Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf,Bora en New Beetle MK IV
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 18-04-2013, 11:05
powah's Avatar
powah powah is offline
Forum junkie
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,521
Default Golf 4 sleutel bijmaken

Nu heb ik maar 1 sleutel bij mijn Golf 4. Erg lastig allemaal dus ik wou graag een 2de sleutel bij laten maken. Ik had de dealer gebeld en dat ging me daar 180euro kosten voor een klapsleutel. Opzich natuurlijk geen ramp kwa prijs.

Prijs verdeling was volgens mij 130euro voor de sleutel en 50euro voor het inleren.

Nu kan je ook een originele vw klapsleutel kopen voor rond de 50euro.

Zou de dealer deze dan alsnog willen inleren of doen ze daar moeilijk over?
Zou iemand die vcds heeft het zelf kunnen inleren? dealer moet het via het chassisnr doen zeiden ze.
Reply With Quote
  #2  
Old 18-04-2013, 12:03
Mr. Lee's Avatar
Mr. Lee Mr. Lee is offline
VW Guru
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 750
Default

Quote:
Originally Posted by powah

Nu kan je ook een originele vw klapsleutel kopen voor rond de 50euro.





Waar dat dan?
Reply With Quote
  #3  
Old 18-04-2013, 12:47
powah's Avatar
powah powah is offline
Forum junkie
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,521
Default

via mp
Reply With Quote
  #4  
Old 18-04-2013, 12:56
powah's Avatar
powah powah is offline
Forum junkie
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,521
Default

Dealer zegt dat ze hem niet kunnen inleren. Moet perse via hun gedaan worden. Ofja via hun, ze bestellen die gewoon online via chassisnr. Ondanks ik weet welke transponder erin zit kunnen ze me niet vertellen of dit gaat werken.

Hoe doen je dat dan normaal als je gewoon een 2de sleutel koopt en wil laten inleren? Lijkt me toch sterk dat je geen 2de sleutel kan laten inleren zonder deze gekocht te hebben bij VW dealer.
Reply With Quote
  #5  
Old 18-04-2013, 16:51
Mr. Lee's Avatar
Mr. Lee Mr. Lee is offline
VW Guru
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 750
Default

Geef me eens een link van die sleutel op MP.

Ik werk bij een dealer, dan zal ik morgen ook eens vragen wat wel en niet kan
Reply With Quote
  #6  
Old 26-04-2013, 16:40
MK2-VRT's Avatar
MK2-VRT MK2-VRT is offline
VW Guru
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 758
Default

Sleutel kun je gewoon inleren, wat de dealer zegt is bull shit..Wel vreemd dat ze je nog niet eens advies erover kunnen geven..:S

Als je dalijk een andere sleutel koopt, neem je ze allemaal mee en leer je ze samen opnieuw in, of je laat de sleutel kopieeren bij een goede sleutelboer.

Mocht het nog eens nodig zijn kan ik dat ook voor je doen..

Trouwens, laatst nog iemand van het forum hier gehad en die had ook een hagelnieuwe klapsleutel gekocht, incl ab en transponder voor 60 euro, weet alleen de site even niet meer.
Reply With Quote
  #7  
Old 26-04-2013, 17:19
Sven-GTI's Avatar
Sven-GTI Sven-GTI is offline
Volksforum Aandeelhouder - Performance>>>
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,944
Default

Wat mk2-vrt zegt klopt helemaal
Hoor het verhaal over inleren van sleutels echt vaak :S

Zo moeilijk is dat niet, zo gepiept met vagcom
__________________
20-Jahre GTI 16v-M62
GSX-R600 K9 HOEGEE-Tuned STOLEN
Honda CRF450 SM
KTM EXC 525 Racing SM
Reply With Quote
  #8  
Old 26-04-2013, 18:02
powah's Avatar
powah powah is offline
Forum junkie
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,521
Default

Ja heb al afspraak gemaakt met mk2-vrt dus dat gaat goed komen!
Reply With Quote
  #9  
Old 27-08-2013, 08:57
djmic17 djmic17 is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6
Default

Het jongens, ik heb een soort gelijke situatie. ik heb vorige week een golf mk4 gekocht uit 99' met comfort module en cv. alleen zat er zo'n reserve sleutel bij en geen klapsleutel. nou heb ik geen 220[I] euro voor 1 sleutel.. via de website wenmar.nl zie ik een paar sleutels die wellicht zouden werken,alleen het exacte nummer wat op mijn module staat zie ik er niet tussen staan. hoe kan ik dit fixen?? please help
Reply With Quote
  #10  
Old 27-08-2013, 10:10
MK2-VRT's Avatar
MK2-VRT MK2-VRT is offline
VW Guru
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 758
Default

Bedoel je de transponder of de afstandsbediening..

Er zit een ID48 transponder in, heb ik ook nog liggen..

Of je moet nog wat gebruikte transponders hebben liggen, die zijn ook nog te wissen

Als het de ab betreft moet je even kijken welke frequentie je nodig hebt..Als je de verkeerde neemt werkt hij namelijk niet..Beide moet je inleren en kan ik eventueel wel doen als je in de buurt woont.
Reply With Quote
  #11  
Old 11-10-2013, 21:08
BendOrBreak BendOrBreak is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 5
Default

gaat perfect ze ze zeiden tegen mij net hetzelfde ik heb nu een nieuwe klapsleutel voor een fractie van de prijs,ik wil hem anders wel proberen inleren je moet juist zien dat het de juiste transponder is en dat de handzender het juiste hz heeft als die dat je nu hebt heb super vag liggen vcds kabel is wel kapot dus weet niet of het met die super vag zou lukken

Last edited by BendOrBreak : 11-10-2013 at 21:14.
Reply With Quote
  #12  
Old 12-10-2013, 13:35
MK2-VRT's Avatar
MK2-VRT MK2-VRT is offline
VW Guru
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 758
Default

Gooi die super vag maar de prullenbak in, daar hebben al vele de teller mee verkloot! En dan kost het meer geld.

Met Supervag kun je ook geen sleutel inleren, werkt gewoon niet, ook al heeft hij die functie..Zelfs de startblokkering uitschakelen doet dat ding niet..Dat doe ik altijd handmatig.

Ook met km standen aanpassen met dit ding is het oppassen, zeker bij RB4 / 8 tellers, net zoals de Golf 5 e.d.
Reply With Quote
  #13  
Old 14-10-2013, 12:09
djmic17 djmic17 is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6
Talking

Quote:
Originally Posted by MK2-VRT
Bedoel je de transponder of de afstandsbediening..

Er zit een ID48 transponder in, heb ik ook nog liggen..

Of je moet nog wat gebruikte transponders hebben liggen, die zijn ook nog te wissen

Als het de ab betreft moet je even kijken welke frequentie je nodig hebt..Als je de verkeerde neemt werkt hij namelijk niet..Beide moet je inleren en kan ik eventueel wel doen als je in de buurt woont.



Sorry voor de late reactie..!! over de transponder wist ik al,maar hoe kom ik achter de frequentie?? ..ik kom uit uithoorn(in de buurt v aalsmeer) denk nie dat het in de buurt is ..als er geen andere optie is,dan wordt het ff afspreken.

Last edited by VeeDubber : 17-10-2013 at 12:04.
Reply With Quote
  #14  
Old 14-10-2013, 12:49
MK2-VRT's Avatar
MK2-VRT MK2-VRT is offline
VW Guru
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 758
Default

Frequentie staat ook op je AB..Anders even navragen a.h.v. het nummer op de comfortmodule..
Reply With Quote
  #15  
Old 15-10-2013, 12:12
matt202's Avatar
matt202 matt202 is offline
VW Fanatic
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 438
Default

hmm interessant, ik heb wel een reserve sleutel maar merk de laatste paar dagen bij mij 1.6 sr dat wanneer de auto start vaker het controle lampje van een auto met een sleuteltje erin knippert. vaak valt de auto ook meteen uit. maar ik weet niet of dit iets met de ontsteking heeft te maken of misschien iets met een sleutelherkenning van een versleten sleutel?
ik wilde op diagnoseapparatuur . nl (Beek , LB) een vagcom 3 gaan kopen om dit eens uit te lezen maar misschien weten jullie zo al meer?

cheers! Matt
__________________
mk1 golf cabriolet '84
Reply With Quote
  #16  
Old 16-10-2013, 20:51
MK2-VRT's Avatar
MK2-VRT MK2-VRT is offline
VW Guru
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 758
Default

Matt,

Zit zelf een urmond, je mag eventueel ook even langsrijden.

Gr Stefan
Reply With Quote
  #17  
Old 17-10-2013, 00:25
djmic17 djmic17 is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6
Default

Quote:
Originally Posted by MK2-VRT
Frequentie staat ook op je AB..Anders even navragen a.h.v. het nummer op de comfortmodule..


maar waar kan ik het navragen dan..want die klote dealer wil nix kwijt over mijn eigen auto,dus niet eens de frequentie ''dat weten wij niet,moeten we eerst uitlezen'' zeggen ze..dus eerst 75eu lappen. .d8 het nie he! op de module staat: 1J0 959 799 Q..Zegt dat iets??

alvast bedankt

Last edited by VeeDubber : 17-10-2013 at 12:04.
Reply With Quote
  #18  
Old 17-10-2013, 11:56
MK2-VRT's Avatar
MK2-VRT MK2-VRT is offline
VW Guru
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 758
Default

Met dat nummer moeten ze gewoon kunnen achterhalen wat je nodig hebt, zonder hem uit te lezen, er valt verder niet veel anders uit te lezen..Maar die lamballen willen ze vaak geen moeite doen, maar wel geld vangen.
Reply With Quote
  #19  
Old 18-10-2013, 21:02
djmic17 djmic17 is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6
Default

inderdaad..ik probeer het nog ff voor elkaar te krijgen zo niet stuur ik een p.m..
Reply With Quote
  #20  
Old 20-07-2015, 10:41
W13ear W13ear is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 1
Default

Kan iemand mij helpen aan een tweede sleutel (inleren enzo) voor een golf IV uit 1999?
Waar kan ik een dergelijke sleutel kopen en wie wil hem voor mij inleren?
Als ik weet hoe lang dit inleren duurt kan ik ook wel langskomen.
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 01:08.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum