Thread: Golf rallye
View Single Post
  #40  
Old 18-03-2015, 09:17
DutchWilco's Avatar
DutchWilco DutchWilco is offline
Postwhore
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,167
Default

Quote:
Originally Posted by Misha
Waarom zou ik op mijn pik getrapt zijn? Ik reageer inhoudelijk als zijnde een van de vele die geen tientallen duizenden euro's in een auto pompt, niet veel meer. Zo'n aangebrande reactie doet mij eerder het omgekeerde vermoeden. Er zijn maar weinig mensen die zo'n motor laten bouwen, het gaat hier nergens over specifiek motorsport gerelateerde auto's of projecten dus (nogmaals) die uitspraak van 25k vind ik gewoon zwaar misplaatst. Denk dat de meeste een gat in de lucht springen als ze zo'n budget zouden hebben, en die rijden nu ook gewoon toffe en fatsoenlijke auto's.

Zoals ik al zei, iedereen heeft zijn eigen invulling aan de hobby. Voor de een is een ton nog niet voldoende om een leuke Mk2 te bouwen en de andere is zo gelukkig als een kind met een Golfje van 1500 euro. Prima toch?



Ik heb Skywalker aan de telefoon gehad en dit is echt anders bedoeld dan word opgevat. Hij doelde op de Golf Rallye waar dit topic eigenlijk ook nog steeds over gaat. Een auto als deze bouw je niet voor 25 waardoor deze vast wel interessant kan zijn voor iemand die dan waar heeft voor zijn geld ondanks dat dit veel geld is. De motor van deze Rallye is serious klaar gemaakt wat al een grote kostepost is waar Michel op doelde als zijnde motorsport omdat 300pk uit een 8V G60 een serious goede prestatie is met de daarbij behorende kosten.

Er zit heel veel verschil in hoe mensen een auto klaar maken, maar de top betaald tegenwoordig erg veel geld voor een goede restauratie en spuitbeurt, maar reken ook eens alle delen bij elkaar op zoals een goede schroefset ipv een Sjaakie, een set dikke remmen en een motor met bewerkte cilinderkop, andere nokkenassen, zuigers, drijfstangen en een versterkte koppeling van een goed merk enz enz en dat bij elkaar opgeteld is het ineens heel ander geld wat er onder de streep staat.
De motorsteunen zie ik er van Vibra Technics op zitten en kosten alleen al rond 400 Euro om maar een voorbeeld te noemen, waar een ander 2 schroefsetjes voor kan kopen. Er zit gewoon heel veel verschil ik kosten tussen een auto zoals hier te koop staat en een redelijke auto op een sjaakie set met een paar dikke wielen die er allicht mooi uit ziet op de foto's.

Budget maakt niet uit voor wat het gelukkig zijn betreft en daar gaat het nu helemaal niet over.

Het verhaal gaat over deze Rallye waarvan duidelijk is dat dit er 1 is waar boven gemiddeld veel tijd en geld in is gestoken en het verschil maakt met de doorsnee auto's waardoor deze vraagprijs wel te verklaren is en je zo'n zelfde auto nooit kan bouwen voor deze vraagprijs
Reply With Quote