Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Passat
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 15-10-2004, 22:53
StrikeGreen StrikeGreen is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 7
Default Portier open/dicht schakelaar waar?

Hallo,

sinds kort werkt de schakelaar die registreert of het linkerportier open is of niet, niet meer. Daardoor gaat de binnenverlichting niet aan, en de straatverlichting ook niet. Plus dat het alarm het ook niet altijd weet.

niet zo handig.

Weet iemand mij te vertellen waar ik die schakelaar kan vinden? Zit deze geintegreerd in het portierslot? Zo ja, any tips hoe die eruit te krijgen (moet dan die hele plaat eraf)?

Gaat om een Passat uit 99.

Voor alle hulp geldt: mijn dank is groot.
Reply With Quote
  #2  
Old 16-10-2004, 06:30
Cabby 82 TDi's Avatar
Cabby 82 TDi Cabby 82 TDi is offline
VW Addict
 
Join Date: May 2004
Posts: 573
Send a message via MSN to Cabby 82 TDi
Default

Bij mij weten is dit 1 geheel met het slot en moet helaas het hele slot vervangen worden. Kijk even goed op de sloop naar een goede.

Moet je van binnenuit monteren, dus de hele binnenbekleding afhalen.
Reply With Quote
  #3  
Old 16-10-2004, 11:29
StrikeGreen StrikeGreen is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 7
Default

heb inmiddels een duitse site gevonden van iemand met net zo'n probleem. Er zitten microschakelaars in die unit.
Is een flinke klus om uit te bouwen maar goed, zo leert men ervan he.
links: www.passatplus.de en www.passat3b.de/phpBB2/viewtopic.php?t=11739
__________________
--
1.8T / smooth roof / blue interior lights / console carkit / navigation / ASS seat
Reply With Quote
  #4  
Old 16-10-2004, 19:52
Erwin16v Erwin16v is offline
Forum regular
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 73
Default

Die microschakelaars zijn leverbaar via de dealer maar het is een behoorlijke klus om de ijzeren plaat achter de deur bekleding eraf tehalen als je dit nog nooit gedaan hebt vraag dan eerst hoe dit zit
Reply With Quote
  #5  
Old 17-10-2004, 10:26
Cabby 82 TDi's Avatar
Cabby 82 TDi Cabby 82 TDi is offline
VW Addict
 
Join Date: May 2004
Posts: 573
Send a message via MSN to Cabby 82 TDi
Default

Nou bij ons gooien we zo'n sloteenheid in z'n geheel weg en bestellen dan meteen een nieuwe. Repareren is bij ons namelijk duurder door het uurloon.
Reply With Quote
  #6  
Old 17-10-2004, 10:31
StrikeGreen StrikeGreen is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 7
Default

Snap ik, maar ik heb wel tijd, ruimte en interesse.

Wat kost een nieuwe unit? En enig idee waar ik die kapjes (voor slotloos, heb de boel dan toch al open) vandaan haal?

Strike
__________________
--
1.8T / smooth roof / blue interior lights / console carkit / navigation / ASS seat
Reply With Quote
  #7  
Old 17-10-2004, 15:25
Erwin16v Erwin16v is offline
Forum regular
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 73
Default

Je kunt het gedeetlte waar je de sleutel erin steekt apart eruit halen en volgens mij passen ze van een achtergreep er zo in dan heb je het orgineel en slotloos
Reply With Quote
  #8  
Old 19-10-2004, 08:11
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,822
Default

Yep, klopt wat hier gezegd wordt:

- Microschakelaar in slot
- Microschakelaars zijn los leverbaar bij de dealer
- Binnenpaneel moet er inderdaad af om de shit er uit te halen
- En je kunt het blindplaatje gebruiken van een achterdeurhandgreep. Zou echter wel kunnen zijn dat je het cilinderslot er uit moet halen om het mooi te laten passen, zoals Erwin16v al zegt
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 23-10-2004, 09:51
StrikeGreen StrikeGreen is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 7
Default

Okay Vee, thanks.
Cilinderslot moet er inderdaad uit waarschijnlijk, maar daarover heb ik diverse info gevonden.

Vraag ik me opeens af of het met iets anders te maken kan hebben. Lijkt me niet maar goed: Tijdje geleden heb ik de cv zo laten programmeren dat bij 1x drukken het bestuurdersportier opent en pas bij 2x de rest van de sloten. Ik rij meestal alleen en vind dit wel een fijne optie. Ongeveer sindsdien speelt het binnenlicht probleem (en de lichten-aan toeter). Nog wat; als je in de auto zit en de boel op slot doet, klikt de bestuurderszijde weer open. Als ik me goed herinner doet ie dat als de deur open is. Als de schakelaar inderdaad stuk is, dan zou dat de verklaring zijn. Voorheen deed ie dat af en toe, en daarom verwacht ik eerder een hoop vuil in het slot dan een kapotte schakelaar.

S
__________________
--
1.8T / smooth roof / blue interior lights / console carkit / navigation / ASS seat
Reply With Quote
  #10  
Old 23-10-2004, 18:11
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,822
Default

Ga er maar vanuit dat je microschakelaar stuk is, als ik het zo lees is dat de enige voor de hand liggende optie....
__________________
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 13:18.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum