Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf en Vento MK III
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 13-03-2006, 11:57
Zaahied Zaahied is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 17
Lightbulb plus geschakeld!?

Hoi,

weer zo'n eentje van vwforum...

Ik ben nu op mijn werk, zal me volgende keer even uitgebreid voorstellen met foto's natuurlijk.

Momenteel ben ik met mijn golf3 bezig. De nodige schroefset, velgen, dvd-speler, tft is al aangeschaft. Wacht alleen nog op de tijd om in in te bouwen.

Maar mijn vraag is het volgende... Ik zoek een kabel waar spanning op staat wanneer je contact aanstaat en geen spanning wanneer je contact uit is.

Dat moet als massa gaan dienen wanneer de contact eraf is...

Om het duidelijker te maken....

Het is voor een dummy alarm led

Heb bij de radio al gemeten, maar nix gevonden.(mede dankzij de vorige eigenaar)..

Ook al de search gebruikt, noppes...

Alvast bedankt!
Reply With Quote
  #2  
Old 13-03-2006, 12:01
remoss's Avatar
remoss remoss is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 10
Default

Hey Zaahied,

Wanneer je iets geschakeld wilt hebben op die manier moet je hem als massa aansluiten bij de achterruitverwarming of sigaretten aansteker

Effe kabeltje stukje blootleggen met een mesje en erop solderen op plakken..

Greetz remos
Reply With Quote
  #3  
Old 13-03-2006, 12:06
Big_Mac_Mark's Avatar
Big_Mac_Mark Big_Mac_Mark is offline
Married to PC
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 3,301
Default

Kun je dat niet gewoon doen met een schakelaar die je ergens verstopt? Klik je hem aan als je weg gaat, kleine moeite, en het 'gelegenheidsboefje' laat zich er wel door afschrikken!
__________________
- Golf MK4 2.0, 1999

- Honda CBR 900 RR Fireblade, 1998

ZU RISIKEN UND NEBENWIRKUNGEN LESEN SIE DIE PACKUNGSBEILAGE UND FRAGEN SIE IHREN ARTZT ODER APOTHEKER
Reply With Quote
  #4  
Old 13-03-2006, 12:09
patrick16v patrick16v is offline
Forum regular
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 71
Default

Quote:
Originally Posted by Big_Mac_Mark
Kun je dat niet gewoon doen met een schakelaar die je ergens verstopt? Klik je hem aan als je weg gaat, kleine moeite, en het 'gelegenheidsboefje' laat zich er wel door afschrikken!


idd ff een schakelaartje verstoppen. of je moet er een relais tussen zetten, maar ik begrijp aan je vraag dat je niet echt thuis bent met elektriciteit, dus het schakelaartje is een goede optie!!!!
Reply With Quote
  #5  
Old 13-03-2006, 12:10
Marcski's Avatar
Marcski Marcski is offline
Volksforum Crew
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 12,698
Default

als je radio zijn radio-zenders onthoudt, krijgt deze echt wel constante plus.. nog een keer goed meten dus
Reply With Quote
  #6  
Old 13-03-2006, 12:15
Zaahied Zaahied is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 17
Default

bedankt iedereen,

een schakelaar kan ook (makkelijk), maar meer als laatste optie...

Achteruitverwarming of sigarettenaansteker is een goede optie voor massa?

De radio is constant, dan blijft hij knipperen...

Is er nix bij de zekeringkast te pakken? Een relais kan, maar het is maar een tijdelijke oplossing tot ik een alarm heb. Het wordt nu echt erg bij mij in de buurt...
Reply With Quote
  #7  
Old 13-03-2006, 12:25
remoss's Avatar
remoss remoss is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 10
Default

Ik heb voor mijn alarm installatie het ook met de achterruit verwarming gedaan werkt perfect!!!

contact aan..lampje uit, contact uit, lampje aan!!Op aanraden van mijn oom, monteur bij vm meest gangbare en standaard oplossing..!!

Veel gebruikt door officiele dealers!

