Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Polo 6N, 6N2, 9N en 6R
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 29-12-2007, 13:23
Paauwtje Paauwtje is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 7
Default Radio houdt zenders niet vast.

Ik heb een polo variant 6n uit 99
Wanneer ik de radio aan doe en de zenders instel zijn ze de volgende keer weer weg.
Het is dus net alsof deze de zenders niet vast houd omdat hij blijkbaar helemaal geen stroom meer heeft na het uit zetten van de auto.
Iemand een idee waar die aan kan liggen


De volgende vraag.
Ik heb nu alleen een achter mist licht ik heb nu ook voor de voorkant mist lichten besteld.
Weet iemand of hiervoor dan ook nog een andere licht schakelaar nodig is.
Reply With Quote
  #2  
Old 29-12-2007, 13:33
Ken DS's Avatar
Ken DS Ken DS is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 36
Default

Ik had net hetzelfde probleem met mijn radio, is een kwestie van 2 draden omwisselen... weet enkel niet meer dewelke :s dacht rode en gele ...
Je radio kompt zonder stroom zitten bij het uitschakelen van het contact waardoor je telkens alles kwijt bent.


Van die mistlichten dat weet ik niet... als je je voorste mislichten van de achtermislamp aftakt zouden deze ook moeten werken denk ik... ?
__________________
My ride : VW Golf IV 1.6i SR
Reply With Quote
  #3  
Old 29-12-2007, 14:43
gtd-gt gtd-gt is offline
Forum Regular
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 182
Default

dat van die radio is inderdaad een kwestie van 2 draadjes omwisselen.
even doormeten dus.ik heb zelf een nieuwe draad getrokken,met constante stroom,dat lost het probleem ook op.en als je radio uit staat verbruikt het alleen de stroom die nodig is om de instellingen vast te houden,bijna niks dus.
Reply With Quote
  #4  
Old 29-12-2007, 16:39
Paauwtje Paauwtje is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 7
Default

Er zijn dus 2 draden laten we zeggen zwakstroom en constant stroom.
Weet iemand wat de hoogte van deze twee is.
Naar ik opmaak uit de verhalen is het dus een kwestie van zwakstroom en constant stroom omwisselen.
Reply With Quote
  #5  
Old 29-12-2007, 16:47
Djinn_4fun's Avatar
Djinn_4fun Djinn_4fun is offline
Forum junkie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,762
Send a message via MSN to Djinn_4fun
Default

Gewoon proberen.
Rood - Rood+Geel
of
Rood - Geel

Bij één van beide opstellingen moet de radio constante stroom krijgen.

Staat trouwens ook in de handleiding van je radio
__________________
Mvg Maarten


2008 VW Polo 9N3 1.2i United (Full Options)


In bezit van VCDS & ELSAWIN
Reply With Quote
  #6  
Old 29-12-2007, 17:10
jetta mk1 '82 jetta mk1 '82 is offline
Volksforum QUATTRO Donor
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 7,421
Default

rood en geel omwisselen !


gr. Martijn
__________________
Audi 100 '81 (2.0D > 2.1 turbo benzine project )
Golf 4 variant (tzt on air )
Skoda Yeti 1.8TSI 4X4 (hoog is het nieuwe laag... )
Reply With Quote
  #7  
Old 29-12-2007, 17:21
Paauwtje Paauwtje is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 7
Default

Ik zal het zo gaan proberen ik laat het jullie weten.
Reply With Quote
  #8  
Old 29-12-2007, 17:33
jetta mk1 '82 jetta mk1 '82 is offline
Volksforum QUATTRO Donor
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 7,421
Default

als het goed is zit er aan de ori stekker van de radio ook een mogelijkheid om de draden te wisselen zonder te knippen/strippen/solderen/afplakken !


gr. Martijn

p.s. als het begint te roken heb je iets niet goed gedaan
__________________
Audi 100 '81 (2.0D > 2.1 turbo benzine project )
Golf 4 variant (tzt on air )
Skoda Yeti 1.8TSI 4X4 (hoog is het nieuwe laag... )
Reply With Quote
  #9  
Old 29-12-2007, 18:41
Paauwtje Paauwtje is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 7
Default

Ik heb de radio er uitgehaald en inderdaad op de orginele stekker zitten een soort stekkertjes deze heb ik omgewisseld en nu is het goed voor de zekerheid straks nog even testen.
Maar voor zover lijkt het prima heel erg bedankt.
Reply With Quote
  #10  
Old 29-12-2007, 21:35
jetta mk1 '82 jetta mk1 '82 is offline
Volksforum QUATTRO Donor
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 7,421
Default

mooi dat het gelukt is !!


gr. Martijn
__________________
Audi 100 '81 (2.0D > 2.1 turbo benzine project )
Golf 4 variant (tzt on air )
Skoda Yeti 1.8TSI 4X4 (hoog is het nieuwe laag... )
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 08:30.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum