View Full Version : Lekker eten
Audi1981
03-06-2012, 17:18
Als ik soms foto's van medeforummers zie dan kan het niet anders dat ik dezelfde passie heb als die mensen; lekker eten :D
Post daarom hier wat je maakt, hoe het eruit ziet en vooral, hoe het smaakt!
De aftrap;
http://i974.photobucket.com/albums/ae222/cruxshadows/Kipschotel2.jpg
http://i974.photobucket.com/albums/ae222/cruxshadows/Kipschotel1.jpg
Kipschotel met uitjes, wortels, courgette en zoete paprika. Sudderen met wat kruidnagel, laurier en knoflook in een bouillon :thumbup:
En het is heerlijk :D
dat ziet er idd goed uit, ik ben vandaag bezig met een Moussaka (from scratch) Nog niet eerder gedaan en gaat meer werk in zitten dan ik dacht (normaal gebruik ik gewoon die Knorr wereldgerechten als basis)
A.D GOLF1 1976
03-06-2012, 17:31
Zo!! De hele middag uit de naad gewerkt, maar nu gaan we aanvalluh
http://www.volksforum.com/albums/files/8/7/8/5/dyn002_original_408_306_pjpeg_8616_7f36871343102e0e7d4f04cff37308791.jpg
Audi1981
03-06-2012, 18:03
Dat ziet er goed uit idd :thumbup:
Wat is het allemaal?
nou, mijn Moussaka was nog niet top.. teveel wijn en te weinig kaas denk ik, want hij bleef zelfs na 15 min meer in de oven dan het recept aangaf vrij waterig. Maar hij kan nu even lekker een dagje uitdampen en dan proberen we morgen de restjes :)
golfje_295.000
03-06-2012, 21:00
Die kip :eek: pb mij je adres ff,stap ik nu in de auto.
Audi1981
03-06-2012, 22:37
Die kip :eek: pb mij je adres ff,stap ik nu in de auto.
Het is zo simpel, beetje olijfolie en een hoop groenten, vleesje erop en even bruinen op 200 graden,
terug naar 100/150 graden en garen maar :D
http://i974.photobucket.com/albums/ae222/cruxshadows/Kipschotel3.jpg
Kipschotel met marinade van knoflook, ui, augurk, cayennepeper en honing.
Onderin ui, tomaat en paprika met een laagje olijfolie ;)
http://i974.photobucket.com/albums/ae222/cruxshadows/Beenhamschotel1.jpg
Hetzelfde maar dan met een gepeperde beenham :D
http://i974.photobucket.com/albums/ae222/cruxshadows/Beenhamschotel2.jpg
met erwtjes en gebakken aardappeltjes :)
http://i974.photobucket.com/albums/ae222/cruxshadows/Omelet1.jpg
http://i974.photobucket.com/albums/ae222/cruxshadows/Omelet2.jpg
http://i974.photobucket.com/albums/ae222/cruxshadows/Omelet3.jpg
4 eieren, wat fijngesneden groentes zoals paprika, ui, spinazie, broccoli, spekjes, knoflook, peper en kruiden.
Maakt een meesterlijke omelet en Sonja proof :thumbup:
Op brood met een beetje mayo maakt hem iets minder Sonja proof, maar wel lekker ;)
Audi1981
03-06-2012, 22:47
Leeft Sonja nog?
De omeletten komen uit een Sonja boek ;)
De kip en de beenham duidelijk niet :D
A.D GOLF1 1976
04-06-2012, 10:31
Dat ziet er goed uit idd :thumbup:
Wat is het allemaal?
Hahaha, kan wel een beetje koken maar ge denkt toch niet dat ik de hele dag in de keuken ga staan om dit voor te bereiden, dan was ik wel kok geworden.
Nee dit was allemaal klaar binnen 1 minuut!!! Effe struune op het net :D
Zal, zodra ik mijn kookkunsten weer eens ga loslaten een fotootje plaatsen :tongue:
ohhw jongen, ik krijg honger nu ik dit allemaal zie, is het al 6 uur? :tongue:
ohhw jongen, ik krijg honger nu ik dit allemaal zie, is het al 6 uur? :tongue:
Hier sluit ik me bij aan Paul....zo maar snel ff naar huis voor een broodje met zeeuws spek (en dat is zeker niet sonja-proof....maar who cares :D )
Staan lekker dingen tussen....zal tzt ook eens wat posten. Ben niet zo'n ontzettende Herman, maar het smaakt toch meestal best !
Laatst dit gemaakt. Laagje aardappelschijfjes, daarop half pakje bamigroente, rulgebakken gehakt, daaroverheen komt nog de aardappelanders bacon/ui en daarover wat strooikaas.
Heerlijk! Al zeg ik het zelf :D
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/422607_343925485642586_105219888_n.jpg
Jonguhh, en ik ben al blij met een blik bruine bonen met spek... :)
Owww wat lekker allemaal....
SpeedieD
04-06-2012, 20:25
Damn ik krijg weer honger.....
Heb helaas geen fotos op mn telefoon van het eten maar ik zal proberen er aan te denken volgende keer.
:wow:mannen die koken kunnen,zoals sommige vrouwen het niet eens lukt?
[kan zelf nog geen ei bakken,ook niet nodig,ik heb daar iemand voor en is die er niet>snackbar:D]
Doe mij maar Hollandse kost...stampot met een dikke speklap.
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/419636_148226225299989_1884762114_n.jpg
En op z`n tijd een lekker stuk biefstuk! Ideaal zo`n schoonpa die vlees-keurmeester is:
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/542942_166577823464829_314704106_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/293009_164184723704139_1156808200_n.jpg
golfje_295.000
04-06-2012, 21:17
Ik kan qua vlees heel veel op m`n klapgrill. In een pan kan ik dan weer helemaal niks.
:wow:mannen die koken kunnen,zoals sommige vrouwen het niet eens lukt?
ik heb geen vrouw die het kan doen (meeste vrouwen die ik ken kunnen het zowiezo niet) En ik vind het ook leuk. Marc houdt zelfs een eigen kookblog bij.
http://thewildhoneysuckle.wordpress.com/
die maakt er echt werk van.
ik heb geen vrouw die het kan doen (meeste vrouwen die ik ken kunnen het zowiezo niet) En ik vind het ook leuk. Marc houdt zelfs een eigen kookblog bij.
http://thewildhoneysuckle.wordpress.com/
die maakt er echt werk van.
zo,ik wist wel dat marc hobbykok was,maar dit is serieuze business :cool:
ik heb er hier 1 zitten,die ook lekker weg kan kokkerellen,heb zelf geen zin om het te proberen ook.heb weleens geprobeerd eieren te koken,maar dat was ook geen succes :D
heb weleens geprobeerd eieren te koken,maar dat was ook geen succes :D
dezelfde tip als ik ooit aan m'n huisgenoot in het studentenhuis gegeven heb:
"de volgende keer water erbij doen" :lmao:
Een ei koken is ook niks, of het is nog geheel vloeibaar of zo blauw als een tientje.
Dan en een ei bakken makkelijker, op het breken van de ei na
Een ei koken is ook niks, of het is nog geheel vloeibaar of zo blauw als een tientje.
Dan en een ei bakken makkelijker, op het breken van de ei na
ik had variant kanonskogel?
stufenheckfahrer
06-06-2012, 20:34
Ik heb een grote bek als Herman den Blijker en een drankprobleem als Joop Braakhekke, dus koken is een makkie. :D
Ik heb wel eens een quiche en een denkfout gemaakt. Er stond 50gr. boter toevoegen, dus ik denk da's één pakje boter. Fout! Dat is 250gr.
De quiche was heerlijk, als je niet meer als een klein stukje nam.
Audi1981
06-06-2012, 20:37
Foto's? :D:D:D
stufenheckfahrer
06-06-2012, 21:00
Foto's? :D:D:D
Van die collega die wit weggetrokken was, omdat hij vond dat hij een groot stuk opkon? :D
Die heeft de hele middag bellen geblazen van ellende.
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/293009_164184723704139_1156808200_n.jpg
Onze pannen zijn niet zo lang dat zulke hompen erin passen.... :D
Audi1981
06-06-2012, 22:10
Man dat doe je toch zo;
http://i974.photobucket.com/albums/ae222/cruxshadows/DSC07407.jpg
http://i974.photobucket.com/albums/ae222/cruxshadows/DSC07408.jpg
FF marineren met Cayenne en honing of met hickory sauce van de AH (aanrader!!!)
Wel even voorkoken, hoef je ze alleen maar mooi op kleur te grillen :thumbup:
BBQ is the word
polopower
07-06-2012, 07:15
http://i974.photobucket.com/albums/ae222/cruxshadows/DSC07407.jpg
Ik was echt wel onder de indruk van je gerechten, maar dat lege flesje Grolsch doet dat wel weer helemaal teniet... :shake:
Nou ja.... bijna dan :tongue: :thumbup:
Uitsmijtertje dat is enige fatsoenlijke waar ik mee op de proppen kan komen. Ik geef toe ik ben jaloers!
spareribs koken?! Dan zit al je smaak in het kookwater en niet in de spareribs... :confused:
Als je bbq de lange gaartijd niet aankan, dan kan je beter de oven gebruiken..
ik heb geen vrouw die het kan doen (meeste vrouwen die ik ken kunnen het zowiezo niet) En ik vind het ook leuk. Marc houdt zelfs een eigen kookblog bij.
http://thewildhoneysuckle.wordpress.com/
die maakt er echt werk van.
hield :D Zoals met zoveel dingen heb ik er veel te weinig tijd voor :redface:
Maar ben wel van plan het wel weer op te pakken, bleek dat er een hele hoop mensen zijn die erop zitten te wachten :)
Audi1981
07-06-2012, 11:02
spareribs koken?! Dan zit al je smaak in het kookwater en niet in de spareribs... :confused:
Als je bbq de lange gaartijd niet aankan, dan kan je beter de oven gebruiken..
Even voor je ze marineert he? Geen gebrek aan smaak kan ik je zeggen :thumbup:
Ik heb geen instelbare Weber of ander duur ding, gewoon een oude lpg tank met 1 stand :thumbup:
Als je ze kookt ben je in feite bouillon aan het trekken, en als je je kookwater weggooit gooi je dus ook een deel van je vleessmaak weg. Vacumeren is een optie, maar ook die heeft niet iedereen thuis. Gebruik de volgende keer maar eens een dry rub (even een nachtje in de koelkast) en dan 5-6 uur in de oven op 125 graden, je zal zien dat je er een veel intensere smaak aan over houdt.
Grillen is dan niet eens nodig, je bent alleen maar je mopping sauce aan het verbranden en saus kan je er aan tafel ook nog op doen.
Audi1981
07-06-2012, 11:27
Als je ze kookt ben je in feite bouillon aan het trekken, en als je je kookwater weggooit gooi je dus ook een deel van je vleessmaak weg.
Klopt helemaal, maar dat maakt de hickory weer grotendeels goed ;)
Jouw manier van in de oven is wel meest ideaal :D
Damn....we hebben gewoon een paar topkoks in da house !! Goed hoor...
Audi1981
21-11-2012, 17:40
Zuurkoolschotel met ananas;
http://www.volksforum.com/albums/files/2/6/6/5/6/Zuurkoolschotel.JPG
mmmmmm :D
Braadslee, plakjes gekookte aardappel erin, zuurkool met ananas erop, gebakken gehakt erover, beetje kaas, in de oven en smikkelen :cool:
Laatst weer ff hutspot gemaakt...heerlijk die hollandse stampotjes!
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/44507_263035737152370_1426583153_n.jpg
Audi1981
29-11-2012, 11:37
mmmmm stampot :cool:
Ik ga binnenkort weer eens Duitse rollade maken denk ik :D
@Rene: wel even een spanbandje over het dekbed spannen voor je gaat slapen, anders blaas je dat ding tegen het plafond met al die uien in die stampot...
@Audi1981: Zuurkoolschoteltje ziet er "jammie" uit...
Ja die uitjes doen het altijd goed.... :D
Vandaag weer een stamppot gemaakt...deze keer boerenkool:
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/375571_275828299206447_906787999_n.jpg
Eigenlijk maak ik elke week wel een stamppotje.
Goed jonguh, lekker spekkies erbij !!
Zal ook eens een keer wat spammen hier. Krijg alweer honger...
http://www.volksforum.com/albums/files/7/image_998693.jpg
Ik ben gister aan een Pekingeend voor kerst begonnen. Hij krijgt elke twee uur een douche van hete marinade. Die dan weer afkoeld en een soort coating erop geeft. De foto is na 2 coats. Hij heeft er 5 gehad en staat nu in de oven. Ik ben benieuwd. Nog niet eerder gemaakt.
Audi1981
24-12-2012, 18:50
Aangezien Gourmetdag 1&2 er weer aan komen, doen we het dit jaar al vast op één dag anders :D
M'n schoonvader is een halve duitser die net water kan koken, maar het altijd over de Duitse Rollade van z'n moeder had...es opgezocht wat dat in houdt en vorig jaar ergens eens een proefje gemaakt, dat beviel prima, dus nu voor kerst;
http://www.volksforum.com/albums/files/2/6/6/5/6/DuitseRollade1.JPG
Runderlap gefileerd en plat geslagen, ingesmeerd met mosterd en belegd met spek, ui, wortel en augurk.
Erwtjes kan ook nog maar geeft een bende :D
Oprollen en met wat peper, zout en roomboter in de pan lekker dichtbakken, en dan de sudder-pan in met z'n broertjes;
http://www.volksforum.com/albums/files/2/6/6/5/6/DuitseRollade2.JPG
Lekker sudderen (uur of wat) afkoelen en wegzetten voor 2e kerst :D
En van de left overs maak je gewoon een soort bourginion;
http://www.volksforum.com/albums/files/2/6/6/5/6/DuitseRolladeleftovers.JPG
Voor strakjes mmmmmm :cool:
Voor morgen is het wel gourmetten met de family, maar vanmiddag al een kilo kip in de ketjap met knoflook gelegd en een kilo varkenshaas in de oestersaus met look :thumbup:
Die Duitse rollade ziet er lekker uit :eek: Heb ook een keer zo eentje gehad in Duitsland. Heerlijk!
Gisteren weer een stampotje gemaakt: Stampot koolraap met ui en spekjes met een lekker stuk gebakken verse worst
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/545226_291719067617370_1727258656_n.jpg
En vanmiddag even tussendoor een lekkere vette wentelteef :D
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/424516_292122210910389_1400541779_n.jpg
ja...papa kan steeds meer maken in de keuken :D
Audi1981
24-01-2013, 00:04
Die Duitse rollade ziet er lekker uit :eek: Heb ook een keer zo eentje gehad in Duitsland. Heerlijk!
Bitch om te maken maar wel heerlijk :thumbup:
Audi1981
27-01-2013, 19:26
http://www.volksforum.com/albums/files/2/6/6/5/6/Pasteitjes.JPG
Zelfgemaakte Pasteitjes :D
Audi1981
29-05-2013, 18:46
Wordt er nog wel gekookt hier mannen?
Nou hopelijk spreekt deze jullie wel aan;
http://www.volksforum.com/albums/files/2/6/6/5/6/Kapsalonxxl1.JPG
http://www.volksforum.com/albums/files/2/6/6/5/6/Kapsalonxxl2.JPG
http://www.volksforum.com/albums/files/2/6/6/5/6/Kapsalonxxl3.JPG
Kapsalon XXL :D
Laagje friet
3 paprika's in reepjes
Uitje in halve ringen erover
kipfilet naar eigen smaak gekruid
gratineren
de oven in!
opdienen met sla en knoflooksaus :thumbup:
PuttenMKII
29-05-2013, 23:18
krijg er honger van . .
Nog geen tijd gehad om wat "bijzonders" te maken.
@Audi1981: Als ik bovenstaande foto's zo zie dan mag je wel eens een kookboek uitbrengen. Damn wat een bourgondiër ben jij !!!!!
Audi1981
30-05-2013, 13:21
Damn wat een bourgondiër ben jij !!!!!
Dat zegt de weegschaal ook altijd! :D
Dat zegt de weegschaal ook altijd! :D
Ja, die balans tussen lekker eten en dat klotending is verrekte lastig :D
Kuche....kuche! Zo, dit topic maar eens afstoffen :D
Gisteren kwamen m`n schoonouders even op visite en hadden wat lekkers voor ons meegenomen....bijna 1.5kg biefstuk :cool:
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/10687189_596248890497718_7940896763288395294_n.jpg?oh=baf46f705ffb71b571dfbeac1ac0d4d8&oe=54BF016A&__gda__=1421897820_b1ae0b3bedd5ec32875da91f2cc21ef6
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t31.0-8/10549125_596248867164387_6387088307256455831_o.jpg
Mij te rauw, maar voor de liefhebbers zal het erg lekker zijn.
Audi1981
19-10-2014, 21:59
Lekker! Ik zal binnenkort ook weer eens wat in elkaar draaien :thumbup:
Mij te rauw, maar voor de liefhebbers zal het erg lekker zijn.
Zogauw hij geen Boe meer zegt is hij klaar!
stufenheckfahrer
19-10-2014, 22:58
Zogauw hij geen Boe meer zegt is hij klaar!
Inderdaad Jaap, als hij geen vliegen meer wegslaat met z'n staart is ie goed!
Even een lichtbruin kleurtje, en genieten maar!
SelimGTI
20-10-2014, 16:52
Als ik nou eens foto's maakte van mijn moeders Turkse gerechten zullen jullie allemaal jaloers zijn :P
Zogauw hij geen Boe meer zegt is hij klaar!
Haha, nee mij te rauw....maar ieder z'n meug hè :thumbup:
Audi1981
21-10-2014, 18:14
Als ik nou eens foto's maakte van mijn moeders Turkse gerechten zullen jullie allemaal jaloers zijn :P
Doen! Turkse keuken is ook mmmmmmm :thumbup:
Inderdaad Jaap, als hij geen vliegen meer wegslaat met z'n staart is ie goed!
Even een lichtbruin kleurtje, en genieten maar!
Peper en zout, en een klontje kruidenboter bij het serveren niet vergeten ;)
Sven-GTI
05-12-2014, 16:03
De feestdagen weer voor de deur, wat gaan we allemaal koken :D
Ik wil deze winter eens een keer 'gezond' eten zodat ik niet in het voorjaar al die kilo's er weer af moet trainen :D
Van Limburg
05-12-2014, 16:08
De feestdagen weer voor de deur, wat gaan we allemaal koken :D
Ik wil deze winter eens een keer 'gezond' eten zodat ik niet in het voorjaar al die kilo's er weer af moet trainen :D
Dat zijn mijn voornemens voor 2015 al :D
vBulletin v3.0.12, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.