Succes en peace of cake!
Reply With Quote
  #8  
Old 13-03-2006, 12:29
Zaahied Zaahied is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 17
Default

Quote:
Originally Posted by remoss
Ik heb voor mijn alarm installatie het ook met de achterruit verwarming gedaan werkt perfect!!!

contact aan..lampje uit, contact uit, lampje aan!!Op aanraden van mijn oom, monteur bij vm meest gangbare en standaard oplossing..!!

Veel gebruikt door officiele dealers!

Succes en peace of cake!


Waar in de auto heb je de kabels gepakt? Voor in de zekeringkast?

Beide op de zelfde plek (plus/min)
Reply With Quote
  #9  
Old 13-03-2006, 12:35
remoss's Avatar
remoss remoss is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 10
Default

Je pakt de plus van de autoradio, en de min van de knop
van de achterruitverwarming!

Deze min is als je het contact aan hebt de +...snappie

succes
Reply With Quote
  #10  
Old 13-03-2006, 12:42
Zaahied Zaahied is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 17
Default

Quote:
Originally Posted by remoss
Je pakt de plus van de autoradio, en de min van de knop
van de achterruitverwarming!

Deze min is als je het contact aan hebt de +...snappie

succes


Thanx! ik ga het vanmiddag proberen!

Reply With Quote
  #11  
Old 13-03-2006, 12:55
Reaper Kustoms's Avatar
Reaper Kustoms Reaper Kustoms is offline
VW Addict
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 629
Default

zorg dat het lampje wat je gaat gebruiken een LED (light emitting diode) is of dat je er een diode tussenzet (deze zorgen ervoor dat de stroom maar 1 kant op kunnen gaan), anders heb je kans op een grillparty onder je dash...
Reply With Quote
  #12  
Old 13-03-2006, 12:57
remoss's Avatar
remoss remoss is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 10
Default

Gewoon een standaard orgineel dummy alarm ledje gebruiken!!

Succes vanmiddag, hoor het vanavond wel van je!
Reply With Quote
  #13  
Old 13-03-2006, 15:59
Zaahied Zaahied is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 17
Default

Quote:
Originally Posted by remoss
Gewoon een standaard orgineel dummy alarm ledje gebruiken!!
h
Succes vanmiddag, hoor het vanavond wel van je!


Ik ben net even met de multimeter bezig geweest en ben er achtergekomen dat ik dus rood (constant +) in combinatie met geel/zwart (geschakeld +) wat achter de schakelaar zit het doet.

Meteen even de ledje opgezet, en doet het perfect !

Alleen moet ik nog de kabels nog daar netjes doortrekken en omdat ik weer zo moet werken, houdt het voor nu weer even op.

Ik hoop dat ik morgen weer even de kans krijg...

Ook suggesties over hoe kabels door te trekken hoor ik graag...

In ieder geval, BEDANKT!
Reply With Quote
  #14  
Old 13-03-2006, 17:54
remoss's Avatar
remoss remoss is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 10
Default

Mooi werk.. gefixed!

draden lopen bij mij gewoon achter mijn dashboard. Aansluiten op de rode van de radio, en dan de andere achter het dashboard, achter de fan knoppen naar het midden. lampje zat bij mij bij de knoppen naast achterruit verwarming.

Dat is ook de plaats waar 'vaak' het ledje zit voor het orginele alarm.

Succes en Your Welcome!
Reply With Quote
  #15  
Old 13-03-2006, 18:04
Antoineveld's Avatar
Antoineveld Antoineveld is offline
Forum regular
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 64
Default

Normaal is bij de golf 3 een rood/bruine draad de geschakelde plus, zie ook mijn webiste bij FAQ vraag 5: Hoe sluit ik een alarm aan. Hier staat ook de geschakelde plus tussen. Deze geeft 12 volt als de sleutel in het slot zit (je hoeft hem dus nog niet eens om te draaien naar de accesoirestand bij andere auto's). Sleutel er helemaal uit is stroom eraf.
__________________
www.vwgolf-info.nl
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 23:05.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum