Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Corrado en Scirocco
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 13-11-2008, 19:13
*Robert*'s Avatar
*Robert* *Robert* is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 7
Default Corrado g60 houd in

n.m.v.t

Last edited by *Robert* : 21-01-2009 at 21:04.
Reply With Quote
  #2  
Old 13-11-2008, 19:40
ronnie_v's Avatar
ronnie_v ronnie_v is offline
Postwhore
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,274
Default

bougiekabels en dergelijke, in orde?
Reply With Quote
  #3  
Old 13-11-2008, 19:45
vwleusden's Avatar
vwleusden vwleusden is offline
REALLY Bored
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 5,365
Send a message via MSN to vwleusden
Default

Quote:
Originally Posted by *Robert*

Zou dit de lambdasonde kunnen zijn ?

help


Na je verhaal had ik exact hetzelfde vermoeden. Begin eerst bij de basis, bekabeling goed? (even doormeten), stekkers ok?

Waar je ook nog even naar kan kijken is of de vacuumslang vanaf je inlaat naar de ecu nog goed is.
__________________
1989 Golf 2 1.8 WOB 16V throttle bodies
2013 Renault Megane Estate GT Line TCe
2011 Ford Ka
Reply With Quote
  #4  
Old 13-11-2008, 20:20
*Robert*'s Avatar
*Robert* *Robert* is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by vwleusden
Na je verhaal had ik exact hetzelfde vermoeden. Begin eerst bij de basis, bekabeling goed? (even doormeten), stekkers ok?

Waar je ook nog even naar kan kijken is of de vacuumslang vanaf je inlaat naar de ecu nog goed is.



Bougiekabels ook niet echt naar gekeken, bougies zijn wel vervangen en de glader in augustus gereviceerd.

Dat ga ik is even controleren, heb wel een aantal jaar ervaring met brommers, dus sleutelen is geen probleem, maar ik ben wel een auto newbee, de lambda zit op het spruitstuk ??

En die vacuumslang..zou hier ook een beetje rook oid uit kunnen komen( dit zie je een heeeeeel klein beetje als de motorkap openstaat, want de vorige eigenaar heeft me verteld dat er een slang vervangen moest worden, maar weet niet precies welke.

Zal de bekabeling is even door gaan meten,er zit IN de auto wel een probleem me bekabeling,,de radio kabels kloppen niet meer, er staat constant stroom op, dus als het contact uit staat blijft de radio aan, dus de radio zit e nu ook even niet in ,. maar dit zal er wel niks mee te maken hebben lijkt me
Reply With Quote
  #5  
Old 13-11-2008, 22:08
G-eert-40's Avatar
G-eert-40 G-eert-40 is offline
Forum junkie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,655
Default

Quote:
Originally Posted by *Robert*
Zal de bekabeling is even door gaan meten,er zit IN de auto wel een probleem me bekabeling,,de radio kabels kloppen niet meer, er staat constant stroom op, dus als het contact uit staat blijft de radio aan, dus de radio zit e nu ook even niet in ,. maar dit zal er wel niks mee te maken hebben lijkt me


je kan de radio op 2 manieren aansluiten. constante voeding of geschakelde voeding. mijn radio heb ik ook op de constante voeding aangesloten. net wat je zelf wilt.

grtz.
__________________
volkswagen passat b7 1.6 tdi bmt
volkswagen golf mk4 1.6 8V SR comfort line (verkocht)
volkswagen polo coupe 1.3i GT G40 genesis (verkocht)
volkswagen golf mkll 10 millionen edition 1.6 (rip)
Reply With Quote
  #6  
Old 14-11-2008, 07:12
*Robert*'s Avatar
*Robert* *Robert* is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by G-eert-40
je kan de radio op 2 manieren aansluiten. constante voeding of geschakelde voeding. mijn radio heb ik ook op de constante voeding aangesloten. net wat je zelf wilt.

grtz.



JA het draadje van de geschakelde voeding werkst dus niet meer, dus nu staat de radio constant "aan" dit trekt de accu toch leeg?,, maar dat proleem komt later wel, eerst dat motorblok is goed lopend hebben
Reply With Quote
  #7  
Old 14-11-2008, 09:56
AD G60 AD G60 is offline
VW Guru
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 788
Default

Zit er wel de originele chip en poelie nog op?
Benzineslangen nog in orde? Zal niet de eerste zijn die affikt!
CO-pot meter goed ingesteld?
Tank je 98 of 95? Op 95 hield die van mij ook wel eens in toendertijd.

Stationair mag die ook niet roken eigenlijk. Mocht er iets mis zijn met de chip en poelie heb ik eventueel nog wel een 72mm poelie en chip liggen van FH-technic waar die van mij goed op liep! Mag weg voor een zacht prijsje..
__________________
Scirocco 1.4tsi 2010
Golf 1 diesel 1982
Golf 1 gti 1979
Kawasaki Z750 2010
Reply With Quote
  #8  
Old 14-11-2008, 10:06
dekilo's Avatar
dekilo dekilo is offline
No personal life
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,245
Default

Quote:
Originally Posted by *Robert*
JA het draadje van de geschakelde voeding werkst dus niet meer, dus nu staat de radio constant "aan" dit trekt de accu toch leeg?,, maar dat proleem komt later wel, eerst dat motorblok is goed lopend hebben


Het draadje werkt niet meer?
Aha een Marokaans draadje!

Dan neem je toch een ander contact geschakelde kabel?
Als de radio constant aan staat trekt hij hem id leeg.
Als jij je radio uitzet niet!
__________________
MK 1 gti 83 (project)
Reply With Quote
  #9  
Old 14-11-2008, 17:38
*Robert*'s Avatar
*Robert* *Robert* is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 7
Wink

Quote:
Originally Posted by AD G60
Zit er wel de originele chip en poelie nog op?
Benzineslangen nog in orde? Zal niet de eerste zijn die affikt!
CO-pot meter goed ingesteld?
Tank je 98 of 95? Op 95 hield die van mij ook wel eens in toendertijd.

Stationair mag die ook niet roken eigenlijk. Mocht er iets mis zijn met de chip en poelie heb ik eventueel nog wel een 72mm poelie en chip liggen van FH-technic waar die van mij goed op liep! Mag weg voor een zacht prijsje..



De chip ,poelie + slangen geen idee, morgen even naar kijken.

CO-pot meter, geeeeeen idee hoe ik dat uit moet zoeken,

ik tank 95,,

@Dekilo

Jup ga ik ook doen,komt goed
Reply With Quote
  #10  
Old 14-11-2008, 17:45
G-eert-40's Avatar
G-eert-40 G-eert-40 is offline
Forum junkie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,655
Default

dus als de radio aanstaat, kun je deze niet uitschakelen dmv de on/off-knop?

.
__________________
volkswagen passat b7 1.6 tdi bmt
volkswagen golf mk4 1.6 8V SR comfort line (verkocht)
volkswagen polo coupe 1.3i GT G40 genesis (verkocht)
volkswagen golf mkll 10 millionen edition 1.6 (rip)
Reply With Quote
  #11  
Old 15-11-2008, 16:17
*Robert*'s Avatar
*Robert* *Robert* is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by G-eert-40
dus als de radio aanstaat, kun je deze niet uitschakelen dmv de on/off-knop?

.



Jawel, maar er blijft altijd wel een lampje branden, maar hij zit nu gewoon zo erin, en laat het wel zo.

Kan iemand mij vertellen waar de lambda sensor precies zit bij een corrado want ik heb gezocht , maar kan hem niet echt vinden,??
Reply With Quote
  #12  
Old 15-11-2008, 17:08
Gertjan's Avatar
Gertjan Gertjan is offline
Married to PC
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3,683
Default

Is de CDI van je HPI niet kapot?
Reply With Quote
  #13  
Old 15-11-2008, 17:15
vwleusden's Avatar
vwleusden vwleusden is offline
REALLY Bored
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 5,365
Send a message via MSN to vwleusden
Default

Quote:
Originally Posted by Gertjan
Is de CDI van je HPI niet kapot?


De CDI van de HPI van de TDI van de DI4D met HDI of HDMI?
__________________
1989 Golf 2 1.8 WOB 16V throttle bodies
2013 Renault Megane Estate GT Line TCe
2011 Ford Ka
Reply With Quote
  #14  
Old 15-11-2008, 19:44
*Robert*'s Avatar
*Robert* *Robert* is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by Gertjan
Is de CDI van je HPI niet kapot?



Hehe, denk dat het de stator is die moeilijk doet
Reply With Quote
  #15  
Old 16-11-2008, 13:33
ronnie_v's Avatar
ronnie_v ronnie_v is offline
Postwhore
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,274
Default

heb zelf ook al eens gehad, dat je niets aan de bougiekabels kunt zien, maar dat de auto wel inhoud. Heb het al bij verschillende vw's meegemaakt. Golf,passat, en corrado.
Reply With Quote
  #16  
Old 17-11-2008, 08:48
Lexo's Avatar
Lexo Lexo is offline
VW Guru
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 897
Send a message via MSN to Lexo
Default

Het signaal van de lambda wordt toch alleen bij deellast gebruikt? Dus niet bij optrekken, maar bij constante snelheid rijden. Heb ooit een kapotte lambda in m'n polo gehad, optrekken deed ie prima, maar constante snelheid rijden op bijvoorbeeld snelweg was een ramp...
__________________
This post is a natural product. The slight variations in spelling and grammar enhance its individual character and beauty, and in no way are to be considered flaws or defects.

||Corrado G60||
Reply With Quote
  #17  
Old 17-11-2008, 09:01
martiepartie's Avatar
martiepartie martiepartie is offline
Married to PC
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 4,524
Default

Draait de motor wel op 4 cilinders?

Flinke benzinelucht na starten = poreuze brandstofslangen? Gevaarlijk, direct vervangen!!

Roken, inhouden, stotteren = constant verzuipen of een motor die niet meer op 4 pitten draait.

Ik neem aan dat je dat kunt herkennen? (slecht pruttelende/schokkende motor).
Inhouden klinkt heel anders dan wanneer je motor maar op 3 cilinders draait. Mocht de motor op 3 pitten draaien, dan zou ik zsm controleren welke cilinder er niet meedoet en of dat aan je bougiekabels ligt. (even wisseltruck doen met de bougiekabels onderling.) Daarna een compressiemeting uitvoeren.
__________________
v40 d4 r-design 2014
Volvo 244 gl 1978
Volvo 780 Bertone 1987
Mini 1275 1977
Mini 1000 1987
Reply With Quote
  #18  
Old 17-11-2008, 17:52
*Robert*'s Avatar
*Robert* *Robert* is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by martiepartie
Draait de motor wel op 4 cilinders?

Flinke benzinelucht na starten = poreuze brandstofslangen? Gevaarlijk, direct vervangen!!

Roken, inhouden, stotteren = constant verzuipen of een motor die niet meer op 4 pitten draait.

Ik neem aan dat je dat kunt herkennen? (slecht pruttelende/schokkende motor).
Inhouden klinkt heel anders dan wanneer je motor maar op 3 cilinders draait. Mocht de motor op 3 pitten draaien, dan zou ik zsm controleren welke cilinder er niet meedoet en of dat aan je bougiekabels ligt. (even wisseltruck doen met de bougiekabels onderling.) Daarna een compressiemeting uitvoeren.



Ik heb werkelijk geen idee, hij trekt nog wel vlot zat op

Die benzine lucht is niet alleen na het starten, het is altijd, zou inderdaad de benzineslangen kunnen zijn,

De motor pruttelt niet echt ,, hij trekt gewoon heel langzaam door, en dat roken doet hij NIET als de auto echt warm is, dan zie je het niet,.

eind november een weekje vakantie dan ga ik is met alles aan de gang, bedankt
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 09:41.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum