Thread: gasklephuis
View Single Post
  #17  
Old 20-06-2014, 13:31
smeerpeer's Avatar
smeerpeer smeerpeer is offline
VW Guru
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 752
Default

Hi Nico,

mijn vrouw heeft een Cordoba 1.4 16v gehad, weliswaar ander blok (?) en jonger (2002). Maar daar begonnen de problemen ook; eerst foutmelding in het gasklephuis. Deze een kaar keer opnieuw laten inleren, maar dat mocht niet baten. Daarna allemaal nieuwe foutmeldingen: EGR, toerentalsensor etc.
Alles vervangen, met een sloopgasklephuis via de specialist voor klein prijsje, en daarna voor een groter prijsje weer een andere via de onderdelenlijn.
De probelemen hielden aan, totdat ik via internet erachter kwam dat het wel eens de ECU onder de paravaan kon zijn. Gelukkig had onze VAG specialist nog een ECU liggen met exact dezelfde code (er zijn meerdere versies voor de dezelfde blokken, net als het gasklephuis). Deze erin gezet alles opnieuw ingeleerd, en tadaaa!! Alle meldingen als sneeuw voor de zon verdwenen.

ECU's zijn zelfs tweedehands erg prijzig, maar ik heb met de VAG specialist een deal gesloten om deze met gesloten beurs over te nemen in ruil voor de nieuwe EGR en het goede gasklephuis van de onderdelenlijn die ik er inmiddels al uitgehaald had.

Alles was dus goed, maar door vocht in de ECU kwamen alle storingsmeldingen....
Dus kijk eens of je ECU in de nattigheid ligt? Succes!!
__________________
VW Golf 3 Cabrio 2.0i
VW Passat 1.6i Trendline
VW Golf 2 1.6i CL -> Exit
VW Passat 35i 1.8i CL -> Exit
Cordoba 1.4i 16v Vario ->Exit
Cordoba TDI Vario Signo ->Exit
VW Golf 3 TDI CL Variant-> Exit
VW Vento TDI GL Highline -> Exit
Reply With Quote