Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek overig > Watergekoelde projecten
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #81  
Old 07-01-2022, 09:55
gijs474's Avatar
gijs474 gijs474 is offline
Volksforum aandeelhouder Mk1 R32 BFH
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 184
Default

Wel bijzonder dat de motor ronddraaien dan op sommige plekken zoveel kracht kost dat je het met 2 mensen moet doen.

Zoals Johan1982mk1 aangeeft, normaal is dit prima met een normale ratel te doen, je laat hem tegen de compressie aan lopen en dan rustig verder draaien met de ratel. (evt met een paar verlengers zodat je buiten de wielkast zit.

Als de motor zo zwaar rond gaat dat je met 2 man hem moet ronddraaien, kan ik me ook voorstellen dat je startmotor het moeilijk heeft.

Ik heb niet zoveel verstand van compressoren, maar als het goed is heb je geen motor met enorme compressie van zichzelf. (dus geen "performance" atmosferische motor waarvan de compressie is verhoogd voor meer vermogen). Kan het zijn dat de compressor maakt dat de motor zo zwaar draait?
Reply With Quote
  #82  
Old 07-01-2022, 10:09
Van Limburg's Avatar
Van Limburg Van Limburg is online now
Volksforum Donateur
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 2,110
Default

Quote:
Originally Posted by daNpy
-> Heb ik voor de 02A ook een andere voorste motorsteun nodig?
-> En de snelheidsmeter kabel, die is ook anders? Hoe krijg ik die passend op mijn Golf 2 dashboard?


Er is toch een MK2 geleverd met een 02A? Lijkt me dat je best die onderdelen kan nemen. Kan het in de manual alleen niet vinden. Verwijst naar 020 allemaal..

Kan je hier iets mee?

Last edited by Van Limburg : 07-01-2022 at 10:14.
Reply With Quote
  #83  
Old 07-01-2022, 12:56
RobertVoorst's Avatar
RobertVoorst RobertVoorst is offline
Volksforum Donateur - 1,5GB Fotoalbum-eigenaar
 
Join Date: May 2015
Posts: 891
Default

Quote:
Originally Posted by gijs474

Ik heb niet zoveel verstand van compressoren, maar als het goed is heb je geen motor met enorme compressie van zichzelf. (dus geen "performance" atmosferische motor waarvan de compressie is verhoogd voor meer vermogen). Kan het zijn dat de compressor maakt dat de motor zo zwaar draait?


Precies, ik denk dat de compressie ergens tussen de 1:8 ?* 1:10 ligt voor gemiddelde compressormotor. Een aangepakte atmosferische motor (ABF of iets) zal tegen de 1:12 zitten en ook die gaat in principe zonder probleem rond. Helemaal met een dieselstarter, want die diesels zitten tussen de 1:18 á 1:22.

Als ik het zo hoor zit er gewoon iets vast of loopt heel stroef. Geen lekkende injector waardoor je een hydro-lock heeft ofzo? Compressor vast kan ook, kun je checken door de multiriem er even af te halen en dan te starten.

Gaat je startmotor wel uit? (Als in schiet de bendix wel naar buiten)?
Reply With Quote
  #84  
Old 07-01-2022, 16:00
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 146
Default

Iedereen bedankt voor het meedenken, maar let op: De compressor is er al lang en breed af.
Er zit een 9A in met catcams en KMS gaskleppen.
(Ik krijg de topictitel niet gewijzigd... heb het al diverse malen geprobeerd)

Wat betreft het doordraaien: met de ratel gaat dat wel. Is zwaar, maar lukt wel. Ik had echter in combinatie met starten in mijn hoofd, en dat is een beetje leip

@Van Limburg: Een tellerkabel zoals op dat plaatje heb ik ook. Maar die kan volgens mij niet in de 02A bak? Althans, ik heb geen montagegat gevonden...

Vanavond ga ik al een motorsteun en andere tellerkabel ophalen
__________________
You can sleep in a race car but you can't race a house!
Reply With Quote
  #85  
Old 07-01-2022, 16:50
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 146
Default

Gevonden, het is een andere aansluiting en ook ander tandwiel.


__________________
You can sleep in a race car but you can't race a house!
Reply With Quote
  #86  
Old 07-01-2022, 18:18
René's Avatar
René René is offline
10k maniac
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 21,273
Default

02A tandwiel en dan een kabel erop draaien van een 1.3carb . Die heeft een 085bak en past er zo op
Reply With Quote
  #87  
Old 08-01-2022, 12:49
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 146
Default

Of ik de 02A bak ga monteren weet ik nog niet 100% zeker. Moet ook gelijk een nieuwe koppelingsplaat/ set bij, vliegwiel afdraaien je kent dat wel. En dat loopt weer aardig in de papieren, terwijl ik eigenlijk liever eerst ga rijden. Alles werkt in principe en de huidige koppeling is ook een Sachs sportkoppeling, die trekt dat wel.

Ben ondertussen ook bezig de kabelbomen in de motorruimte netjes te maken met nieuwe kous eromheen.

Nu heb ik het relais en de relaisvoet van de koelvin maar verwijderd want dat deed helemaal niks, incl de kabels overal naartoe.

Maar ik snap ff niet hoe het zit met "Low Coolant Level Control Unit".
Deze krijgt draden van de sensor van de kop (weerstand of schakelaar) en de kvs-peil sensor in het reservoir. Het is relais positie 18.
Welk relais nummer moet hier in?
Ik denk deze: https://www.vancafe.com/191919376A-p/191919376a.htm

En wat doet het? Persoonlijk hecht ik er niet zoveel waarde aan. De auto wordt voor, na en tijdens trackdays gechecket. Als het koelvoeistof peil dermate snel zakt dat ik een melding krijg tijdens het rijden is er sowieso iets niet pluis
Dan haal ik de hele zooi lekker weg, scheelt weer gewicht :mrgreen:
__________________
You can sleep in a race car but you can't race a house!

Last edited by daNpy : 08-01-2022 at 14:25.
Reply With Quote
  #88  
Old 09-01-2022, 19:53
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 146
Default

Gevonden, bovenstaande verhaal gaat dus niet over de fan control maar over het laag-peil lampje, dat is relais 43. Die heb ik, maar is kapot. EVen kijken of ik hem kan repareren, of gewoon alles eruit trek.
__________________
You can sleep in a race car but you can't race a house!
Reply With Quote
  #89  
Old 22-01-2022, 13:02
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 146
Default

Nou ik snap er geen jota meer van.
Ik krijg de motor met de ratel gewoon makkelijk rond gedraaid.
Heb de motor nu terug gehangen (met oude 2Y bak) en met startkabels direct op de startmotor, getracht rond te laten gaan. De accu is een aardig dikke van 80Ah.

Maar hij gaat gewoon niet rond. Hij draait nog geen graad, sterker nog nu hoor ik ineens de bendix klikken, ofwel in en uit schieten.
Ik heb het messing busje gecontroleerd, geen optische schade. Ook nog een klein beetje vet aan gedaan...
__________________
You can sleep in a race car but you can't race a house!

Last edited by daNpy : 22-01-2022 at 13:31.
Reply With Quote
  #90  
Old 23-01-2022, 14:22
gijs474's Avatar
gijs474 gijs474 is offline
Volksforum aandeelhouder Mk1 R32 BFH
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 184
Default

Gedachtenspinsel: is de massa van je blok naar de carrosserie wel aanwezig/dik genoeg en zit er geen weerstand in?

Ik heb een aantal keer deze gebruikt: https://shop.landreiziger.nl/massa-...5-mm-breed.html Werkte voor mij perfect.

Edit: en zit er geen verf tussen massakabel-blok en massakabel-chassis?
Reply With Quote
  #91  
Old 23-01-2022, 15:08
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 146
Default

Het probleem is verholpen, het was iets anders;
Er zitten 2 M8 pinnen aan de startmotor. 1 is de +12V voor de motor, de andere ligt aan massa bij niet starten.

Ik dacht dat dat de massa van de motor zelf was (extra aansluiting...) en omdat ik al gekloot had met de massa, heb ik deze pin ook verbonden met de massa ...
Echter, deze pin wordt dus bekrachtigd bij het starten....... oftewel kortsluiting. Dat verklaart waarom de motor niks doet en de draden wel erg snel warm worden

Draad weer verwijderd, toen ging hij goed rond. Accu achterin aangesloten incl alles wat er tussen zit: Gaat weer goed rond. Wellicht dat het toch met het messing busje in de bak te maken heeft, of gewoon de startmotor zelf die niet helemaal lekker is.

Ik weet alleen nog steeds niet waarom er 2 kleine contacten aan de startmotor zitten? 1 is om de bendix te bekrachtigen (komt van wit 24: Starter). De andere, een dunne zwart/rode draad, komt van geel 18: Warning lights, digifant ECU, Thermotime switch. Zat ook nog een zwarte draad in maar geen idee waar die naartoe ging (was al kapot halverwege).
In principe kan ik die draad weg laten want hij doet niks...?
__________________
You can sleep in a race car but you can't race a house!
Reply With Quote
  #92  
Old 23-01-2022, 16:59
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,573
Default

Op je startmotor komt de dikke plus vanuit de accu, een rood/zwart op aansluiting 50 (vanaf 24 idd) en er gaan 2 zwarte kabels weg, 1 naar je koudstart-ventiel en 1 naar je vacuum schakelaar.

De dunne zwart rode moet naar de G aansluiting van je thermo tijd schakelaar
__________________
Reply With Quote
  #93  
Old 23-01-2022, 17:02
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 146
Default

Ja, alles wat je daar opnoemt zit er niet meer op
__________________
You can sleep in a race car but you can't race a house!
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 15:09.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum