Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf en Jetta MK I
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-05-2013, 15:15
Ziggy Ziggy is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 51
Default 1ste start na jaren project mk1 G60( startprobleem

Na 3 jaar wil ik nu de golf 1 g60 starten
Maar wil niet.
Denk een brandstofprobleem.
Auto slaat wel aan als ik eve starterpilot gebruik maar valt dadelijk uit.
Omdat ik er ook in stukken aan gewerkt heb weet ik ook niet goed of ik de bobine wel correct aansluit of zou de wagen dan ook niet aanslaan?
Ik heb 1 externe pomp 300lph is dit teveel of?
Aanvoer brandstof komt bovenop injectorrail toch?
Ben geen automonteur moet ik er wel bij zeggen.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-05-2013, 15:21
Johan1982MK1's Avatar
Johan1982MK1 Johan1982MK1 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,765
Default

als hij met startpilot aanslaat zal er waarschijnlijk wel een vonk zijn...

pomp draait wel?
Alle massapunten goed aangesloten?
__________________
Golf1 Inari silber metallic --> engineswap --> 2.0 TFSI project topic
Út Fryslân
Reply With Quote
  #3  
Old 06-05-2013, 15:28
Ziggy Ziggy is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 51
Default

Ja volgens mij wel chassis massa ,motor mas.
Als de bobine niet correct is aangesloten zou ie dan ook kunnen dadelijk stilvallen?
Reply With Quote
  #4  
Old 06-05-2013, 15:30
Ziggy Ziggy is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 51
Default

En ja de pomp draait zeer duidelijk.deze draait zelfs nog enkele seconden na de startpoging
Reply With Quote
  #5  
Old 06-05-2013, 15:46
Johan1982MK1's Avatar
Johan1982MK1 Johan1982MK1 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,765
Default

Ok, bij mij draait ie maar 3 sec. ofzo. maar t zou kunnen.
liep de motor voorheen wel gewoon? of heb je hem nog niet eerder aan de loop gehad?
__________________
Golf1 Inari silber metallic --> engineswap --> 2.0 TFSI project topic
Út Fryslân
Reply With Quote
  #6  
Old 06-05-2013, 15:53
Ziggy Ziggy is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 51
Default

Ja dat is me toch verteld geweest.
Ik kocht eigenlijk de golf 1 met G60 motor in maar er was niets aangesloten.
Een begonnen project eigenlijk
Maar de persoon van Wie ik deze kocht vertrouw ik wel.
Voor de rest heb ik alles aangesloten .
Uitgemeten vanuit de ecu.
Maar ja starten en blijven draaien doet ie niet
Reply With Quote
  #7  
Old 06-05-2013, 15:56
Ziggy Ziggy is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 51
Default

Het vacuumgdeelte staat er nog niet op .
Kan dit er mee te maken hebben.
Dat de benzinedrukregaal dan niet normaal werkt
Reply With Quote
  #8  
Old 06-05-2013, 15:56
Ziggy Ziggy is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 51
Default

Regelaar
Reply With Quote
  #9  
Old 06-05-2013, 16:09
Johan1982MK1's Avatar
Johan1982MK1 Johan1982MK1 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,765
Default

Bij mij was het 'probleem' dat ik geen stroom of eigenlijk dat er geen massa aangestuurd werd naar de injectoren vanuit de computer.
Heb je tijdens het starten wel stroom naar de ecu?

Dat de vacuum slang niet aangesloten zit daar loopt hij wel om.

Hij had wel brandstof in de rail?
__________________
Golf1 Inari silber metallic --> engineswap --> 2.0 TFSI project topic
Út Fryslân
Reply With Quote
  #10  
Old 06-05-2013, 16:12
Ziggy Ziggy is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 51
Default

Ja volgens mij wel want heb de retour slang er al afgehaald bij starten en daar kwam wl benzine uit dus volgens mij wel.
Maar hoe test ik het best of de injectoren voeding krijgen?
Reply With Quote
  #11  
Old 06-05-2013, 16:41
jetta mk1 '82 jetta mk1 '82 is offline
Volksforum QUATTRO Donor
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 7,409
Default

Hoe oud is de benzine?
__________________
Audi 100 '81 (2.0D > 2.1 turbo benzine project )
Golf 4 variant (tzt on air )
Skoda Yeti 1.8TSI 4X4 (hoog is het nieuwe laag... )
Reply With Quote
  #12  
Old 06-05-2013, 18:22
Ziggy Ziggy is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 51
Default

De benzine is 1 dag oud.
Tank was ervoor ook compleet leeg want heb nieuwe tankhals en flexibel vulslang vernieuwd.dus echt enkel nieuwe benzine.
Reply With Quote
  #13  
Old 06-05-2013, 18:24
Ziggy Ziggy is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 51
Default

Ik heb net gezien dat ik de plus op dynamo vergeten aan sluiten was.
Heb nu nimeer geprobeerd maar kan het hieraan liggen dat er een open circuit is ofzo?
Reply With Quote
  #14  
Old 06-05-2013, 18:49
golffan golffan is offline
Forum Regular
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 165
Default

Dynamo heeft er volgens mij niks mee te maken. Maar komt er wel benzine bij de motor? Als je de tank vernieuwd hebt zal er wel lucht in de leidingen zitten, of heb je deze al ontlucht?
Reply With Quote
  #15  
Old 06-05-2013, 18:55
Ziggy Ziggy is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 51
Default

Neen heb dit niet gedaan.
Wist niet dat dit nodig was bij een benzine.
Hoe doe ik dat het best?
Bij een diesel heb ik dit al gedaan maar?
Gewoon retourslang loshalen en starten ofzo tot de lucht eruit is.?
Reply With Quote
  #16  
Old 06-05-2013, 19:33
Ziggy Ziggy is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 51
Default

Nu kom ik net nog iets tegen wat er misschien iets mee te maken heeft.
Dus bij de bekabeling heb je bij een corrado G60 2 pompen
1 in de tank en 1 extern. Dus 2 verschillende stekkers.
Ik heb namelijk een tank zonder opvoerpomp omdat ik deze niet nodig heb bij dit type tank.
Maar waar ik nu aan dacht is ik heb de stekker gebruikt voor de externe pomp .
Is dit misschien een fout?
Reply With Quote
  #17  
Old 06-05-2013, 20:05
gbgolf2's Avatar
gbgolf2 gbgolf2 is offline
VW Addict
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 580
Default

Even multimeter erbij pakken even plus en min meten bij je inspuiting geeft die daar stoom controleer je benzine druk dan maar, en ik zou je aanraden om een opvoerpomp tegaan plaatsen in je benzinetank en 1 hoofd pomp onder de auto! Aan je bobine ligt het niet want dan zou die ook niet starten op startpiloot
Reply With Quote
  #18  
Old 06-05-2013, 20:22
Ziggy Ziggy is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 51
Default

Ok zal ik doen.
Maar opvoerpomp?
Ik heb mijn benzineslang aansluiting heel onder aan de benzinetank.
Haal ik dan wel voordeel met een opvoerpomp?
Reply With Quote
  #19  
Old 06-05-2013, 20:33
gbgolf2's Avatar
gbgolf2 gbgolf2 is offline
VW Addict
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 580
Default

Ik heb bij mijn 2.0 16v abf niet genoeg gehad aan die onderste pomp hij moet minimaal op 3 bar lopen ofzo het is niet voor niks een opvoerpomp die is alleen voor ondersteuning van de hoofd pomp en die opvoer pomp is te vinden in nieuwe types golf 1 cabriolet van 1991 1.8 2h motor.
Reply With Quote
  #20  
Old 06-05-2013, 20:40
Ziggy Ziggy is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 51
Default

En de aansluiting voor de benzineslangen op de tank doorverbinden dan?
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 19:51.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum