
Maar dealers zijn over het algemeen niet erg happig om deze te geven
Dat is mijn ervaring.
__________________
Onder invloed kan alles, zonder invloed niets.
Reply With Quote
  #46  
Old 18-10-2013, 09:09
MK2-VRT's Avatar
MK2-VRT MK2-VRT is offline
VW Guru
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 758
Default

Die krijg je bij de dealer ook niet meteen, gaat allemaal online daar..

En na 06/2006 word het moeilijker om de code uit de teller te halen, zit dan een micronas CDCxx in, is allemaal versleuteld..
Reply With Quote
  #47  
Old 12-11-2013, 18:25
killerbeat killerbeat is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 1
Default kabel

Quote:
Originally Posted by MK2-VRT
Als je een kabel koopt moet je hem hier halen :

http://dx.com/p/hex-can-vag-com11-1...ol-black-126755

Werkt perfect zonder problemen, begrijp ook niet waarom die marktplaats zooi soms helemaal niks doen..Je kunt idd wel de eeprom ( FTDI ) anders programmeren zodat je hem weer aan de gang krijgt.

Bij deze kabel wel GEEN internetverbinding maken als je hem gebruikt, en ook NIET updaten, dan loopt hij ook niet vast en blijft perfect werken.


--> Kun je met deze kabel ook aanpassingen maken net zoals een originele Ross-Tech kabel voor VCDS of VCDS lite?
Reply With Quote
  #48  
Old 13-11-2013, 09:27
MK2-VRT's Avatar
MK2-VRT MK2-VRT is offline
VW Guru
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 758
Default

Ja, je kan er alles mee..
Reply With Quote
  #49  
Old 13-11-2013, 12:18
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,606
Default

Waarmee lees je dan die inlogcode uit? Vagtacho?
__________________
Reply With Quote
  #50  
Old 13-11-2013, 12:19
Sven-GTI's Avatar
Sven-GTI Sven-GTI is offline
Volksforum Aandeelhouder - Performance>>>
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,944
Default

Ja, of vagCan+k / vagcommander
__________________
20-Jahre GTI 16v-M62
GSX-R600 K9 HOEGEE-Tuned STOLEN
Honda CRF450 SM
KTM EXC 525 Racing SM
Reply With Quote
  #51  
Old 13-11-2013, 12:24
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,606
Default

Quote:
Originally Posted by Sven-GTI
Ja, of vagCan+k / vagcommander


Ik ga eens wat googelen
__________________
Reply With Quote
  #52  
Old 13-11-2013, 13:25
gratje gratje is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 57
Default

Heb nog een vag-tacho kabel liggen.
Is incl. Software tot bj. 2006 ong. Voor bijna alle vag auto's
__________________
Onder invloed kan alles, zonder invloed niets.
Reply With Quote
  #53  
Old 13-11-2013, 21:49
MK2-VRT's Avatar
MK2-VRT MK2-VRT is offline
VW Guru
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 758
Default

Vagtacho werkt vaak niet of chrast..Je hebt veel kabels waarmee het kan..Zowiso Golf maar tot 06-2006, erna zit er een micronas processor in, en die zijn versleuteld en heb je een dure kabel nodig voor login en km stand.
Reply With Quote
  #54  
Old 15-11-2013, 12:14
DeNB3rt's Avatar
DeNB3rt DeNB3rt is offline
Forum junkie
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,901
Default

Is deze wat?
http://www.ebay.com/itm/OBDII-409-I...=item3f27d3ff4c

Lijkt me dezelfde kabel, op DX werkt de link niet meer. :-)
Reply With Quote
  #55  
Old 16-11-2013, 10:42
MK2-VRT's Avatar
MK2-VRT MK2-VRT is offline
VW Guru
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 758
Default

Quote:
Originally Posted by DeNB3rt
Is deze wat?
http://www.ebay.com/itm/OBDII-409-I...=item3f27d3ff4c

Lijkt me dezelfde kabel, op DX werkt de link niet meer. :-)


Deze kabel ondersteunt geen CAN, dus Golf 5 uitlezen e.d. kan er niet mee, dan heb je een versie 11 nodig ( VCDS )
Reply With Quote
  #56  
Old 17-11-2013, 15:05
gratje gratje is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 57
Default

Quote:
Originally Posted by MK2-VRT
Vagtacho werkt vaak niet of chrast..Je hebt veel kabels waarmee het kan..Zowiso Golf maar tot 06-2006, erna zit er een micronas processor in, en die zijn versleuteld en heb je een dure kabel nodig voor login en km stand.


Deze werkt goed. 3 jaar geleden aardig wat voor betaald.
Helaas is de duitser die de kabels+software maakte/schreef (romtuning).
Niet meer actief.
__________________
Onder invloed kan alles, zonder invloed niets.
Reply With Quote
  #57  
Old 18-11-2013, 12:18
MK2-VRT's Avatar
MK2-VRT MK2-VRT is offline
VW Guru
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 758
Default

Ja origineel ja, de meeste, of zeg gerust 95% koopt een geclonde kabel, en dan is vag tacho gewoon waardeloos.
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 07:59.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum