View Single Post
  #131  
Old 16-08-2023, 12:34
Scully Scully is offline
VW Guru
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 849
Default

Quote:
Originally Posted by knarfmk1
idd is het vliegwiel niet te groot?


Zelfde diameter, even snel gemeten. Daar wordt het niet duidelijker van dan. Maar ga wel even met de lamellenschijf door de binnenkant van de bak om de verhogingen iets te ruimen.

Quote:
Originally Posted by RobertVoorst
Als de koppeling wel goed gecenteerd zat maar de bak fysiek niet om het vliegwiel heen past dan gaat de bak er inderdaad niet makkelijk op. Als de koppelingsplaat dan iets naar achteren verschoven is waardoor de bak er wel op past klopt het verkeerd uitgelijnd ook.

Is dit het oude vliegwiel of een andere/nieuwe? Wat alsnog vreemd is, zijn die scheuren in de plaat. Die komen daar echt niet in door het monteren van de bak.

Is het aantal splines wel hetzelfde? Enige wat ik me kan voorstellen is dat de splines niet op elkaar passen waardoor je bij het vastdraaien van de bak aan het blok de koppelingsplaat alsware naar binnen drukt/vastklemt. Dan kan het ook zodanig onder spanning komen te staan dat je de boel inderdaad niet rond kan krijgen!


De splines passen prima als ik de koppeling even omgedraaid op de bak duw, dus de onbeschadigde kant. Die plaat is kapot gesprongen door het aandraaien van de bouten rondom. Dat heb ik ook wel gehoord, maar dacht dat het de achterplaat (die tussen bak en blok) was die op zn plek sprong. Ondertussen zat het mij toen al niet helemaal lekker hoe ik de bak moest monteren.
Dit is een ander vliegwiel, de oude was een originele, dit is een enkelmassa vliegwiel van Sachs.

Quote:
Originally Posted by daNpy
Maar heb je alle bouten van de bak wel gewoon aangedraaid? Daarmee ben je best sterk, en dan zet je dus kracht op je axiaal lagers


Ja klopt, gelukkig heeft de koppeling alle energie opgevangen, en geen speling op de krukas.

Quote:
Originally Posted by Bartaggio
Ja volgens mij zat de koppeling gewoon verkeerd om...

Dit ziet er voor mij niet normaal uit, zo druk je het midden tegen het vliegwiel aan bij het koppelen en dit beeld komt ook overeen met dat je prise as maar een klein stukje in de vertanding zit. Aan de andere kant steekt de vertanding verder uit


Tenzij ze de tekst aan de verkeerde kant hebben gedrukt, zat de koppeling er goed in. De ruimte in het vliegwiel is ook behoorlijk meer dan wat de plaat uitsteekt.


__________________
Trackday Leon:
https://www.volksforum.com/forum/sh...ad.php?t=145903
Reply With Quote