Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf en Jetta MK II
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #21  
Old 12-04-2015, 18:35
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,095
Default

nog maar eens een update. t loopt een beetje fout bij het ontwerp van de vlotter.
de eerste 150km nadat ik getankt heb, zakt mijn benzinemeter namelijk nooit. ik dacht altijd dat het probleem in de tellerunit zat, nu blijkt het probleem dus in de tankvlotter te zitten. groot probleem dus want mijn digitale meter meet met dezelfde tankvlotter.
ik kan dus enkel tot 45liter meten, en daarboven staat de vlotter altijd op 'vol'. eens onder de 45liter kan ik dus effectief gaan meten.

ik heb het zo dus ook opgelost. als de tank VOL is, zal het scherm dat ook weergeven. pas erna zal die gaan aftellen.
http://www.fordcapri.be/off/pics/eo...0/DSCN9442c.jpg
-bij de accuspanning heb ik het laatste decimaal verwijderd (ipv 12,87V is het nu 12,9V). dit zorgt ervoor dat het getal zo niet elke sec veranderd op het scherm. het boeit mij trouwens toch niet zo precies.
-temperatuur nog niet echt kunnen calibreren aangezien ik niet weet hoe warm de motor is. als iemand een idee heeft welke temperatuur bij welke meterstand ongeveer hoort? (getal rechts boven in volts)
-de brandstof staat op de onderste regel. links de spanning in volts (zodat ik nog kan verifieren of alles klopt. rechts al een probeersel van het aantal liters, of 'fuel full' bericht.
http://www.fordcapri.be/off/pics/eo...0/DSCN9442b.jpg
per 0,1V zou er 1 liter uit de tank uit gaan. is nogal een grove afronding. volgens mijn metingen zou die van :
0-20liter 0,11V/liter veranderen
20-40liter 0,9V/liter veranderen
40-45liter 0,61V/liter veranderen (mogelijks hier een meetfout omdat de vlotter op max kwam)
45-50liter 0,06V/liter veranderd (vlotter dus op vol).

het kan dus zijn dat de vlotter zowat 0,10V/liter veranderd van 0-43liter en dan stopt. daarvoor zou ik mijn tank op een vlakke vloer eens liter per liter moeten opvullen en getallen opschrijven
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net

Last edited by fcapri : 01-02-2022 at 19:53.
Reply With Quote
  #22  
Old 14-04-2015, 22:23
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,095
Default

stapje verder. gemiddelde waarde goed gestabiliseerd, aantal liters lijkt aardig te kloppen nu en heb ook al een geschatte autonomie toegevoegd

__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net

Last edited by fcapri : 14-02-2020 at 21:45.
Reply With Quote
  #23  
Old 22-04-2015, 19:26
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,095
Default

net gezien dat hier een update mist:
ik heb vorige week dus een grote berekeningsfout gemaakt in de liters berekening.
ik ben rustig aan het rijden, antwerpen-waregem, beetje winkelen, waregem-ninove,... en het display geeft nog steeds 6liter weer (had nog 9liter toen ik in antwerpen smorgens vertrok. 150-170km rijden met 3liter.... das iets teveel van het goede.
in ninove stond de originele brandstof meter op een stand waar ik nog NOOIT ben geraakt zonder stil te vallen. toch maar eens gaan tanken. kreeg er 51liter in (tank waar ik ooit na stilvallen 51liter inkreeg).
aan het tankstation per 5liter getankt en telkens de waardes opgeschreven.
de tank gaat van 4,4V (vol) naar 8,08V (LEEG)
ik had dus 8,8V opgeschreven bij leeg, ipv 8,08V. dat is leger da leeg!!! ik zat op het laatste moment te rijden met 8,3V op het display van de sensormeting (en dacht dus nog steeds 5-6liter te hebben).
heb nu wel een schone indicatie, 8,3V op het scherm wil zeggen: ZOEK EEN TANKSTATION WANT GE GAAT STILVALLEN.
het gaf allemaal zoveel problemen niet.
50liter in de tank was +45liter op display
40liter in de tank was 41liter op display
30liter in de tank = 32liter op display
20liter = 23liter op display
10liter = 14liter op display
0liter = 5liter op display (6liter was dus de laatste liter in de tank)

UPDATE2: met 2 andere schermpjes. het eerste is me wel al gelukt om er data op te zetten, maar dat is het ook. is normaal een volledig kleurenscherm, maar met de enigste librarie die ik gevonden heb, kan ik voor het moment enkel tekst zetten.




het nokia scherm was al gekend van mijn eerste demo voltmeter, en nu dus ook operationeel in de auto. weliswaar ondersteboven (morgen ff verder aan programmeren)
http://www.fordcapri.be/off/pics/eo...40/DSCN9481.JPG

ik kan nu wel al zeggen dat de 'liters brandstof' correct loopt. zit nu al 350km verder in de nieuwe tankbeurt en zou nog een 36liter over hebben (14liter gebruikt op 350km zal ongeveer kloppen). de 2 schermpjes geven nu wel 34liter omdat de motor niet draait (spanning is lager waardoor de dashboardregelaar van VW niet correct werkt. die moet namelijk meer dan 12,5V hebben om zijn stabiele 10V meetspannning te maken). ik mag dus eigenlijk niet meten als de motor niet draait. ik had eraan gedaan om dat de melding 'voorverwarmen' en 'nu starten' op het scherm te zetten. en eens de motor draait, dan pas de gegevens tonen.
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net

Last edited by fcapri : 01-02-2022 at 19:53.
Reply With Quote
  #24  
Old 20-05-2015, 18:42
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,095
Default

eerste TFT scherm ingebouwd in de tellerunit.
nu de print deftig afwerken en inbouwen in de auto, maar eerst nog wat werken aan het uurwerk, en dan de lettertypes nog eens wat opkuisen

__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net

Last edited by René : 03-06-2015 at 15:58. Reason: filmpje zichtbaar gemaakt
Reply With Quote
  #25  
Old 20-05-2015, 18:57
Joris_MK1's Avatar
Joris_MK1 Joris_MK1 is offline
VW Guru
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 774
Default

Dat ziet er echt heel fancy uit! Geen bredere beschikbaar toevallig???
__________________
Golf MK1
Reply With Quote
  #26  
Old 20-05-2015, 19:25
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,095
Default

ik dacht dat het origineel klokje kleiner was
ik heb 0,96" schermen, 1,44" (deze dus), 1,8" (bovenstaande blauwe op de fotos) en een 3,5" scherm (die kan het hele midden vervangen, maar krijg die niet werkende)
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net
Reply With Quote
  #27  
Old 22-05-2015, 11:56
reinder 1979's Avatar
reinder 1979 reinder 1979 is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: May 2011
Posts: 57
Default

Mooi gedaan! Het vw-logo is ook briljant bedacht.
__________________
Niet goed is opnieuw.
Reply With Quote
  #28  
Old 22-05-2015, 15:26
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,095
Default

aan dat logo heb ik werk gehad, VEEEEEEEEEL werk.
allereerst was ik begonnen om die pixel per pixel te tekenen .
daarna heb ik die hexadecimaal gemaakt, maar ook dat was VEEEEEEEEL teveel werk (512 hexadecimale tekens te tekenen).

en daarna een beetje gaan denken. 3 cirkels en 12driehoeken getekent om het logo te maken . 15regeltjes easy code dus

ondertussen al wat mooier gemaakt in de cijfertjes. ben nu aan het overwegen om een dashboard te nemen die een benzinemeter onderaan had steken (groter gat dan het klokje) en daar dan een groter display achter te steken. helaas is men groter display (1,8") te klein voor zo een gat. zou dan naar 2,2" ofzo moeten gaan.
kan er wel meer gegevens kwijt dan.

datum en tijd toegevoegd:



het logo laag ik 15sec staan om de auto genoeg tijd te geven voor het voorverwarmen. zou ik direct metingen uitvoeren, krijg ik absurde cijfers omdat de accuspanning te laag is (108liter brandstof en -14°C ofzo). omdat ik altijd met gemiddeldes werk, zou het dus een paar minuten duren voor die van 108liter naar bv17liter zou gaan (telkens de helft omlaag, dus 108 naar 63, naar 40, naar 28,....)
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net

Last edited by René : 03-06-2015 at 15:59. Reason: filmpje zichtbaar gemaakt
Reply With Quote
  #29  
Old 02-06-2015, 18:37
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,095
Default

display eruit gesloopt en een groter gemonteerd



__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net

Last edited by fcapri : 14-02-2020 at 21:46.
Reply With Quote
  #30  
Old 02-06-2015, 19:07
Joris_MK1's Avatar
Joris_MK1 Joris_MK1 is offline
VW Guru
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 774
Default

Dat heb je mooi gemaakt!

Enige wat ik zelf zou doen; Als je het contact net aan zet, gaat het achtergrondlicht gelijk aan. Maar je bent denk ik nog aan het schrijven naar je scherm voor de instellingen etc. Zou je het achtergrondlicht los aan kunnen sturen vanuit de microcontroller?
__________________
Golf MK1
Reply With Quote
  #31  
Old 02-06-2015, 19:28
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,095
Default

dat kan idd nog, maar is bij deze versie nog niet gemaakt.

de controllerprint zelf ligt los in de auto en is met lange kabels naar het scherm gebracht. ik kan dus aan de print nog dingen aanpassen. klein transistortje tussen en 1 uitgang hoog zetten als ik het scherm wil laten aanspringen.

het scherm werkt nu naar behoren, de layout is goed. nu wil ik het ook zo nog maken dat ik met een drukknop verschillende weergaves kan kiezen.
bv enkel een grijze achtergrond in het onderste deel en de klok als 4 grote getallen weergeven (zoals het originele scherm). dan zou ik in het smallere deel erboven de hoeveelheid liters weergeven.
2de modus zou dit deel dan zijn.

nu sukkel ik nog een beetje met de temperatuur. de temperatuurled knippert heel raar tijdens het starten, en ook de temperatuur is nu ineens 30° lager dan normaal. moet ergens een slecht contactje zitten. normaal varieert die spanning van een 5-9V en nu heb ik bij het starten al meer dan 11V. nogthans werkt de analoge meter wel goed
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net
Reply With Quote
  #32  
Old 02-06-2015, 20:39
Robbbert's Avatar
Robbbert Robbbert is offline
Volksforum Donateur
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 484
Default

Vet gemaakt, ziet er elke keer beter uit!
__________________

Passat 2.0 FSI 2006
Transporter 1.9TD 2001
Passat TDI 1998 -> Verkocht
Hoog en droog
Reply With Quote
  #33  
Old 02-06-2015, 22:42
yuli's Avatar
yuli yuli is offline
Forum junkie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,805
Default

Wanneer kunnen wij deze bij je bestellen?
__________________
VW T3 - 1982 - 16v KR
VW Golf 1 - 1983 - PG G60
VW Corrado - 1989 - PG G60
VW Golf 1 - 1994 - Cabby Acapulco 2H
Reply With Quote
  #34  
Old 03-06-2015, 06:56
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,095
Default

namaken is piece of cake hoor .

bedoeling is wel dat ik ooit 'kitjes' bouw die kunnen ingebouwd worden, maar dan merk onafhankelijk (wil namelijk hetzelfde in men oldtimer escort en capris). nu is het nog altijd een prototype en wordt haast wekelijks omgebouwd.

de kostprijs is in ieder geval peanuts.
µcontroller: 2,49€
schermpje: 3,8€
RTC (real time clock): 1,12€
printje, kabels, connectors allemaal nog geen euro

de moeilijkheid zit hem in het inbouwen in die tellerunit, ik zou niet direct weten hoe je dat kan vermijden. daar is ook niet direct een standaard voor te vinden.
-je hebt tellers die 2 analoge meters in het midden hebben (benzine en temperatuur) met rechts een klok (groot gat dus waar het scherm nu zit)
-je hebt tellers waar je toerenteller + benzine rechts zitten en waar het midden dan de temperatuur boven heeft en een digitaal klokje onderaan (zoals bij mij en dat heeft dus een kleiner afgerond gat onderaan in het midden)
-je hebt tellers waar er NIKS in het midden zit buiten die ledjes, en waarbij benzine + temperatuur in het rechtse deel zitten.

voor allen moet je dus een ander scherm en bevestiging uitdokteren. bijkoment nog eens het probleem dat die tellerunits allemaal bestaan in 1 of 2 connector varianten (dat is wel het minste probleem, aangezien ik het benzine en temperatuursignaal aftak aan die schroefjes van de metertjes). blijft wel het verschil waar je de accuspanning aftakt.

probleem is ook nog steeds dat ik mijn exacte doel nog niet bereikt hebt, namelijk een GPS snelheidsmeter zodat ik exacte snelheid te zien krijg, en daar ga ik dan ook de heel precieze gps tijd uit nemen. dan wordt dat RTC printje van 1,12€ vervangen door een gps chip van 12€.

er bestaan ook al achteruitkijkspiegels met scherm in. dat zou nog een leuke zijn om daar die gegevens in te plaatsen, en als je achteruit rijd kan je achteruitrijcamera daar beeld op geven

__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net

Last edited by fcapri : 03-06-2015 at 07:04.
Reply With Quote
  #35  
Old 03-06-2015, 09:47
yuli's Avatar
yuli yuli is offline
Forum junkie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,805
Default

Ja ik zat iets groter te denken om dat is een tellerunit helemaal leeghalen. Dus kilometerteller, toerenteller, benzinemeter, tempmeter en MFA eruit. Dan een groot scherm over de volledige breedte van je tellerunit randjes netjes wegwerken. De ruimte achter het scherm benutten voor het moederbord en kabels.

Voorbeeld;



Alles moet dan wel werken, dus snelheidsignaal van bak + gps, toerenteller. Alle temp en drukwaarden. En meer dus via de MFA hendel knop switchen tussen tussen tabbladen voor bijvoorbeeld A/F meter, enz...

Digifiz 2.0 zegmaar
__________________
VW T3 - 1982 - 16v KR
VW Golf 1 - 1983 - PG G60
VW Corrado - 1989 - PG G60
VW Golf 1 - 1994 - Cabby Acapulco 2H
Reply With Quote
  #36  
Old 03-06-2015, 11:12
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,095
Default

das was ook één van mijn gedachten, maar ik kan er niet aan uit met de km teller. deze moet namelijk behouden blijven in belgie voor de keuring.
je mag een digifizz en dergelijke steken, maar zomaar iets zelfbouw waar je zelf de km stand mee zou kunnen wijzigen mag niet.

ik dacht dan om de km teller te behouden, en de rest weg. het probleem is dat je niet zomaar schermen vind van die afmetingen. zeker dat hele brede en niet zo hoge scherm is geen bestaande maat

het enige dat in de buurt komt is een 16:9 8" tft scherm. deze is 10cm hoog (past net) maar is 18cm breed en komt overlapt 1/3de van de km teller (of je hebt 2/3de van de km teller te kort om het hele display te vullen.
een 7" 16:9 scherm past dan wel net in de behuizing qua breedte (van km teller tot de andere kant dus), maar is slecht 8,7cm hoog. zit je weer met een gat van 1cm aan de bovenkant.

een digifizz nabouwen is in de huidige tijd idd niet zo moeilijk meer. wat je nu wel kan is met een 3D printer een mooie passend frame printen en dat in de huidige unit lijmen met bv 7 of 8" TFT erin.
je kan direct ook de hele folie achteraan weggooien en zelf alles via de kabel op je inputs hangen van je µcontroller. (ik vermoed dat mijn folie nu de boosdoener is van het temperatuurprobleem). als je dan 2 verloopkabeltjes maakt, kan je ze gewoon in de 2 soorten kabelbomen gebruiken.

misschien dat ik me wel nog eens ga bezig houden om met zo een groot scherm te spelen. nadeel is wel dat ik geen MFA knop heb om te besturen. maar dan gebruik ik wel iets krachtiger zodat ik ook GPS kan integreren.
eigenlijk zou je gewoon een 7" tablet erin kunnen hangen . dashboard eruit, een tablet houder erin en je meetprintje via wifi connecteren
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net
Reply With Quote
  #37  
Old 03-06-2015, 15:08
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,095
Default

Quote:
Originally Posted by fcapri
nu sukkel ik nog een beetje met de temperatuur. de temperatuurled knippert heel raar tijdens het starten, en ook de temperatuur is nu ineens 30° lager dan normaal. moet ergens een slecht contactje zitten. normaal varieert die spanning van een 5-9V en nu heb ik bij het starten al meer dan 11V. nogthans werkt de analoge meter wel goed

UPDATE hiervan, de analoge meter werkte totaal niet goed, temperatuur liep fell op, led begon voor gek te knipperen...
ding voor de 392ste keer weer uit elkaar en probleem opgelost. bij het verwijderen van het lampje (led) van het klokje in het midden, is één van die spoortjes beschadigd geraakt. op zich geen probleem, dacht ik. maar de massa van de kabelboom komt binnen op één van die connectors, loopt dan naar het massapunt van het klokjelampje en gaat dan verder naar die 10V regelaar.
massa onderbroken dus de regelaar had geen massa meer, en dan kan die tov massa dus niet goed meer afregelen op 10V. ff een brugje gelegd op de onderbroken baan en alles werkt naar behoren.
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net

Last edited by fcapri : 03-06-2015 at 15:18.
Reply With Quote
  #38  
Old 03-06-2015, 16:02
René's Avatar
René René is offline
10k maniac
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 21,300
Default

Knap werk!

Ik heb een aantal posts aangepast, zodat je filmpjes zichtbaar zijn. Als je op de EDIT knop drukt kan je zien hoe je ze zichtbaar krijgt
Reply With Quote
  #39  
Old 15-08-2015, 11:06
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,095
Default

kleine software update uitgevoerd. heb nu de mogelijkheid om met 1 knopje te wisselen tussen zomeruur/winteruur
http://www.fordcapri.be/off/pics/eo...0/DSCN10032.JPG

ook het uur, de minuten, de dag, de maand en het jaar kunnen aangepast worden
http://www.fordcapri.be/off/pics/eo...0/DSCN10035.JPG
...

dit is in te stellen door de knop in te drukken voor de boel te starten. als je tijdens het werken op de knop druk, schakeld die tussen 2 mogelijke weergaves.
de digitale variant met accu, temperatuur, liters brandstof, autonomie... (ga nog een update maken om de binnentemperatuur van de golf ook weer te geven, die data zit namelijk in men RTC clockje, dus gaan we ook nog gebruiken)

en een look zoals het originele VW clockje. moet de achtergrond nog een beetje tweaken om dat grijs/groene te krijgen. ben nu in de mogelijkheid om verschillende weergaves te beginnen maken. altijd leuk
http://www.fordcapri.be/off/pics/eo...0/DSCN10040.JPG

__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net

Last edited by fcapri : 01-02-2022 at 19:54.
Reply With Quote
  #40  
Old 15-08-2015, 12:22
Jeff's Avatar
Jeff Jeff is offline
No personal life
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 2,200
Default

Fantastisch!!
__________________
Groeten van Jeff
Golf 1 cabriolet 2.0 8V
www.Golfcabrio.com
Alles voor de Golfcabrioot!
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 08:42.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum