Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Caddy
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 19-06-2020, 09:21
caddypeter caddypeter is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 6
Default Xenon LED Koplampen ombouwen inbouwen

Hallo Vw vrienden,
Ik heb toch een vraag waar ik hopelijk hier wat advies over kan krijgen.
Op dit moment heb ik een Caddy uit 2016 en ik zou ik hier graag Xeonon led koplampen in willen laten bouwen.
Nu heb ik een bedrijf gevonden wat dit kan en ze bieden aan:
Xeonon led + originele verloopstekkers + codering.
Dit ziet er allemaal goed uit maar krijg je hier geen problemen mee met APK of als de auto een keer naar de garage moet ?

Ik vind Xeonon led erg mooi maar als ik hier elke keer voor de APK terug moet om het terug bouwen etc dan liever niet.

Ps ik ben nieuw dus ik hoop dat ik het goede topic gekozen heb.

Groeten
Peter
Reply With Quote
  #2  
Old 19-06-2020, 11:16
darksupra's Avatar
darksupra darksupra is offline
VW Fanatic
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 323
Send a message via MSN to darksupra
Default

er zit nogal wat verschil tussen de setjes die er zijn te vinden.
bij de goedkopere setjes zit er totaal geen lichtbeeld in maar bij ons bouwen we ook koplampen van onze campers om naar led en die setjes hebben een perfect lichtbeeld.
Ik zou het bedrijf gewoon vragen of het lichtbeeld goed is van die setjes die zij monteren.

voor de rest krijg je er met de apk geen problemen mee zolang het lichtbeeld maar goed is en eventuele handmatige verstelling van binnen nog goed werkt.
__________________
I love it when a car comes together
Reply With Quote
  #3  
Old 19-06-2020, 12:12
caddypeter caddypeter is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 6
Default

Quote:
Originally Posted by darksupra
er zit nogal wat verschil tussen de setjes die er zijn te vinden.
bij de goedkopere setjes zit er totaal geen lichtbeeld in maar bij ons bouwen we ook koplampen van onze campers om naar led en die setjes hebben een perfect lichtbeeld.
Ik zou het bedrijf gewoon vragen of het lichtbeeld goed is van die setjes die zij monteren.

voor de rest krijg je er met de apk geen problemen mee zolang het lichtbeeld maar goed is en eventuele handmatige verstelling van binnen nog goed werkt.


Bedankt voor de snelle reactie !
Hier was ik ook al bang voor dus heb een paar bekende "ombouwers" gevraagd om hier een prijs opgave voor te doen.
De prijs is wel erg hoog maar ik ga er van uit dat het orgineel is maar ik het toch even gemaild.
Reply With Quote
  #4  
Old 21-07-2020, 16:33
mijkie mijkie is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 15
Default

Ik heb ook even gekeken naar originele bi-xenon/led voor in mijn 2016 caddy en kan 1 bedrijf vinden, in Woerden, die ze in kan bouwen

Zijn er echt niet meer die dit kunnen, beste man vraagt ruim 2100 euro voor de lampen, inbouwen en coderen, vind dat redelijk fors of ben ik een krent ??

Last edited by mijkie : 21-07-2020 at 17:49.
Reply With Quote
  #5  
Old 21-07-2020, 17:53
Rick's Avatar
Rick Rick is offline
Married to PC
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 3,520
Default

Je geeft het al aan, als niemand het doet kan je zelf de prijs bepalen.

Maar, de lichtunits zelf zijn al sowieso aan de prijs, zonder inbouw. Vind het all-in pakket aan de prijs, maar het is het wel waard. Ik zou het zelf niet kunnen.
__________________
1990 Volkswagen Golf CL 1.3 NZ -> soon 3.2
2011 Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG - 2016 3D Cluster Retrofit
2018 Volkswagen Golf Variant R-Line 1.6 TDI - Daily
Reply With Quote
  #6  
Old 21-07-2020, 18:15
mijkie mijkie is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 15
Default

500 per unit, met ballast en lamp incl BTW is prima maar, als je dan 1100 rekent voor montage vind ik behoorlijk !
Reply With Quote
  #7  
Old 16-08-2020, 17:57
mijkie mijkie is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 15
Default

nou stoute schoenen aan getrokken, originele koplampen gekocht, kabels bij Kufatec gekocht, zou plug en play moeten zijn na coderen, is t niet !

keurig bi-xenon aan kunnen zetten via VCDS maar, geeft storing op grootlicht en stadslicht, wat gaat hier fout ?

konden ook geen instellingen doen, bij byte 9, je moet daar een code invoeren maar, dat gaat niet .....

Vergeten te melden, is Caddy Highline uit 2016

Last edited by mijkie : 16-08-2020 at 18:26.
Reply With Quote
  #8  
Old 17-08-2020, 07:48
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,607
Default

Heb je gecheckt of je boordnetregelapparaat geschikt is voor bi-xenon?
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 17-08-2020, 09:14
Rick's Avatar
Rick Rick is offline
Married to PC
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 3,520
Default

Moet inderdaad een Highline BCM hebben, kost iets van €300,- á €400,- En dan moet alles nog van je huidige naar de nieuwe BCM over gezet worden.

https://www.kufatec.com/en/volkswag...a-433-mhz-35110

Maar, als het je niet lukt, laat het alsjeblieft iemand doen die er verstand van heeft. Het is geen boter, kaas en eieren namelijk.
__________________
1990 Volkswagen Golf CL 1.3 NZ -> soon 3.2
2011 Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG - 2016 3D Cluster Retrofit
2018 Volkswagen Golf Variant R-Line 1.6 TDI - Daily

Last edited by Rick : 17-08-2020 at 09:17.
Reply With Quote
  #10  
Old 17-08-2020, 17:23
mijkie mijkie is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 15
Default

ik neem aan dat er een Highline module inzit, als het een highline Caddy is ?

Bi-xenon doet het, de Led afdeling is niet thuis

bedankt voor reacties btw !!
Reply With Quote
  #11  
Old 18-08-2020, 06:37
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,607
Default

Als ik zo even snel wat google dan lees ik op diverse plaatsen dat een incorrecte BCM WEL de Xenons laat werken, maar NIET de LED's. Het is dus de moeite om dit nog even te verifieren;

https://www.mypolo.nl/xenforo/threa...meltopic.11335/
https://www.forum.caddy2k.com/viewtopic.php?t=20340
https://www.motor-talk.de/forum/cad...g-t6499045.html
__________________
Reply With Quote
  #12  
Old 31-08-2020, 06:40
mijkie mijkie is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 15
Default

Ik ben bij SFR geweest in Uithoorn, heeft er 2 storingen uitgehaald, hebben de kabeltjes even doorgemeten, is gewoon een verleng-kabel, niet bijzonders

Even serieus naar gekeken en zei, ohhh, als ik ff een gaatje heb, zoek ik het wel even uit, BCM is vrij programmeerbaar, je kunt dus doen wat je wilt, je moet alleen wel weten wat je doet
Reply With Quote
  #13  
Old 03-10-2020, 05:39
mijkie mijkie is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 15
Default

opnieuw programmeren is niet nodig, VCDS heb je nodig en de juiste BCM, dan is het vrij eenvoudig !
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 00:16.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum