Thread: FerdinandV
View Single Post
  #2  
Old 02-09-2013, 21:53
FerdinandV FerdinandV is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 9
Default 1984 Golf 2

Vanmiddag ben ik dan eindelijk wezen kijken bij de Golf samen met mijn vader. en een paar dingen vielen me op, er zit wat heftige steenslag op de motorkap en wat schade aan de zijkant, krassen die zijn gaan roesten. Verder is er links voor het achterwiel een krik door de dorpel heen gegaan (is gerepareerd maar zichtbaar) en links achter begint de onderste hoek te roesten/rotten.

na dat te hebben gezien heb ik even verder gekeken en zag toen 4 nieuwe banden (bridgstone turanza er300) en nieuwe Monroe schokbrekers met verlagings veren en een Remus eind demper.
toen ben ik daarna voor een proefrit gegaan.
het rijd erg lekker alleen de bak moet ik aan wennen, de 1e versnelling zit niet waar ik hem verwacht uit ervaring met andere golfjes. Zit veel verder links. En het is een 5 bak of een 4+e maar dat verschil weet ik zo snel niet.

Alles reed erg goed, geen rare geluiden, hij reed recht en remde goed. Alleen na een km of 3 draaide ik de snelweg op en na 5km (max 130 gereden) vlak voor de afrit begon het rode lampje bij de temperatuur meter te knipperen...
toen heb ik hem gelijk aan de kant gezet en gekeken.
niks zelf kunnen vinden en dus de garage gebeld. Die vertelede dat ik maar rustig naar huis moest rijden en dan zou hij er naar kijken en uitleggen. Op de terug weg kwamen mij vader en ik er achter dat het lag aan het stroom verbruik. Zodra je iets aanzette wat stroom verbruikt dan gaat t lampje knipperen... Bijvoorbeeld bij het licht aan.

Toen we terug waren kon de garage dat uitleggen, iets met een spannings dip en een kapotte sensor. Deze heb ik heel toevallig nog liggen hier thuis
Gelijk afspraken gemaakt en morgen word hij opgehaald. Mijn vader gaat dat doen omdat ik de hele week tot 4 op school zit en dan pas om 10 voor 5 thuis ben en de garage om 5 uur dicht.

Dus ik ben vanaf morgen officieel eigenaar van een 1984 golf 2 GL
__________________
ex, 1991 Golf 2 1.3 injectie
ex, 1988 Golf 2 1.3 carb urban cammo
1984 Golf 2 1.6 carb
Reply With Quote