Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Corrado en Scirocco
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 21-03-2011, 17:37
wesley wesley is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 31
Default motorkap openen

iemand een idee hoe de motorkap te openen als de normale kabel niet werkt?

het gaat om een corrado, waar hij onder de motorkap niet meer werkt..
ik wilde em open maken, maar 1 vergrendeling ging open, ik met me stomme kop druk em dicht om het nog een keer te proberen en daarna helemaal niet meer open te krijgen
Reply With Quote
  #2  
Old 21-03-2011, 22:50
knedel16vweber's Avatar
knedel16vweber knedel16vweber is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3,539
Send a message via MSN to knedel16vweber
Default

Quote:
Originally Posted by wesley
iemand een idee hoe de motorkap te openen als de normale kabel niet werkt?

het gaat om een corrado, waar hij onder de motorkap niet meer werkt..
ik wilde em open maken, maar 1 vergrendeling ging open, ik met me stomme kop druk em dicht om het nog een keer te proberen en daarna helemaal niet meer open te krijgen

even het VW logo uit de gril halen en dan kun je het "lipje" waar normaal de kabel aan zit naar rechts duwen en klaar
__________________
MY CAR SUCKS BETTER THAN MY WIFE!!!

---=WEBER INSIDE=---

http://nightshift.hipstreet.nl/

Quote:
Originally Posted by vw roadwarrior
Klinkt interesant die motorspecs van je.
Jammer dat het kapot gelopen is
Reply With Quote
  #3  
Old 21-03-2011, 22:57
2H-2H's Avatar
2H-2H 2H-2H is offline
VW Guru
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 755
Default

Corrado heeft links en rechts een slot zitten (toch)
__________________
All Cabriolets were shipped from the factory with the Karmann badges. They give credit to Karmann in Osnabrück Germany for building the convertible version of the popular Rabbit/Golf cabrio. it is incorrect to say "Karmann Edition".
Reply With Quote
  #4  
Old 22-03-2011, 19:26
Leejon Leejon is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 161
Default

jup indeed. weerskanten gehaakt. meestal wil er één kant wel open springen, de andere word martelen. ik heb het ook gehad maar kan me niet goed meer heugen hoe ik het gefixt had, ik meen onder/achter de bumper langs met een stip de haak wegduwen.

En voorals je de nieuwe gaat monteren, zet er even een stelbout tussen, zo'n zelfde die op brommers zitten kan je voor een paar centen op halen bij een bromboer. idaal.
Reply With Quote
  #5  
Old 23-03-2011, 21:51
ice_killer ice_killer is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 169
Default

Ik weet wat voor Corrado's jullie hebben, maar de meeste hebben er maar 1 in het midden!
__________________
TK VW Corrado 9A
Reply With Quote
  #6  
Old 23-03-2011, 22:06
Leejon Leejon is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 161
Default

Ik heb een VR6 een non-bolle motorkap anders dan?
Reply With Quote
  #7  
Old 23-03-2011, 22:37
Quattro_38's Avatar
Quattro_38 Quattro_38 is offline
Forum Regular
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 200
Default

G60 heeft er ook 2(welke ook één kant één keer een beetje moeilijk deed)
__________________
Volkswagen Lupo 3L '00
Volkswagen T4 Westfalia Joker '98
Reply With Quote
  #8  
Old 23-03-2011, 22:58
wesley wesley is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 31
Default

idd, de vergrendeling zit bij mij links en rechts, en de haak in het midden.

ik weet idd dat bij een golf via het logo erbij kan.


voor zover ik weet heeft elke corrado zo de vergrendelingen zitten.
Reply With Quote
  #9  
Old 23-03-2011, 23:23
Dr.Golf's Avatar
Dr.Golf Dr.Golf is offline
Postwhore
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,305
Default

Quote:
Originally Posted by wesley
idd, de vergrendeling zit bij mij links en rechts, en de haak in het midden.

ik weet idd dat bij een golf via het logo erbij kan.


voor zover ik weet heeft elke corrado zo de vergrendelingen zitten.



grill eruit trekken
__________________
Present: Golf6 1.4Tsi & R6 Rossi 2000
Reply With Quote
  #10  
Old 26-03-2011, 18:10
gurby gurby is offline
Forum Regular
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 184
Default

heb het toevallig gister ook gehad bij mijn C.
Grill eruit trekken, dan zie je aan de bovenkant de kabel lopen en die hoef je alleen maar naar je toe te trekken en dan springt ie open. Maar schijnt afhankelijk te zijn van waar die gebroken is? De mijne bij de hendel in 't interieur. Daar zit een clip die de buitenkabel tegen moet houden als je de binnenkabel aantrekt en die is kapotgesprongen waardoor je de hele kabel mee trekt... En de goedkoopste manier om dat op te lossen is deze:
http://www.corradotechnik.de/index....lung_reparieren

Ik moet er zelf nog mee aan het werk gaan binnenkort, weet nog niet hoe ik het ga fixen. 60 euro is een nieuwe kabel, die clip kan je niet los kopen.
Reply With Quote
  #11  
Old 26-03-2011, 20:00
wesley wesley is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 31
Default

ik ga er morgen is naar kijken, had er vandaag geen tijd meer voor.
hoop dat ik er nog een beetje bij kan ivm grotere intercooler.
Reply With Quote
  #12  
Old 27-03-2011, 09:13
Derk16v Derk16v is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 19
Default

Volgens mij heeft elke c 2 vergrendelingen in is het gewoon de gril eruit halen en dan aan je kabel trekken
Reply With Quote
  #13  
Old 01-01-2022, 19:31
86C's Avatar
86C 86C is offline
VW Addict
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 541
Send a message via ICQ to 86C
Default

Quote:
Originally Posted by wesley
iemand een idee hoe de motorkap te openen als de normale kabel niet werkt?

het gaat om een corrado, waar hij onder de motorkap niet meer werkt..
ik wilde em open maken, maar 1 vergrendeling ging open, ik met me stomme kop druk em dicht om het nog een keer te proberen en daarna helemaal niet meer open te krijgen


Oude topic, maar nog hartstikke actueel.
Ik heb momenteel hetzelfde probleem met mijn Corrado. Lijkt wel een Corrado kwaaltje.

Bij mijn auto wilde de kap opeens ook niet meer open. Bij trekken aan de hendel kwam hij maar los bij 1 van de 2 vergrendelingen.
Inmiddels is de kap wel weer open, maar ik wil eigenlijk weten wat ik moet repareren om te voorkomen dat dit weer gebeurd. Kabel lijkt op het eerste oog gewoon heel..
Wie heeft voor mij de tip?
Reply With Quote
  #14  
Old 06-01-2022, 15:04
gurby gurby is offline
Forum Regular
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 184
Default

Quote:
Originally Posted by 86C
Oude topic, maar nog hartstikke actueel.
Ik heb momenteel hetzelfde probleem met mijn Corrado. Lijkt wel een Corrado kwaaltje.

Bij mijn auto wilde de kap opeens ook niet meer open. Bij trekken aan de hendel kwam hij maar los bij 1 van de 2 vergrendelingen.
Inmiddels is de kap wel weer open, maar ik wil eigenlijk weten wat ik moet repareren om te voorkomen dat dit weer gebeurd. Kabel lijkt op het eerste oog gewoon heel..
Wie heeft voor mij de tip?



Dan vermoedelijk een kwestie van afstellen.
Reply With Quote
  #15  
Old 10-01-2022, 06:17
Ruud 16V-G60's Avatar
Ruud 16V-G60 Ruud 16V-G60 is offline
Adverteerder - Ruud 16v-G60
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 526
Default

corrado is alleen maar geleverd met 2 sluitingen
Reply With Quote
  #16  
Old 10-01-2022, 12:30
86C's Avatar
86C 86C is offline
VW Addict
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 541
Send a message via ICQ to 86C
Default

Quote:
Originally Posted by gurby
Dan vermoedelijk een kwestie van afstellen.


Hoe stel je de kabel goed af? Je doet dit waarschijnlijk door de trompetvormige nippel met borgschroefje op het eind van de kabel op de juiste plek te borgen op de kabel, maar wat is dan de juiste methode?
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 04:37.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum