Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek overig > Watergekoelde projecten
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #61  
Old 03-12-2021, 17:04
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 275
Default

Nou die startmotor past dus niet.
De as en het tandwiel zijn ongelijk en het 3e montage gat voor de motorsteun zit niet op de goede plek...

Denk dat het toch tijd wordt voor dikkere kabels en wellicht ook een massakabel richting de voorkant.
__________________
You can sleep in a race car but you can't race a house!
MKII GTI Trackcar

Toerentalversterkers te koop! Om je originele toerenteller aan te sluiten op een andere ECU (KMS, DTA, Megasquirt, etc)
Reply With Quote
  #62  
Old 03-12-2021, 20:46
steven16v steven16v is offline
Volksforum Triple Action Donor
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,844
Default

Quote:
Originally Posted by daNpy
Nou die startmotor past dus niet.
De as en het tandwiel zijn ongelijk en het 3e montage gat voor de motorsteun zit niet op de goede plek...

Denk dat het toch tijd wordt voor dikkere kabels en wellicht ook een massakabel richting de voorkant.


Welke startmotor heb je gehaald? Volgens mij had ik een startmotor van een golf 3 TD en geen TDI. Volgens mij zit daar verschil in maar is al heel wat jaren geleden dus pin me er niet op vast.

Moet er wel bij zeggen dat ik toen een 1.9 TD onderblok plus krukas had met al het interne (drijfstangen, zuigers etc) van een 16v en een 16v kop er op.

Last edited by steven16v : 03-12-2021 at 20:54.
Reply With Quote
  #63  
Old 04-12-2021, 10:16
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 275
Default

02Z 911 023H





__________________
You can sleep in a race car but you can't race a house!
MKII GTI Trackcar

Toerentalversterkers te koop! Om je originele toerenteller aan te sluiten op een andere ECU (KMS, DTA, Megasquirt, etc)
Reply With Quote
  #64  
Old 04-12-2021, 10:18
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 275
Default

Het was misschien makkelijker geweest de nieuwe te vergelijken met een van de 3 oudere die ik heb liggen.
Want nu heb ik de startmotor gedemonteerd met de auto op de wielen (brug is ff bezet) en nu krijg ik die middelste bout niet meer terug omdat de motorsteun niet in de goede positie wil
__________________
You can sleep in a race car but you can't race a house!
MKII GTI Trackcar

Toerentalversterkers te koop! Om je originele toerenteller aan te sluiten op een andere ECU (KMS, DTA, Megasquirt, etc)
Reply With Quote
  #65  
Old 04-12-2021, 13:10
Bartaggio's Avatar
Bartaggio Bartaggio is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 99
Default

Volgens mij is die starter niet voor een 020 bak maar voor een 02M, het lijkt er in elk geval niet echt op. Volgens mij moet je iets van een 020911024A hebben. Dat is een 1.8KW starter voor een 020 bak.

Maar goed, als ie nu goed start met de massakabel is het ook prima.

Krik onder de voorste steunbalk of onder de bak zelf zetten en dan moet die steun toch wel op een manier bewegen zodat ie past toch?
Reply With Quote
  #66  
Old 04-12-2021, 15:19
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 275
Default

Quote:
Originally Posted by Bartaggio
Volgens mij is die starter niet voor een 020 bak maar voor een 02M, het lijkt er in elk geval niet echt op. Volgens mij moet je iets van een 020911024A hebben. Dat is een 1.8KW starter voor een 020 bak.

Ik kan niet meer vinden wie me geholpen heeft/ op welk forum ik geholpen ben met de tip voor een planetaire startmotor. Daar stond het type auto idd bij, blijkbaar is deze startmotor dus alsnog niet de juiste.
Is die 020911024A wel een met planetaire set?

Quote:
Krik onder de voorste steunbalk of onder de bak zelf zetten en dan moet die steun toch wel op een manier bewegen zodat ie past toch?

Ja klopt, maar je ziet niks omdat hij zo laag is. En met een spiegeltje kun je het ook net niet zien. Ik heb hem ondertussen op de brug gerold en het met de versnellingsbak steun gedaan, hij zit weer vast


Quote:
Maar goed, als ie nu goed start met de massakabel is het ook prima.

Maar dat doet ie dus niet.

Zojuist heb ik even wat zitten proberen.
De accu zit achterin, en de kabel loopt in 3 stukken naar de startmotor toe.

Accu (M6) -> (M10) Noodstroomschakelaar (M10) -> Doorvoer schutbord (M10) -> (M10) startmotor (M8)

Als ik één of twee van deze 3 stukken overbrug, gaat hij nog steeds erg moeizaam rond, en zal dus niet starten. Alléén als ik een startkabel van de + van de accu direct naar de startmotor leg, parallel aan de hele andere kabel, dan gaat ie goed rond.

Lengte accu - noodstroom = 2,75m
Lengte noodstroom schutbord = 0,7m
Lengte schutbord - startmotor = 0,9m
Totaal 4,5 m

Dus zelfs met een kabel parallel van de accu naar het schutbord, waarmee ik 3,5m "dikker" uitvoer, gaat hij niet goed rond. Andersom, startmotor naar noodstroom schakelaar, ook niet.
Volgens mij duidt dit dus op een te dunne kabel

De vraag is nu, ga ik van 16mm2 naar 25mm2 of maar meteen 35mm2 voor de zekerheid?
__________________
You can sleep in a race car but you can't race a house!
MKII GTI Trackcar

Toerentalversterkers te koop! Om je originele toerenteller aan te sluiten op een andere ECU (KMS, DTA, Megasquirt, etc)

Last edited by daNpy : 04-12-2021 at 15:49.
Reply With Quote
  #67  
Old 05-12-2021, 10:28
sixpack's Avatar
sixpack sixpack is offline
Volksforum Crew - Polijstpooier
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 8,021
Default

Reply With Quote
  #68  
Old 05-12-2021, 11:03
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 275
Default

Pfoe, 50mm2
__________________
You can sleep in a race car but you can't race a house!
MKII GTI Trackcar

Toerentalversterkers te koop! Om je originele toerenteller aan te sluiten op een andere ECU (KMS, DTA, Megasquirt, etc)
Reply With Quote
  #69  
Old 06-12-2021, 10:38
Bartaggio's Avatar
Bartaggio Bartaggio is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 99
Default

Quote:
Originally Posted by daNpy
Ik kan niet meer vinden wie me geholpen heeft/ op welk forum ik geholpen ben met de tip voor een planetaire startmotor. Daar stond het type auto idd bij, blijkbaar is deze startmotor dus alsnog niet de juiste.
Is die 020911024A wel een met planetaire set?


Ik heb geen idee, weet alleen dat ie 1.8kW is
Reply With Quote
  #70  
Old 06-12-2021, 14:01
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 275
Default

Quote:
Originally Posted by Bartaggio
Ik heb geen idee, weet alleen dat ie 1.8kW is

Als ik vanavond even het huidige nummer doorgeef, kun je dan kijken wat het vermogen daarvan is?
Of is dat met een simpele Google-zoekactie te vinden?
__________________
You can sleep in a race car but you can't race a house!
MKII GTI Trackcar

Toerentalversterkers te koop! Om je originele toerenteller aan te sluiten op een andere ECU (KMS, DTA, Megasquirt, etc)
Reply With Quote
  #71  
Old 06-12-2021, 20:33
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 275
Default

110 126 001 20 N
__________________
You can sleep in a race car but you can't race a house!
MKII GTI Trackcar

Toerentalversterkers te koop! Om je originele toerenteller aan te sluiten op een andere ECU (KMS, DTA, Megasquirt, etc)
Reply With Quote
  #72  
Old 06-12-2021, 20:49
Bartaggio's Avatar
Bartaggio Bartaggio is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 99
Default

Quote:
Originally Posted by daNpy
Als ik vanavond even het huidige nummer doorgeef, kun je dan kijken wat het vermogen daarvan is?
Of is dat met een simpele Google-zoekactie te vinden?


Quote:
Originally Posted by daNpy
110 126 001 20 N


Met dit nummer kan ik niets vinden.. dit is ook geen VW nummer ofzoiets.

Ik kan overigens in ETKA eigenlijk alleen zien of het een "normale" starter is of in dit geval eentje met 1.8kW

Ik zie nu wel dat het nummer dat ik eerder aangaf wel iets van een planetaire stelsel heeft.

Maar ehhh.... een zwaardere starter heeft alsnog geen zin als je bekabeling niet zwaar genoeg is
Reply With Quote
  #73  
Old 07-12-2021, 14:56
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 275
Default

Quote:
Originally Posted by Bartaggio
Met dit nummer kan ik niets vinden.. dit is ook geen VW nummer ofzoiets.

Ik kan overigens in ETKA eigenlijk alleen zien of het een "normale" starter is of in dit geval eentje met 1.8kW

Ik zie nu wel dat het nummer dat ik eerder aangaf wel iets van een planetaire stelsel heeft.

Maar ehhh.... een zwaardere starter heeft alsnog geen zin als je bekabeling niet zwaar genoeg is

Klopt, het idee van de planetaire set is juist dat je minder stroom nodig hebt om dezelfde kracht op het vliegwiel te zetten Dan kom je met dunnere bedrading dus weg.

Anyway, heb gisteren de spanningsval gemeten en die is 1,8 tot 2V. Dat wil zeggen dat er een stroom loopt van 365 tot 406A.
De kabel die ik parallel heb gelegd was ook 16mm2. Dat is samen 32mm2 en dan start ie wél.
Als ik 35mm2 kabel neem van 4,5 m lang dan wordt de spanningsval bij 406A nog maar 0,9 V.
Als ik de kabel ook nog een meter korter maak (door de noodstroomschakelaar naar tussen de stoelen te verplaatsen) is de spanningsval nog maar 0,7V.
__________________
You can sleep in a race car but you can't race a house!
MKII GTI Trackcar

Toerentalversterkers te koop! Om je originele toerenteller aan te sluiten op een andere ECU (KMS, DTA, Megasquirt, etc)
Reply With Quote
  #74  
Old 06-01-2022, 14:53
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 275
Default

Nou, ondertussen staat ie weer op de brug en is de motor er onder uit. Ik wil een moer in het laatste stuk van het spruitstuk lassen zodat de lambdasonde op de beste plek zit (zit nu op cilinder 1 en 3 in de 2-1 pijp).
Die uitlaat kreeg ik er sowieso niet onderuit zonder het blok te laten zakken; ofwel eruit halen.

Van de week ben ik ook nog bezig geweest met de accu kabel verdikken naar 35mm2. De elektricien in de straat heeft een tang die daar kabelogen voor kan knijpen dus dat is mooi klaar. Getest, en: weer niet rondgaan
Eerder had ik al 2 ogen aan de complete 5 meter kabel laten knijpen (voor ik hem in stukken heb geknipt). Toen ging het wél. Nu klikt de startmotor en wil hij niet verder rond. Ik heb dit al eerder gehad toen ik de motor net ingebouwd had. Zelfs het wisselen van startmotor (3x) hielp toen niet. De startmotor zegt "klik" en trekt wel stroom, maar doet verder niks. Alsof hij verkeerd staat ofzo, vlak voor de compressie misschien?
Zelfs met de accu direct op de startmotor wil hij niet rond(!)
En ook is me opgevallen dat juist alle contact(schroef)punten van de kabel warm werden....

Nu heb ik ook mijn 02A versnellingsbak opgehaald. Na flink schrobben in de wasbox met motor ontvetter toch enigszins schoon gekregen, maar uiteindelijk thuis met 3 bussen remmenreiniger ging het er veel beter af
Op deze bak past de startmotor die ik had aangeschaft wel in.
Maar meteen viel me dus op dat de voorste motorsteun waarschijnlijk niet dezelfde montagepunten heeft...

-> Heb ik voor de 02A ook een andere voorste motorsteun nodig?
-> En de snelheidsmeter kabel, die is ook anders? Hoe krijg ik die passend op mijn Golf 2 dashboard?
__________________
You can sleep in a race car but you can't race a house!
MKII GTI Trackcar

Toerentalversterkers te koop! Om je originele toerenteller aan te sluiten op een andere ECU (KMS, DTA, Megasquirt, etc)
Reply With Quote
  #75  
Old 06-01-2022, 15:37
gijs474's Avatar
gijs474 gijs474 is offline
Volksforum aandeelhouder Mk1 R32 BFH
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 185
Default

Wellicht kan je een proberen om op het moment dat hij niet start, je met een ratel op de krukasbout de motor wat verder draait?

Dan weet je of het aan de compressieslag oid ligt.
Reply With Quote
  #76  
Old 06-01-2022, 16:33
Johan1982MK1's Avatar
Johan1982MK1 Johan1982MK1 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,805
Default

Idd eerst proberen te draaien met een ratel en veelkant dop19
Snelheidsmeter krijg je werkend door een kabel van een 1.3 motor te monteren.
__________________
Golf1 Inari silber metallic --> engineswap --> 2.0 TFSI project topic
Út Fryslân
Reply With Quote
  #77  
Old 06-01-2022, 16:56
rondekker1983's Avatar
rondekker1983 rondekker1983 is offline
VW Guru
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 731
Default

Had ik vorige week bij mijn vr6 ook. Deed allen klik. Auto in de versnelling en ff door de compressie heen geduwd. Toen was het starten en lopen. Hij had al een tijd stil gestaan.
__________________
History
Vw Jetta 1.8 '88
Vw Corrado g60 '89
Vw Golf mk3 1.8 '92
Vw Golf mk3 Vr6 '94
Vw Caddy 1 1.6d '90

Huidig
Vw golf mk2 2.8 '91


http://www.volksforum.com/forum/showthread.php?t=99464
Reply With Quote
  #78  
Old 06-01-2022, 17:08
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 275
Default

Ja heb geprobeerd hem door de compressie te duwen maar dat ging niet.
Die ratel op de bout is wel een beetje leip. Moet je ook met zijn 2en voor zijn.

Ik heb nog even terug gelezen en het kan ook dat pinnetje zijn zoals hierboven beschreven. Maar als ik van bak wissel is dat allemaal weg. En hopelijk is dit dan een startmotor met planetaire tandwielset.
__________________
You can sleep in a race car but you can't race a house!
MKII GTI Trackcar

Toerentalversterkers te koop! Om je originele toerenteller aan te sluiten op een andere ECU (KMS, DTA, Megasquirt, etc)
Reply With Quote
  #79  
Old 06-01-2022, 17:16
Johan1982MK1's Avatar
Johan1982MK1 Johan1982MK1 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,805
Default

Quote:
Originally Posted by daNpy
Ja heb geprobeerd hem door de compressie te duwen maar dat ging niet.
Die ratel op de bout is wel een beetje leip. Moet je ook met zijn 2en voor zijn.

Ik heb nog even terug gelezen en het kan ook dat pinnetje zijn zoals hierboven beschreven. Maar als ik van bak wissel is dat allemaal weg. En hopelijk is dit dan een startmotor met planetaire tandwielset.



Ratel op de krukas bout en ronddraaien kan makkelijk alleen. Doe ik na een DB wissel ook altijd. Desnoods haal je de bougies er nog uit, weet je iig dat je in de motor niks raakt.
__________________
Golf1 Inari silber metallic --> engineswap --> 2.0 TFSI project topic
Út Fryslân
Reply With Quote
  #80  
Old 06-01-2022, 18:59
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 275
Default

Quote:
Originally Posted by Johan1982MK1
Ratel op de krukas bout en ronddraaien kan makkelijk alleen. Doe ik na een DB wissel ook altijd. Desnoods haal je de bougies er nog uit, weet je iig dat je in de motor niks raakt.

Oh ja dat kan wel maar daarna meteen bekrachtigen bij starten
__________________
You can sleep in a race car but you can't race a house!
MKII GTI Trackcar

Toerentalversterkers te koop! Om je originele toerenteller aan te sluiten op een andere ECU (KMS, DTA, Megasquirt, etc)
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 06:10.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum