Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf en Jetta MK II
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 03-01-2022, 13:15
Function Function is offline
Forum Regular
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 252
Default 1.3 NZ dynamo koolborstels vervangen

Gisteren na 140 km brande opeens het acculampje toen ik van de snelweg kwam.
Kon gelukkig nog naar huis rijden.

Tijdens meten gaf de accu 12,1 volt aan, met en zonder motor.
Na wat lukraak wd40 spuiten in de dynamo (motor even uit) ging het toerental opeens wat lager en het accu lampje uit. Er werd er toen 13,8 volt gemeten.

Na herstarten weer lampje aan en 12,1 volt.
Een paar tikken op de dynamo zorgde voor wat lager toerental, lampje uit en 13,8 volt.

Vriend van me wist nog een Golf1 dynamo en die opgehaald.
Originele dynamo er af gemonteerd.
Kwamen we er achter dat het qua bedrading geen 'plug and play' was.
Omdat ik geen zin had om de originele bedrading aan te passen toen maar de koolborstels bekeken.

(zie foto: links originele, rechts de golf1 koolborstels)

Eén van de originele is dus flink afgesleten en waarschijnlijk op (toch?)
Dacht even handig te zijn om de goede golf1 koolborstels op de originele dynamo te zetten.
Met motor aan/uit werd dan 12,01 volt gemeten. Tikken op de dynamo hielp niet.
Originele koolborstels in de originele dynamo werkte weer goed met meteen 13,8 volt.

Nu wil ik een poging doen om de koolborstels te vervangen.
Hoe krijg je die uit en weer in de houders?


Reply With Quote
  #2  
Old 03-01-2022, 14:36
Johan1982MK1's Avatar
Johan1982MK1 Johan1982MK1 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,804
Default

Die losse borstels zelf kan je niet vervangen dacht ik. Beste is gewoon een complete spanningsregelaar te kopen bij de automaterialen zaak dan.
Kost tussen de 10 en de 20€
__________________
Golf1 Inari silber metallic --> engineswap --> 2.0 TFSI project topic
Út Fryslân
Reply With Quote
  #3  
Old 03-01-2022, 16:24
Gino89's Avatar
Gino89 Gino89 is offline
Postwhore
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1,118
Default

Kan zijn dat die andere borstels anders zijn ingesleten. Heb je de rotor ook schoon gemaakt ? Zit die rechter borstel niet vast omdat er tussen beide zoveel verschil zit?
Reply With Quote
  #4  
Old 04-01-2022, 15:16
Function Function is offline
Forum Regular
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 252
Default

Bedankt voor de reacties!

Dan wordt er een spanningsregelaar (met koolborstels) gehaald.

Wat is het verschil tussen een 12volt en 14+volt spanningsregelaar?
Welke moet ik hebben?

@Gino89: de korte koolborstel kan normaal ingedrukt worden en komt met dezelfde kracht naar buiten als de lange.
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 22:45.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum