Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf,Bora en New Beetle MK IV
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 10-05-2015, 20:08
W-Bora W-Bora is offline
Forum Newbee
 
Join Date: May 2015
Posts: 5
Default Bora 1.6 -> 1.8 20vt project.

Goede avond allen,

Zo'n 2 weken geleden van start gegaan met een ombouw project van een vw bora 1.6sr naar 1.8 20vt.

(bora 1999 - Seat leon 1.8 20vt , 2002)

Motor erin gelepeld wat overigens 1 op 1 past.
Uitlaat, elektronisch gaspedaal, en heel wat andere kleine aanpassingen.

Wegrijblokkering uit de ECU laten schrijven.

En toen... starten.
Motor start, loopt (2 a 3 seconden en valt terug stil).

telkens weer opnieuw.. Vanalles nagekeken, van contact relais tot brandstof pomp.. en dat is allemaal in orde (Krijgt brandstof, injectoren werken, elek. gaspedaal.)

Sterker nog.. in de 2 a 3 seconden dat de motor loopt werkt deze perfect en reageerd goed op het gaspedaal.

Uitlezen was niet mogelijk vanwege bouwjaar.. Dus de 2 canbus kabels van de OBD stekker naar het klokkenpaneel gelegd en voila.. motormanagement uitlezen.

Nu kwam ik op een hele boel foutcodes die begint bij :

Botsing signaal van Airbag regelaar : ongeloofwaardig Signaal.
Brandstof pomp relais : Kortgesloten naar positief.
EVAP zuiveringsklep : kortgesloten naar massa.

Zuurstof sensor, secundaire lucht injectie, brandstof injector 1 t/m 4, turbodruk regel klep, secundaire lucht pomp relais, nokkenas tijdstip aanpassing, turbodruk aansturing klep. allemaal kortgesloten naar massa?

Zit nu dus voor een raadsel.. motor komt uit een rijdende seat (Schade)

Kan het probleem zijn dat de Airbag module van de bora geen canbus ondersteund?
Ben ik mogelijk ergens massa of + vergeten/ verkeerd aangesloten?
Brandstofpomp relais niet juist aangestuurd?

Heb zelf de witte stekker in de waterkast aan moeten passen (deze was in de bora groen en de seat wit)

Ik sta dus voor een raadsel.. en weet even niet meer hoe of wat.
Misschien dat iemand hier een idee heeft wat mij op weg kan helpen?

Met vriendelijke groeten,
Reply With Quote
  #2  
Old 10-05-2015, 22:24
wopitop wopitop is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 75
Default

Ik zou het wel in die richting zoeken voor wat betreft de storingen. De voedingen van het MRA zijn wel allemaal aangesloten? Dat zijn er meerdere als ik me niet vergis.


De symptomen van een werkende startonderbreking is twee seconden lopen en dan stilvallen.....
__________________
'86 Coupe Quattro "Suzie"
'00 Bora V5 "Deborah"
Reply With Quote
  #3  
Old 10-05-2015, 22:52
KennyH's Avatar
KennyH KennyH is offline
Donateur & VW Enthousiast
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1,434
Default

Dit klinkt me als een werkende startblokkering.
__________________
[1999] Golf 4 Variant - Daily
[1996] Golf 3 Atlanta Sport - Daily
[1988] Volvo 480 ES - Hobby
Reply With Quote
  #4  
Old 11-05-2015, 06:27
Gertjan's Avatar
Gertjan Gertjan is offline
Married to PC
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3,683
Default

De startblokkering bij een Bora zit in je ECU én in je teller. Die in je teller zou je ook nog eruit moeten schrijven, of je ECU dezelfde geven als in je teller zit. (dan heb je ook weer een werkende startblokkering)
Reply With Quote
  #5  
Old 11-05-2015, 06:37
W-Bora W-Bora is offline
Forum Newbee
 
Join Date: May 2015
Posts: 5
Default

hallo allen,

bedankt voor de reacties,

startblokkering lijkt mij onwaarschijnlijk.
uit de ecu is deze uitgeschreven en ik gebruik de klok wat bij de motor hoort (dus klok, sleutel en vrije ecu.)

vandaar dat ik begon te denken aan.. veiligheid.. airbags.. er loopt een kabel volgens schema van airbag module naar brandstof relais.

Het is een pittige.. maar een uitdaging..

Met vriendelijke groeten,
Reply With Quote
  #6  
Old 11-05-2015, 06:47
Pewi Vwteam Pewi Vwteam is offline
Married to PC
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,894
Default

Start blokkering uit is uit. Maar 2 a 3 seconden lopen klinkt als startblokkering. Als hij uit is gezet doet je teller er ook niks meer mee.
__________________
toerental versterkers, Voor bij 20vt, tdi, in mk 1 mk2 info pb.

Immo off voor de digi 3.8 en me7
Digi. Edc15 Edc16 me7.xx med 9.1


KABELBOOM OP MAAT vag only.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-05-2015, 08:10
Pewi Vwteam Pewi Vwteam is offline
Married to PC
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,894
Default

10-adaptation
Groep Ch91
even kijken wat er staat , een 1 is immo off, een 4 is immo on kun je hier wat mee?
__________________
toerental versterkers, Voor bij 20vt, tdi, in mk 1 mk2 info pb.

Immo off voor de digi 3.8 en me7
Digi. Edc15 Edc16 me7.xx med 9.1


KABELBOOM OP MAAT vag only.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-05-2015, 11:18
W-Bora W-Bora is offline
Forum Newbee
 
Join Date: May 2015
Posts: 5
Default

ga ik vanavond even checken.

Nooit iemand meegemaakt? oude airbag module die niet kan communiceren met nieuwe ecu?
stond namelijk op de site van gerrit: foutcode 17831.

bedankt wederom voor het meedenken!

met vriendelijke groeten,
Reply With Quote
  #9  
Old 11-05-2015, 11:57
Pewi Vwteam Pewi Vwteam is offline
Married to PC
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,894
Default

Alle pin positie s na gelopen en om gestekkerd. Waar nodig? Of gewoon stekkers in je waterbak er gewoon ingedrukt? Want je k - line is ook gewoon werkend te krijgen namelijk. En je t14 ook om gestekkerd?
__________________
toerental versterkers, Voor bij 20vt, tdi, in mk 1 mk2 info pb.

Immo off voor de digi 3.8 en me7
Digi. Edc15 Edc16 me7.xx med 9.1


KABELBOOM OP MAAT vag only.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-05-2015, 16:41
W-Bora W-Bora is offline
Forum Newbee
 
Join Date: May 2015
Posts: 5
Default

die t14 is omgestekkerd, was eerst t10.

4 kabels blijven ongebruikt van de 12, deze zijn volgens schema n.v.t. bij motorcode AUQ (secundaire koelvloeistof pomp staat er o.a. bij.

die t6 en t10 (oranje en wit/groen heb ik nagekeken.)

was allemaal hetzelfde behalve dat de 1.6 carterverwarming had.

ik denk dat de fout tussen brandstof relais/airbag module/ecu zit.

namelijk de dunne lila witte kabel, deze is bij 1.8 in de T6 bruin en bij bora T10 oranje.

vanavond even verder klooien.

bedankt!

met vriendelijke groet,
Reply With Quote
  #11  
Old 11-05-2015, 21:45
Pewi Vwteam Pewi Vwteam is offline
Married to PC
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,894
Default

Lila witte aansturing brandstofpomp relais massa sturing.
__________________
toerental versterkers, Voor bij 20vt, tdi, in mk 1 mk2 info pb.

Immo off voor de digi 3.8 en me7
Digi. Edc15 Edc16 me7.xx med 9.1


KABELBOOM OP MAAT vag only.
Reply With Quote
  #12  
Old 11-05-2015, 22:20
GJ007's Avatar
GJ007 GJ007 is offline
VW Guru
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 878
Default

Ik lees mee, binnenkort ga ik hetzelfde doen. Ik kan geschikt aan een AQU komen met reeds JD chip naar 225.

Je probleem klinkt mij ook al de immo die de brandstofpomp afsluit...
__________________
Jetta Mk1 '83 1.8 DX [project]
Bora Mk4 '00 1.8T AQX [daily]
Audi A3 '03 2.0TDI BKD[daily]
Reply With Quote
  #13  
Old 28-05-2015, 22:36
W-Bora W-Bora is offline
Forum Newbee
 
Join Date: May 2015
Posts: 5
Default

heren,

bedankt voor het meedenken, ondertussen na nog heel wat andere euveltjes.. toch alles netjes aan het werken gekregen.

het was de lila witte kabel, dit heeft te maken met het botsingssignaal van de airbag.
deze heeft via het relais een signaal naar de ecu.

krijgt de ecu geen signaal van de airbagmodule.. dan gaat deze van het ergste uit.

nog geklooit met de E30 kabellas blauw geel, deze bleek niet juist aangesloten in de kabelboom.. met als gevolg uitschakelen van SAI pomp, EVAP klep, 2 breedband lambda's, LMM en een verbruik van heb ik jou daar. motor continu in open loop. CO uitstoot van 4,2%

aiai

verder alles gelukt
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 00:13.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum