View Single Post
  #1  
Old 16-05-2009, 17:54
cdes cdes is offline
Forum Newbee
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
Default Polo SDI met zwarte rook

Ben nieuw op dit forum en heb alles doorgezocht op mijn probleem maar niet gevonden.

Polo SDI (47KW)
Probleem: Zwarte rook bij warme motor

Als de motor warm is walmt deze de hele tijd een beetje, zodra we terugeschakelen (5 naar 4 afrit snelweg, afremmen op motor) kun je weinig meer zien dan een zwart scherm in de spiegel.

Katalysator is er tussen uitgehaald en het roken is nu zelfs erger geworden (vol gas onbelast geeft nu al een zwarte rook dat de straat er zwart van wordt), dit was hiervoor aanmerkelijk minder

Tijdje geleden brandstof systeem gereinigd met Redex Fuel System Cleaner. Het roken was een paar dagen flink minder maar vrij snel weer terug op het oude niveau.

Heb temperaturen uitgelezen met VAG-COM (Koelwater 90°(ok) en dieseltemperatuur 45° (lijkt me ok, ik neem aan dat deze sensor in de brandstofpomp zit) Andere waarden ook uitgelezen maar niet opgeschreven. Zoals brandstofinjectiewaarden (timing en hoeveelheid).

Ik kan, met de kennis die ik heb, alleen maar verzinnen dat er iets is met of de brandstofpomp (hoeveelheid inspuiting, dus teveel) of verstuivers (die zitten nog lekker op hun plek en de motor loopt eigenlijk veel te mooi m.a.w. ik denk niet dat hier het probleem zit)

Wie heeft er een idee of ervaring en kan mijn kennis verrijken. Graag zou ik inspuitwaarden (timing en hoeveelheid) willen weten om deze te vergelijken.

Alvast bedankt en waneer er meer info nodig is hoor ik het graag
Reply With Quote