Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek overig > Watergekoelde projecten
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #61  
Old 31-08-2010, 10:06
Mice's Avatar
Mice Mice is offline
Postwhore
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,079
Default

Dat zou kunnen vladi, ik rij dagelijks met de cabrio en mn vrouw met de bora. De matte neem ik af en toe een keer op een avond of in het weekend.

Thanx schenk. Ik wil graag dunne chromen bumpers erop hebben maar die zijn nogal prijzig dus dat kan nog ff duren
__________________
Hobbyboot: Golf mk1 MX 3-deurs, 1980, langdurig ombouwproject naar 2.0 2E motor
Daily: Passat variant GTE - JD Engineered
Reply With Quote
  #62  
Old 04-09-2010, 16:18
Mice's Avatar
Mice Mice is offline
Postwhore
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,079
Default

Quote:
Originally Posted by Mice
Thanx schenk. Ik wil graag dunne chromen bumpers erop hebben maar die zijn nogal prijzig dus dat kan nog ff duren


En wat staat er ineens op het forum te koop??




Direct afgesproken en opgehaald

Hebben wat liefde nodig, maar het chroom is nog netjes, dus binnenkort is het chroom wat er blinkt
__________________
Hobbyboot: Golf mk1 MX 3-deurs, 1980, langdurig ombouwproject naar 2.0 2E motor
Daily: Passat variant GTE - JD Engineered
Reply With Quote
  #63  
Old 07-09-2010, 19:20
Mice's Avatar
Mice Mice is offline
Postwhore
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,079
Default

nadat ik erachter was gekomen dat ik het verkeerde type tittentacho had
Vanavond een ander opgehaald van marktplaats wat ook een forummer bleek te zijn Pascal bedankt en succes met je project

Direct ff getest in de auto:



Alle lampjes branden, de tankmeter loopt keurig op alleen heb ik nog 2 problemen. De toerenteller geeft alleen een klein slagje in de naald als ik hem op het contact zet maar doet verder niets? En bij contact slaat de temp.meter direct volledig uit en het ledje blijft knipperen.

Iemand een oplossing hiervoor of ervaring hiermee?
__________________
Hobbyboot: Golf mk1 MX 3-deurs, 1980, langdurig ombouwproject naar 2.0 2E motor
Daily: Passat variant GTE - JD Engineered
Reply With Quote
  #64  
Old 07-09-2010, 19:37
Sjeesbeest Sjeesbeest is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,450
Default

draad van bobine naar dash ontbreekt
Reply With Quote
  #65  
Old 07-09-2010, 19:40
Mice's Avatar
Mice Mice is offline
Postwhore
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,079
Default

zo'n gevoel bekroop mij ook al
Maar als ik naar de pin-layout op doppel-wobber kijk moet de toerenteller op pin 4 zitten en daar zit bij mij wel een kabeltje, misschien wordt die niet gevoed o.i.d.
__________________
Hobbyboot: Golf mk1 MX 3-deurs, 1980, langdurig ombouwproject naar 2.0 2E motor
Daily: Passat variant GTE - JD Engineered
Reply With Quote
  #66  
Old 07-09-2010, 19:47
Sjeesbeest Sjeesbeest is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,450
Default

ff kijken tegen het brandschot of ie daar daadwerkelijk opzit

anders kan het je gelijkrichtertje achterop je "nieuwe" dash zijn.

Heeft er toevallig een oude radio met cassette hierin gezeten?
Reply With Quote
  #67  
Old 07-09-2010, 19:50
Mice's Avatar
Mice Mice is offline
Postwhore
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,079
Default

geen id, maar die kans is wel heel groot, er zat er wel 1 in op de marktplaats advertentie. kan het daar aan liggen?
__________________
Hobbyboot: Golf mk1 MX 3-deurs, 1980, langdurig ombouwproject naar 2.0 2E motor
Daily: Passat variant GTE - JD Engineered
Reply With Quote
  #68  
Old 07-09-2010, 19:56
Sjeesbeest Sjeesbeest is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,450
Default

op je bobine moet een groene en een rood/zwarte bijelkaar opzitten. groene komt van je kontaktpunten en die rood/zwarte gaat naar je toerenteller.

heb je gecontroleerd of alle banen op de flexprint nog intact waren? Alle massa punten ook gecontroleerd onder het dash en de verbinding van massa met je nieuwe dash?
Reply With Quote
  #69  
Old 07-09-2010, 19:59
Mice's Avatar
Mice Mice is offline
Postwhore
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,079
Default

die groene en die rood zwarte zitten er wel op, maar dat zal ik voor de zekerheid ff checken morgen als het licht is.
Banen op de print zijn allemaal intact.
Moet die tacho een aparte massa aansluiting hebben?
__________________
Hobbyboot: Golf mk1 MX 3-deurs, 1980, langdurig ombouwproject naar 2.0 2E motor
Daily: Passat variant GTE - JD Engineered
Reply With Quote
  #70  
Old 07-09-2010, 20:16
Sjeesbeest Sjeesbeest is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,450
Default

je laadstroom controle werkt ook niet?
Reply With Quote
  #71  
Old 07-09-2010, 20:17
Mice's Avatar
Mice Mice is offline
Postwhore
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,079
Default

lampje met dat accutje werkt wel.
__________________
Hobbyboot: Golf mk1 MX 3-deurs, 1980, langdurig ombouwproject naar 2.0 2E motor
Daily: Passat variant GTE - JD Engineered
Reply With Quote
  #72  
Old 07-09-2010, 20:50
Sjeesbeest Sjeesbeest is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,450
Default

gaat ie wel uit als je start bedoel ik
Reply With Quote
  #73  
Old 07-09-2010, 20:56
Mice's Avatar
Mice Mice is offline
Postwhore
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,079
Default

ja dat doet hij wel, ik zal morgen ff kijken naar die bobinekabeltjes.
Bedankt voor de info in ieder geval alvast
__________________
Hobbyboot: Golf mk1 MX 3-deurs, 1980, langdurig ombouwproject naar 2.0 2E motor
Daily: Passat variant GTE - JD Engineered
Reply With Quote
  #74  
Old 08-09-2010, 10:18
gizmo98 gizmo98 is offline
VW Guru
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 851
Default

deze bevinding komen aardig over een met wat ik je heb geschreven in je titte topic

ik hoop dat je het lukken gaat sucsess
Reply With Quote
  #75  
Old 08-09-2010, 18:17
Mice's Avatar
Mice Mice is offline
Postwhore
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,079
Default

vanmiddag belde de bekleder, mijn achterbank is klaar
Uiteraard direct ff opgepikt en in de auto gemonteerd

Leeg gat:



Bankie d'r in:



Past weer mooi bij elkaar:



Heb ook nog ff de bobinekabels gecheckt.
Er zit een groene, rood/zwarte en een zwarte en een witte in 1 stekkertje op.



Zit er dan iets niet goed?
__________________
Hobbyboot: Golf mk1 MX 3-deurs, 1980, langdurig ombouwproject naar 2.0 2E motor
Daily: Passat variant GTE - JD Engineered
Reply With Quote
  #76  
Old 08-09-2010, 18:38
Sjeesbeest Sjeesbeest is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,450
Default

lijkt mij gewoon goed te zitten, onder het dash (achter de zekeringkast) zitten ook nog stekkers zit het daar wel in elkaar?

Alleen snap ik die witte ff niet omdat dit meestal een zwarte is

Last edited by Sjeesbeest : 08-09-2010 at 18:41.
Reply With Quote
  #77  
Old 08-09-2010, 18:40
Mice's Avatar
Mice Mice is offline
Postwhore
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,079
Default

volgende checkpunt, bedankt voor de tip
__________________
Hobbyboot: Golf mk1 MX 3-deurs, 1980, langdurig ombouwproject naar 2.0 2E motor
Daily: Passat variant GTE - JD Engineered
Reply With Quote
  #78  
Old 08-09-2010, 20:50
Sjeesbeest Sjeesbeest is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,450
Default

ik denk dat ik het al weet........ jij heb modeljaar 1979

daar is de volgorde op de pinnen anders dan bij een dash uit 1981

je moet even uitzoeken uit welk jaartal je nieuwe dash komt !!!
Reply With Quote
  #79  
Old 08-09-2010, 20:59
Mice's Avatar
Mice Mice is offline
Postwhore
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,079
Default

dat zou inderdaad kunnen maar als ik op dit schema kijk zou hij het nu helemaal niet moeten doen of ik had kortsluiting moeten krijgen denk ik
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/In...instrument.html
Alles doet het verder gewoon, acculampje, verlichting, tankmeter etc.

Kun je iets van spanning meten op de signaaldraad voor de toerenteller met de multimeter oid?
__________________
Hobbyboot: Golf mk1 MX 3-deurs, 1980, langdurig ombouwproject naar 2.0 2E motor
Daily: Passat variant GTE - JD Engineered
Reply With Quote
  #80  
Old 08-09-2010, 21:42
Sjeesbeest Sjeesbeest is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,450
Default

je temp-meter gaat naar max dus ligt dit signaal volledig aan massa, trek het draadje eens van je tempsensor af kijk dan eens de meter volledig weer naar minimaal gaat. Dat signaal is te meten maar je multimeter zal te langzaam zijn.

btw........ mooie link ff opgeslagen ben zelf op dit moment ook bezig met
zo'n klusje, ik ga ook weer terug naar een tittentacho... heb er op dit moment een mk2 16v teller inzitten.



Last edited by Sjeesbeest : 08-09-2010 at 21:45.
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 21:20.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum