Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Corrado en Scirocco
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 05-02-2015, 17:41
vento tdi vento tdi is offline
Forum junkie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,510
Default Abs corrado geen storingen ,wel lampje

Heb zojuist corrado omgebouwd naar TDI ...
Sensor rv en lv vernieuwd.
Na vervanging opnieuw storing uitgelezen dmv knippercode, nu code 4444.
Betekend geen storing...
Maar het lampje blijft aan en geen abs....

Iemand enig idee?
Reply With Quote
  #2  
Old 25-04-2015, 19:59
vento tdi vento tdi is offline
Forum junkie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,510
Default

Niemand enig idee?

Alle massa,s gecontroleerd, deze zijn in orde.

Storing blijft, abs lampje blijft branden en knippercode 4444 wat geen storingen betekend.
Reply With Quote
  #3  
Old 25-04-2015, 21:32
Quattro_38's Avatar
Quattro_38 Quattro_38 is offline
Forum Regular
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 200
Default

Vloeistof niveau te laag? Dacht dat dat ook dat lampje deed branden...
__________________
Volkswagen Lupo 3L '00
Volkswagen T4 Westfalia Joker '98
Reply With Quote
  #4  
Old 14-05-2015, 10:01
bart uit saland's Avatar
bart uit saland bart uit saland is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: May 2009
Posts: 79
Send a message via MSN to bart uit saland
Default

Hoor je de rembekrachtiger wel lopen ? Bij lang stil staan wil die wel is vast gaan zitten
__________________
Corrado vr6 1994 -- corrado r32 BuB 1995
Reply With Quote
  #5  
Old 16-05-2015, 20:33
vento tdi vento tdi is offline
Forum junkie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,510
Default

Ja die hoor ik gewoon lopen
Reply With Quote
  #6  
Old 10-03-2022, 12:42
86C's Avatar
86C 86C is offline
VW Addict
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 567
Send a message via ICQ to 86C
Default

Hallo allemaal,
Ik heb sinds van de week een vergelijkbaar probleem met de ABS op mijn G60.
Bij starten niets aan de hand. Zodra ik ga rijden en accelereer bij deel- of vollast, gaat de auto ineens enorm schokken of inhouden, reageert niet meer op het gaspedaal en het ABS lampje gaat dan aan en blijft aan. Lijkt wel of de ABS (schokkend en stotend) ingrijpt. Door koppeling in te trappen en opnieuw voorzichtig op laat komen verdwijnt dit tijdelijk, maar bij intrappen van gas komt dit weer terug. Er valt dus niet mee te rijden want levert gevaarlijk rijgedrag op.
Als ik de auto op contact zet en de knippercodes uitlees, kom ik op 4444, dus er wordt geen storing gevonden.
Heeft iemand dit eerder meegemaakt en weet waar ik moet gaan zoeken? Ik heb geen ervaring met het werken aan de ABS dus weet ook niet of ik het in de wielsensors moet zoeken of in de ABS-module of mogelijk nog ergens anders.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-03-2022, 08:52
86C's Avatar
86C 86C is offline
VW Addict
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 567
Send a message via ICQ to 86C
Default

Quote:
Originally Posted by 86C
Hallo allemaal,
Ik heb sinds van de week een vergelijkbaar probleem met de ABS op mijn G60.
Bij starten niets aan de hand. Zodra ik ga rijden en accelereer bij deel- of vollast, gaat de auto ineens enorm schokken of inhouden, reageert niet meer op het gaspedaal en het ABS lampje gaat dan aan en blijft aan. Lijkt wel of de ABS (schokkend en stotend) ingrijpt. Door koppeling in te trappen en opnieuw voorzichtig op laat komen verdwijnt dit tijdelijk, maar bij intrappen van gas komt dit weer terug. Er valt dus niet mee te rijden want levert gevaarlijk rijgedrag op.
Als ik de auto op contact zet en de knippercodes uitlees, kom ik op 4444, dus er wordt geen storing gevonden.
Heeft iemand dit eerder meegemaakt en weet waar ik moet gaan zoeken? Ik heb geen ervaring met het werken aan de ABS dus weet ook niet of ik het in de wielsensors moet zoeken of in de ABS-module of mogelijk nog ergens anders.


Gisteren hier nu even kort naar gekeken. Het inhouden/schokken lijkt meer op een niet lekker werkende ontsteking. Recent heb ik nieuwe bougies gestoken. Volgens mij wel de juiste: bosch w6dp0. Ik weet het niet meer zeker maar volgens mij zijn de problemen ongeveer begonnen na vervangen van de bougies. Ik krijg toch een vermoeden dat de storing hier verband mee houd. Maar wat ik niet snap is waarom het ABS lampje aan schiet zodra de auto inhoud. Is er een verband te leggen tussen beide zaken?

Edit: zojuist de gloednieuwe bougies eruit gedraaid, deze waren zwart. Te rijk mengsel dus. Bij gasgeven ploft ie ook een beetje uit de uitlaat. Ik wou maar eens beginnen met de rotor, verdelerkap en blauwe temp sensor. Hebben jullie verder nog ideeën?

Last edited by 86C : 11-03-2022 at 17:43.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-03-2022, 19:47
Ironvw Ironvw is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 337
Default

Heb je de oude bougies nog ?
Misschien kun je deze eens terug erin draaien en het dan opnieuw proberen
Dan weet je zeker of het wel of niet aan de bougies ligt
Reply With Quote
  #9  
Old 13-03-2022, 10:02
86C's Avatar
86C 86C is offline
VW Addict
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 567
Send a message via ICQ to 86C
Default

Quote:
Originally Posted by Ironvw
Heb je de oude bougies nog ?
Misschien kun je deze eens terug erin draaien en het dan opnieuw proberen
Dan weet je zeker of het wel of niet aan de bougies ligt


Dit heb ik gedaan, maakte geen verschil.

Vervolgens stekker van de blauwe temp sensor losgetrokken en toen stukkie gereden. Stationair liep die iets hoger, maar inhouden en stotteren komt niet meer voor. Lijkt mij dus dat of de sensor stuk is, of de bedrading hiervan. Komende week een nieuwe sensor proberen.
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 17:36.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum