Volksforum.com

Volksforum.com (https://www.volksforum.com/forum/index.php)
-   Algemeen (https://www.volksforum.com/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   kenteken omkeuren , Wie is waar geweest? (https://www.volksforum.com/forum/showthread.php?t=62173)

Gerrit G60 10-12-2009 18:52

Quote:
Originally Posted by enzyme25
nha das lekker dan allemaal.
en als ik nou van 66kw na 118kw zou gaan mot ik dan ook mijn trommels achter vervangen voor schijven?
terwijl je met 10kw of 300 kw van de wet toch overal nie harder mag als de max snelheid


Waarom zou je wel van 66kw naar 118kw willen en niet je remmen willen aanpakken?

Groet, Gerrit

Edward 10-12-2009 19:33

safety first!

Marcski 11-12-2009 11:20

achterremmen aanpakken is zowiezo niet noodzakelijk

dutchblade 11-12-2009 22:26

Is er ook al iemand in almelo geweest???

hajee 11-12-2009 22:36

ja vandaag nog...

enzyme25 12-12-2009 12:37

Quote:
Originally Posted by Gerrit G60
Waarom zou je wel van 66kw naar 118kw willen en niet je remmen willen aanpakken?

Groet, Gerrit

Ik zeg nie dat ik dat niet wil. Wou aleen weten of dat dan ook noodzaak of verplicht is? Gr dennis

dutchblade 12-12-2009 21:44

Ik zal iets nauwkeuriger zijn :)

Is er al iemand bij de RDW almelo geweest voor een motor-omkeuring.

@Hajee: Volgens mij kom jij daar iedere dag of niet?? :D

Richard 12-12-2009 21:45

voor een motorkeuring kan je hajee tegenkomen

hajee 12-12-2009 21:51

(@Richard:ik werk momenteel alleen in de buitendienst)
maar er zijn al verschillende wijzigingen motor geweest naar het schijnt..
en die hadden de boel allemaal netjes voor elkaar..
de remmentest is een statische meting op een rollenbank, en vaak volstaan dan de standaard remmen al..
als je van 120 naar 0 km/h vertraagd met een 100kw of een 200kw motor dat maakt niet uit als het gewicht hetzelfde is..gaat alleen om de vertraging,
maar het is wel beter voor het fijne "gevoel" zeg maar.. je accelereert wel sneller, dus kan het zijn dat je ook eerder en harder moet remmen.. :rolleyes:
de meeste personenauto's moeten op de rollenbank een "vertraging"halen van 5,2m/s-kwadraat.
vaak worden er bij de motor-ombouw ook wel grotere remmen gemonteerd..

veerzes 13-12-2009 13:24

Nou heb ik een MK I met een ABF 16V blok.
Alles aangepast maar ik rij met Porsche teledails met adapters, kom ik daar mee door de keuring??

Gr Nico

hajee 13-12-2009 13:45

zou normaal gesproken geen probleem moeten zijn, als het maar deugdelijk bevestigd is..

Gijs 13-12-2009 14:12

Al mensen die ervaring hebben in het omkeuren van luchtkoelers?

Het 1835 blok dat in m'n kever zit is nieuw gebouwd (nieuwe carter van Paroestie). Zou een uitdraai van een testbank ook volstaan om de nodige kW's op kenteken te krijgen? Is gewoon een type1 blok.. :)

VolkswagenRacing 13-12-2009 16:55

Nu heb ik ook nog een vraag over het aantonen waar de motor precies vandaan komt,

Ik heb een 1.8T met de motor code AJQ, ik heb dit blok gekocht via Theo Kloosterman. Dit zou een test motor zijn geweest die gevallen was en schade had aan de klepdeksel, carterpan en het oliefilterhuis. Verder was het blok gewoon helemaal nieuw (zag duidelijk dat dit blok nog nooit gelopen had, heb hier ook foto's van) Ik heb de schade hersteld en het blok in mijn Golf gezet.

Nu heeft dit blok dus nooit in een auto gezeten, hoe zou ik dan kunnen aantonen waar dit precies vandaan komt?

Ron mk1 13-12-2009 17:20

Even op de sloop een auto met kenteken zoeken, dat nr. opschrijven ( mits het de juiste motorcode is) en dat aan de rdw doorgeven.

Ze vragen alleen het kenteken nr. en niet het bewijs.

;)

Gijs 13-12-2009 19:19

Quote:
Originally Posted by Ron mk1
Even op de sloop een auto met kenteken zoeken, dat nr. opschrijven ( mits het de juiste motorcode is) en dat aan de rdw doorgeven.

Ze vragen alleen het kenteken nr. en niet het bewijs.

;)

Dat kan met een AJQ motor dan nog lukken... maar met die oude luchtgekoelde motoren dan? Een 1835 is nooit geleverd zover ik weet, en zeker motorcode-loos ;)

caddywim 14-12-2009 18:16

mij hebben ze nooit gevraagd waar het motorblok uit of waar het vandaan kwam
motorcode was genoeg

Ron mk1 15-12-2009 07:57

Het is gewoon erg afhankelijk van wie je daar krijgt.
Er was zelfs een steekproef controleur bij mij , die nog nooit van deze regeling gehoord had en hij zei dat ik naar leleystad moest voor een wegrijgedrags test.

;)

Later kwam hij er ook mee , dat ik wel gelijk had dat dat niet hoefde.

joostvw 18-12-2009 18:58

wel fijn dat die mensen zelf zo goed op de hoogte zijn van waar ze mee bezig zijn he :screwy:

hajee 18-12-2009 19:18

alsof dat het enige is wat ze verder nog moeten weten...omkeuren van een motor..
kortzichtige opmerking.
:screwy:

fabbi 18-12-2009 19:27

Neem aan dat je een factuur hebt van Kloosterman dat zal ook wel voldoende zijn..
Je kunt nu eenmaal niet altijd aantonen uit welke auto een blok komt..




Quote:
Originally Posted by VolkswagenRacing
Nu heb ik ook nog een vraag over het aantonen waar de motor precies vandaan komt,

Ik heb een 1.8T met de motor code AJQ, ik heb dit blok gekocht via Theo Kloosterman. Dit zou een test motor zijn geweest die gevallen was en schade had aan de klepdeksel, carterpan en het oliefilterhuis. Verder was het blok gewoon helemaal nieuw (zag duidelijk dat dit blok nog nooit gelopen had, heb hier ook foto's van) Ik heb de schade hersteld en het blok in mijn Golf gezet.

Nu heeft dit blok dus nooit in een auto gezeten, hoe zou ik dan kunnen aantonen waar dit precies vandaan komt?


All times are GMT +1. The time now is 03:11.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.