Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf en Jetta MK II
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 18-05-2022, 18:55
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,095
Default 1.3 vervangen door 1.4

mijn versnellingsbak is in de soep gedraaid, de motor lekt ook veel olie, dus heb het briljante idee gehad om er een 1.4 met 5bak in te leggen.
motor lijkt hetzelfde, versnellingsbak en aandrijfassen zijn gelijk. de ideale swap dus.

de donor motor komt uit een seat ibiza.
http://www.fordcapri.be/fcapri/golf...17_05-29-12.jpg

nu mijn probleem, die 1.4 is een injectiemotor, mijn 1.3 is een carbu motor. ik dacht dus de inlaat even over te zetten... helaas, de boutgaten passen niet
http://www.fordcapri.be/fcapri/golf...18_19-48-38.jpg

kan ik een andere inlaat vinden die op deze motor past en daar een carbu op schroeven, of ben ik eraan voor de moeite en mag ik op zoek achter een andere carbu motor?
in belgie mag je niet zomaar swappen. ik heb nog wel een 1.8 GU motor liggen, maar dat gaan ze direct op de keuring zien.

ik zou ook nog de absurde manier uit kunnen gaan, en de injectie van de ibiza hergebruiken met een custom ECU eraan (standalone systeem voor de injectie, en ontsteking). ik ben oldtimer fanaat en injectie is helaas buiten mijn kennis
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net
Reply With Quote
  #2  
Old 18-05-2022, 20:24
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,968
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

Ik meen dat de ADX (1,3) en AEA (1.6) wel inlaten hebben die passen. Pin me er niet op vast overigens. Ik ben niet meer zo bekend met die dingen.

Het zijn monopoint motoren, gebaseerd op de AAV (1.3) en ABU (1.6) motoren (AAV is weer een afstammeling van jou MH blok)
Maar wel met het nieuwere type cilinderkop met de ronde inlaatgaten en het afwijkende kleppendeksel.

Linkje naar een willekeurige inlaat van een adx:
https://www.totalparts.nl/nld/auto-...-1995-1996-1997

Zal nog een pasplaatje moeten worden gemaakt voor de carb, maar als het past zie je dat verder niet.
De kans is trouwens groot dat je originele klepdeksel ook gewoon past op die cilinderkop.

Hou alleen wel rekening met dat je afstelling wat mag worden aangepast, want voor een 1.4 zal een 1.3 carb wat te arm lopen.
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!
Reply With Quote
  #3  
Old 19-05-2022, 07:39
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,095
Default

mijn 1.3 bestaat ook gewoon met injectie (niet monopoint) en dat is dan de NZ. verder gelijke motor.
maar tussen de 1.4 en 1.3 zit amper verschil, de bak en cardans zijn gelijk, km teller kabel kan ik gewoon opdraaien als ik de digitale sensor afschroef.
uitlaat lijkt mij (hopelijk) ook gewoon hetzelfde, alleen zit er een lambda sonde in.

had echt niet verwacht dat de inlaat fout is, en het scheelt maar 4mm ofzo bij elke bout.
als ik er dan een 1.6 of 1.8 inlaat naast houd, is die COMPLEET anders.

belachelijk ook dat je in belgie niet van carbu naar injectie of omgekeerd mag. wil je je oldtimer dan beter maken voor het milieu, (en zuiniger) mag het niet. tijdje geleden al zitten spelen om er een monopoint van polo op te gooien, carbu luchtfilterdoos aanpassen zodat die erover past en lambda in de uitlaat. want volgens mij werken die monopoints enkel met gasklepsensor, bdp sensor en lambda. geen luchtmassameter.

probleem was dan weer de kabelboom vinden, die is tussen alle verschillende versies anders. ik heb reeds een ECU liggen, maar heb de monopoint en kabelboom niet
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net
Reply With Quote
  #4  
Old 19-05-2022, 23:43
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,968
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

Quote:
Originally Posted by fcapri
mijn 1.3 bestaat ook gewoon met injectie (niet monopoint) en dat is dan de NZ. verder gelijke motor.
maar tussen de 1.4 en 1.3 zit amper verschil, de bak en cardans zijn gelijk, km teller kabel kan ik gewoon opdraaien als ik de digitale sensor afschroef.
uitlaat lijkt mij (hopelijk) ook gewoon hetzelfde, alleen zit er een lambda sonde in.

had echt niet verwacht dat de inlaat fout is, en het scheelt maar 4mm ofzo bij elke bout.
als ik er dan een 1.6 of 1.8 inlaat naast houd, is die COMPLEET anders


De motorcodes die ik noem zijn niet gelijk aan de 1.3 nz of de 1.6/1.8 big block die totaal anders zijn.

ADX(1.3) en AEA(1.6) zijn de tussen-versies geweest van de smallblocks, monopoint met nieuwere kop/inlaat/klepdeksel.

De AAV is de opvolger van de NZ. Van multipoint (1 fire shoots all) naar monopoint... De ADX is de opvolger van de AAV geweest. Beide monopoint.
Daarna is de 1.3 niet meer gemaakt.

Voor de 1.4 in de golf 3 was de ABD (met oude klepdeksel) de voorloper van de AEX 1.4 (multipoint, nieuw klepdeksel) die weer in de polo en ibiza van na 1996 zat.
De 1.4 AEX werd de vervanger van de 1.3 in de polo.

De ABD is met beide inlaten/cilinderkoppen geleverd voor zover ik het nu terugvind.
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s...75529-223-17458 (oud)

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s...576156-223-1239 (nieuw)


Jou ibiza 1.4 is waarschijnlijk een AEX, multipoint injectie met plastic inlaat?
De kans dat daar een ADX inlaat op past is aanwezig. Maar zal je moeten proberen.
AEA zou moeten passen (betere flow) ABD nieuwe versie zou ook moeten kunnen passen. Golf 3 ABU (1.6) zou ook moeten passen, maar mogelijk is die in beide versies geleverd net zoals de ABD.

Overigens, plaatje van het verschil van iemand die gewoon een adapterplaat heeft gemaakt:


https://polomagazin.de/forum/index....3f-abu-adapter/

Meet wel heel goed na of die aandrijfassen wel passen. Er zijn ook verschillen in de versnellingsbakken gemaakt waardoor het kan zijn dat je as aan de ene kant te los zit en aan de andere kant te strak na het inbouwen. Dit zou te zien moeten zijn aan de bakflenzen.
De afstand die die uitsteken zijn verschillend als het andere assen zijn.
Als dat zo is moet je de flenzen en assen van je golf overzetten anders lopen je aandrijfassen kapot.



https://www.polotreff.de/forum/a/10...ansche-jpg.html

Als de keuring moeilijk doet over ombouw van carbu naar injectie moet je dat gewoon niet doen. De lambdasonde zullen ze eigenlijk altijd wel zien, tenzij je die onzichtbaar weet weg te werken. Maar dat betwijfel ik.
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!
Reply With Quote
  #5  
Old 20-05-2022, 10:15
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,095
Default

idd 1.4 multipoint met plastic inlaat.
dit was de inlaat
http://www.fordcapri.be/fcapri/golf...18_19-48-54.jpg

als ik de cilinderkop google: 030 103 374H komt ik op AEX en APQ motor uit. dus dat lijkt te kloppen
echter wel die kop gevonden bij een parts verkoper:
[IMG]Car Details
VWGOLF III (1H1)1.6
[1992-1997]
Reference
VW: 030103374H , AEX[/IMG]
de AEX is ook 1.6?

cardans had ik al nagekeken, waren dezelfde (760 en 540mm dacht ik). bakflensen natuurlijk niet bekeken.
heb ondertussen de boutgaten als gleuven gemaakt waardoor het 'misschien' toch kan passen.
http://www.fordcapri.be/fcapri/golf...18_19-48-34.jpg
wacht nu nog op vloeibare pakking, want mijn oude pakking past er niet in, en de nieuwe heeft rubber ringen in die plastic inlaat zitten.

ook de dynamo heb ik overgezet en de multiriempoelie vervangen door een oude.
daar moet je 1 bout voor afslijpen want die loopt aan en een paar rondellen tussen krukas en poelie.
enkel de ontsteking nog te doen (de injectie versie heeft geen vacuumvervroeging), en 1 motorsteun, en het blok kan er weer in
http://www.fordcapri.be/fcapri/golf...20_11-10-34.jpg

uitlaatcollector paste er zo op.
de lambda wegsteken lukt wel hoor. had ik al deze ellende geweten, had gewoon die 1.8 erin gegooid.
maar nu dat ik weet dat zo een 1.6AEA van golf 3 ook gelijkaardig is (voor de keuring althans)...
nog maar eens een donor zoeken
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net

Last edited by fcapri : 20-05-2022 at 12:15.
Reply With Quote
  #6  
Old 20-05-2022, 15:33
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,968
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

AEX is een 1.4
APQ is ook 1.4, die was ik even vergeten, kan ook zijn dat je die hebt trouwens.
Motorcode moet op de rand staan waar de koppakking zit en/of aan de zijkant boven de bak.



Je kunt beter een golf 4 ABU zoeken als 1.6, maar die zijn wat lastiger te vinden.
Dan heb je de oudere motorkenmerken zoals het oude klepdeksel. en daar kan een carbu op worden gezet. Valt het nog minder op.
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!
Reply With Quote
  #7  
Old 21-05-2022, 07:21
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,095
Default

heb een AEX blok

nuja, de keuring is wel zo snugger niet en om alle kenmerken van 30jaar oude motoren te kennen...

maar t verschil tussen een 1.3 smalblok en 1.8 bigblok kennen ze wel.
de uitlaat die bij de 1.3 langs voorkomt, onder de motor, over het subframe... daar roesten die uitlaten, en daar kijken ze naar.
bij de 1.8 zit die achteraan en heb je dat niet.

de verdeler die aan de krukas zit en bij de 1.6/1.8 aan de voorkant valt ook overduidelijk op.

denk niet dat ze mijn AEX gaan herkennen, zeker niet met de carbu en oude luchtfilterdoos erop, de oude uitlaat, ontsteking met vacuumvervroeger, oude dynamo en poulies... daar gaan ze nooit vermoeden dat het een ex injectie blok is.

mijn capri 1.3 reed met een scorpio 2.0 motor rond en daar zag je al geen verschil in de componenten. nu zit er een 2.0V6 is, dat is al wat herkenbaarder
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net
Reply With Quote
  #8  
Old 22-05-2022, 14:35
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,095
Default

wat zijn deze 2 sensoren op de cilinderkop? vermoedelijk hebben ze iets met oliedruk te maken (gele draad en blauwe draad).
http://www.fordcapri.be/fcapri/golf...17_05-29-47.jpg

mijn 1.4 motor heeft daar een blauwe zitten, maar ik heb een buzzer van oliedruk.
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net
Reply With Quote
  #9  
Old 22-05-2022, 15:31
RobertVoorst's Avatar
RobertVoorst RobertVoorst is offline
Volksforum Donateur - 1,5GB Fotoalbum-eigenaar
 
Join Date: May 2015
Posts: 951
Default

Inderdaad de schakelaars van de hoge en lage oliedruk.
Reply With Quote
  #10  
Old 23-05-2022, 19:44
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,968
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

idd oliedruk. en de nieuwere motoren (zelfs de 2e versie van de AAV al) konden het met 1 sensor af. Eigenlijk bedienen ze alleen de cockpit. Ze zitten verder niet gekoppeld met je motorsturing zoals bij tuingereedschap wel eens het geval is.

Je hebt 2 opties: De 2e opening zelf maken op het daarvoor voorziene punt. Maar om dat goed te doen zou eigenlijk de cilinderkop er af moeten. ijzer slijpsel en spanen in je oliekanalen lijkt me niet bepaald bevorderlijk voor je motor.

De andere optie is een Y adapter voor oliedruksensoren te monteren.
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!
Reply With Quote
  #11  
Old 24-05-2022, 17:03
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,095
Default

moet je beide sensoren hebben dan? met de blauwe draad eraan krijg ik alarm stationair,
met de gele sensor eraan gaat de buzzer uit, maar gaat het alarm af als ik aan het rijden ben.

is de sensor fout (die blauwe van de 1.4) en moet ik één van mijn andere steken.
of kan ik die weglaten en de kabels met een weerstand voor de gek houden?

anders moet de buzzer eruit want zo is er niet mee te rijden. kan ik beide kabels samen knopen?
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net
Reply With Quote
  #12  
Old 24-05-2022, 22:05
RobertVoorst's Avatar
RobertVoorst RobertVoorst is offline
Volksforum Donateur - 1,5GB Fotoalbum-eigenaar
 
Join Date: May 2015
Posts: 951
Default

T is gewoon een massaschakelaar in feite. Dus als je de lage oliedruk aan massa legt en de hoge oliedruk los haalt en isoleert van massa zou het opgelost moeten zijn.

Maar ik denk dat het beter is om inderdaad een T of Y adapter te pakken en beiden te monteren op de 1.4 oliepoort!
Reply With Quote
  #13  
Old 24-05-2022, 22:22
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,968
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

Jou tellerbak werkt met 2 sensoren. Dus je moet ook 2 sensoren hebben. Daarom zitten er ook 2 kabels.
Latere tellerbakken konden met 1 sensor werken. Maar de jouw tellerbak dus niet.

Daarom moet je gewoon een Y adapter ertussen zetten ofwel die 2e sensorpositie in de cilinderkop maken. Zodat je beide sensoren kunt gebruiken.

De regeling is electronisch dmv een soort comparator.
Je kunt ze niet samenvoegen omdat ze tegenovergesteld geschakeld moeten worden. Als je doet wat RobertVoorst voorstelt, krijg je nog steeds meldingen.

De kabels:
Kabel Blauw/Zwart = Lage Druk
Kabel Geel = Hoge Druk

Lage druk kabel moet massa zien bij motor uit en te lage oliedruk (olielampje aan). Mag geen massa zien met voldoende oliedruk bij lage toeren.
Hoge druk kabel mag geen massa zien bij motor uit. Moet massa zien bij voldoende oliedruk op toeren.

Vergelijking voor de lage druk wordt gemaakt Onder de c.a. 1500 toeren
Vergelijking voor de hoge druk wordt gemaakt Vanaf c.a. 1500-2500 toeren.

Er zijn verschillende sensoren::
Bruine sensor: Heeft massa, Schakelt open bij 0,15 - 0,45 bar
Blauwe sensor: Heeft massa, Schakelt open bij 0,25 - 0,3 bar

Witte sensor Is Open , Schakelt Dicht naar massa bij 1,4 - 1,8 bar
Zwarte Sensor is Open, Schakelt Dicht naar Massa bij 1,2 - 1,5 bar



Ik wilde hieronder een poging doen om uit te leggen waarom je welke melding krijgt. Maar je geeft aan "Alarm" en "Buzzer"
Alarm weet ik niet wat je bedoeld? Is dat een knipperende led, een constante led of bedoel je hier ook de buzzer mee?

Buzzer klinkt vanaf 1500 - 2500 toeren, normaliter samen met een knipperende led. Als er geen massa op de hoge druk kabel zit.
De oliedruklamp gaat constant aan of knippert als er massa aan de lage druk kabel zit. Dit is te testen met de motor uit en de kabel rechtstreeks tegen de massa te houden.

In principe kun je de buzzer overbruggen door de gele kabel rechtstreeks aan de massa te leggen. Maar de vraag is of je dat moet willen.
Ik weet ook niet of de tellerbak "bezwaar" maakt als er altijd massa op die kabel zit. Want dat zou nog kunnen.
Hoewel de electronica simpel is, kan er best een beveiliging in gebouwd zitten.
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!

Last edited by The_Maxx : 24-05-2022 at 22:36.
Reply With Quote
  #14  
Old 25-05-2022, 05:05
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,095
Default

heb het zo opgelost, gele aan massa gelegd, en de blauwe kabel op de blauwe sensor.
momenteel rijd de auto zo zonder dat er alarm is (led en buzzer).

T adapter is besteld. met de gele draad op de blauwe sensor kreeg ik altijd alarm.
mijn auto heeft 2 zwarte sensoren zitten, dus zijn ze gelijk?
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net
Reply With Quote
  #15  
Old 25-05-2022, 06:49
RobertVoorst's Avatar
RobertVoorst RobertVoorst is offline
Volksforum Donateur - 1,5GB Fotoalbum-eigenaar
 
Join Date: May 2015
Posts: 951
Default

Quote:
Originally Posted by The_Maxx
J Als je doet wat RobertVoorst voorstelt, krijg je nog steeds meldingen.

Lage druk kabel moet massa zien bij motor uit en te lage oliedruk (olielampje aan). Mag geen massa zien met voldoende oliedruk bij lage toeren.
Hoge druk kabel mag geen massa zien bij motor uit. Moet massa zien bij voldoende oliedruk op toeren.


Was in de veronderstelling dat beiden NO contacten waren die bij hun schakelpunt naar massa gingen, weet ik dat ook weer
Reply With Quote
  #16  
Old 25-05-2022, 06:50
RobertVoorst's Avatar
RobertVoorst RobertVoorst is offline
Volksforum Donateur - 1,5GB Fotoalbum-eigenaar
 
Join Date: May 2015
Posts: 951
Default

Quote:
Originally Posted by fcapri

T adapter is besteld. met de gele draad op de blauwe sensor kreeg ik altijd alarm.
mijn auto heeft 2 zwarte sensoren zitten, dus zijn ze gelijk?


Op de sensor staat met een beetje geluk ook nog het schakelpunt ingegraveerd/gestempeld. Geloof dat dit op de zeskant staat.
Reply With Quote
  #17  
Old 25-05-2022, 12:46
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,968
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

Waarschijnlijk is de bruine sensor zo donker verkleurd dattie zwart lijkt. Komt vaak voor.
Maar er worden ook aftermarket sensors verkocht met de verkeerde kleuren.

Het staat idd aan de binnenkant gestanst hoeveel druk ze schakelen Dus aan de kant waar het schroefdraad zit.
En of die normaal open of normaal dicht is, dat is te checken met een multimeter natuurlijk.
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!
Reply With Quote
  #18  
Old 25-05-2022, 13:42
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,095
Default

de ene heeft aan de onderkant een audi vw logo staan, met onleesbare cijfers (beschadigd door aan te spannen), de andere heeft niks van tekst staan daar.
zal wel aftermarket zijn.
ga ze gewoon steken zoals ze zaten, en als het niet werk, 2 draadjes wisselen :-)
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 20:30.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum