Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Algemeen
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #21  
Old 14-10-2013, 08:22
SciroccomTDI SciroccomTDI is offline
Postwhore
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,471
Default

Quote:
Originally Posted by GeeX
Gisteren een setje gekocht via marktplaats voor €20,- had zelf al een vermoeden dat t niet zou werken. Maar omdat ik wanhopig ben toch maar gaan halen. Eerste maal bij het installeren gaat t fout en de meegeleverde software werkt gewoonweg niet. Dus 20 euro weg gegooid en ik weet nog niet waar het probleem met de golf zit helaas . Heb de software meerdere malen geprobeerd te installeren op Windows 7 en Windows XP. In beide gevallen werkt het niet.


Dat was VM WinXP, Software werkte gewoon, Maar kabel lopend krijgen in een VM is blijkbaar niet iets vanzelfsprekends.

Ik weet zeker dat we hem aan de praat gaan krijgen
Reply With Quote
  #22  
Old 14-10-2013, 08:24
Sven-GTI's Avatar
Sven-GTI Sven-GTI is offline
Volksforum Aandeelhouder - Performance>>>
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,944
Default

Als je 'm update werkt hij ook niet meer. Software hoort bij de kabel bij die clone-dingen.

Als je verkeerde software gebruikt heb je zelfs kans dat de kabel stukgaat.

Welke versie heb je?
__________________
20-Jahre GTI 16v-M62
GSX-R600 K9 HOEGEE-Tuned STOLEN
Honda CRF450 SM
KTM EXC 525 Racing SM
Reply With Quote
  #23  
Old 14-10-2013, 08:29
GeeX GeeX is offline
VW Fanatic
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 456
Default

Quote:
Originally Posted by Sven-GTI
Als je 'm update werkt hij ook niet meer. Software hoort bij de kabel bij die clone-dingen.

Als je verkeerde software gebruikt heb je zelfs kans dat de kabel stukgaat.

Welke versie heb je?



Heb geen idee haha, staat dit op de kabel of dergelijke?
Reply With Quote
  #24  
Old 14-10-2013, 08:29
SciroccomTDI SciroccomTDI is offline
Postwhore
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,471
Default

als ik me niet vergis, 409.1, Maar dat moet GeeX ff beantwoorden.
Reply With Quote
  #25  
Old 14-10-2013, 08:38
MK2-VRT's Avatar
MK2-VRT MK2-VRT is offline
VW Guru
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 758
Default

Als je een kabel koopt moet je hem hier halen :

http://dx.com/p/hex-can-vag-com11-1...ol-black-126755

Werkt perfect zonder problemen, begrijp ook niet waarom die marktplaats zooi soms helemaal niks doen..Je kunt idd wel de eeprom ( FTDI ) anders programmeren zodat je hem weer aan de gang krijgt.

Bij deze kabel wel GEEN internetverbinding maken als je hem gebruikt, en ook NIET updaten, dan loopt hij ook niet vast en blijft perfect werken.
Reply With Quote
  #26  
Old 14-10-2013, 09:11
GeeX GeeX is offline
VW Fanatic
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 456
Default

Quote:
Originally Posted by MK2-VRT
Als je een kabel koopt moet je hem hier halen :

http://dx.com/p/hex-can-vag-com11-1...ol-black-126755

Werkt perfect zonder problemen, begrijp ook niet waarom die marktplaats zooi soms helemaal niks doen..Je kunt idd wel de eeprom ( FTDI ) anders programmeren zodat je hem weer aan de gang krijgt.

Bij deze kabel wel GEEN internetverbinding maken als je hem gebruikt, en ook NIET updaten, dan loopt hij ook niet vast en blijft perfect werken.



Heb exact dezelfde, ook zelfde cdeetje met het vreemde pandabeertje erop haha. Alleen mijn kabel is fancy blauw :P Maargoed we gaan hem nogmaals installeren op een laptop met windows XP, denk dat we dan meer geluk moeten hebben. En anders kabeltje voor kabeltje na gaan kijken in de auto waarom ie niets doet
Reply With Quote
  #27  
Old 14-10-2013, 09:13
Johan1982MK1's Avatar
Johan1982MK1 Johan1982MK1 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,804
Default

Bovenstaande kabel heb ik ook, werkt goed.
__________________
Golf1 Inari silber metallic --> engineswap --> 2.0 TFSI project topic
Út Fryslân
Reply With Quote
  #28  
Old 14-10-2013, 09:26
GeeX GeeX is offline
VW Fanatic
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 456
Default

Quote:
Originally Posted by Johan1982MK1
Bovenstaande kabel heb ik ook, werkt goed.



Dan doe ik iets fout denk ik. Straks maar even een dualboot maken na xp op de laptop en dan nogmaals proberen. Schiet niet op zo.
Reply With Quote
  #29  
Old 14-10-2013, 09:36
powah's Avatar
powah powah is offline
Forum junkie
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,521
Default

Ga je volledige OS installeren of ga je via virtual machine werken? Ik kreeg het toen niet met VM aan het werken. Hij herkende telkens de COM poort niet.

Mijn idee was toen om voor 50 a 60 euro een goedkoop netbook op de kop te tikken en dat alleen gebruiken voor VCDS of VAGCOM.


Edit: Ik zie dat scirocco al dezelfde conclusie had getrokken kwa VM.
Reply With Quote
  #30  
Old 14-10-2013, 09:48
SciroccomTDI SciroccomTDI is offline
Postwhore
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,471
Default

GeeX, dingen die er niet hetzelfde uitzien, zijn op zijn minst daarom al niet hetzelfde. De conclusie dat de blauwe kabel hetzelfde is als de zwarte, is niet onderbouwd. De CD ziet er hetzelfde uit, de inhoud echter kann verschillen.

Maar we krijgen het aan de praat, hoe dan ook.
Reply With Quote
  #31  
Old 14-10-2013, 09:54
powah's Avatar
powah powah is offline
Forum junkie
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,521
Default

XP is gewoon nodig om het fatsoenlijk te laten werken.

MK2-VRT gebruikt netbook met XP erop volgens mij.

Je kan eventueel ook VCDS Lite downloaden en je auto uitlezen snel. Je krijgt wel de foutcode maar niet wat het precies is. Dan opzoeken aan de hand van de foutcode op gerrit speek wat de code betekent.
Reply With Quote
  #32  
Old 14-10-2013, 10:28
GeeX GeeX is offline
VW Fanatic
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 456
Default

Ja ga ik ook doen, moet het aan het werken krijgen haha
Reply With Quote
  #33  
Old 14-10-2013, 11:01
MK2-VRT's Avatar
MK2-VRT MK2-VRT is offline
VW Guru
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 758
Default

Klopt idd..Een laptop met XP voor uit te lezen, en alle andere mooie progs voor te programmeren..Ook nooit gezeur mee, want internet zit er 'niet op', dus ook niks wat kan chrashen zonder je het in de gaten hebt.

@Geex,

Volgens mij heb jij een 409 kabel..De link die ik stuurde is een 11. versie en is altijd zwart.

Welke versie heb je op de cd staan ?

En als het lampje op de kabel brand als je hem in de auto steekt, dan is de spanningsregelaar in orde, als je dan ook nog de juiste vagcom erop hebt staan, dan kan het hoogstens zijn dat er iets met de chip in de kabel is, kun je, als je een ept bestand hebt, met M-prog weer programmeren, en dan moet hij weer werken.
Reply With Quote
  #34  
Old 14-10-2013, 11:07
GeeX GeeX is offline
VW Fanatic
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 456
Default

Quote:
Originally Posted by MK2-VRT
Klopt idd..Een laptop met XP voor uit te lezen, en alle andere mooie progs voor te programmeren..Ook nooit gezeur mee, want internet zit er 'niet op', dus ook niks wat kan chrashen zonder je het in de gaten hebt.

@Geex,

Volgens mij heb jij een 409 kabel..De link die ik stuurde is een 11. versie en is altijd zwart.

Welke versie heb je op de cd staan ?

En als het lampje op de kabel brand als je hem in de auto steekt, dan is de spanningsregelaar in orde, als je dan ook nog de juiste vagcom erop hebt staan, dan kan het hoogstens zijn dat er iets met de chip in de kabel is, kun je, als je een ept bestand hebt, met M-prog weer programmeren, en dan moet hij weer werken.



Geen idee welke versie, zou ik even thuis moeten kijken. Cd zit in de laptop haha. Zou ik mn auto ook eventueel door jou laten uitlezen?
Reply With Quote
  #35  
Old 14-10-2013, 11:09
MK2-VRT's Avatar
MK2-VRT MK2-VRT is offline
VW Guru
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 758
Default

Owja je woont toch ongeveer om de hoek

Wou je gewoon hem even uitgelezen hebben of had je problemen ermee ? En welke auto ?

Mag ook via pb..
Reply With Quote
  #36  
Old 15-10-2013, 11:28
thijstheunissen's Avatar
thijstheunissen thijstheunissen is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 834
Default

Ik kan die kabel op dx.com niet aanschaffen want hij geeft dan een foutmelding dat deze niet meer beschikbaar is en niet meer te koop is.

Andere goede alternatieven misschien?
Reply With Quote
  #37  
Old 15-10-2013, 11:35
MK2-VRT's Avatar
MK2-VRT MK2-VRT is offline
VW Guru
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 758
Default

Toen ik de link poste was hij nog leverbaar Thijs..Heb dat nog een keer gezien bij deze kabel, waarschijnlijk is er gewoon zo veel vraag na, dat hij momenteel uitverkocht is o.i.d.

Deze is min of meer hetzelfde, alleen een ander merk ?

http://dx.com/p/jtron-090035-can-va...ol-black-232902
Reply With Quote
  #38  
Old 15-10-2013, 11:43
thijstheunissen's Avatar
thijstheunissen thijstheunissen is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 834
Default

Ik heb hem gekocht dus maar eens kijken of het was is

thanx in ieder geval
Reply With Quote
  #39  
Old 15-10-2013, 20:49
Dokter D's Avatar
Dokter D Dokter D is offline
Draaideur donateur - MKII=Life
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 3,846
Default

Ik heb al een kabel en vagcom 311.2 op een laptop zonder internet.
Kabel heb ik al jaren en werkt perfect
Kan alleen de keygen nergens meer vinden en zit dus vast aan de freeware versie
Reply With Quote
  #40  
Old 15-10-2013, 22:27
MK2-VRT's Avatar
MK2-VRT MK2-VRT is offline
VW Guru
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 758
Default

@dokter,

Stuur me eens je serial, wellicht kan ik hem kraken

Alleen kun je geen sleutels inleren met die versie, kan wel vanaf 409 en hoger, voor de rest werkt hij wel goed.
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 08:58.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum