Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek overig > Ice en andere auto electronica
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 05-01-2019, 21:04
PAT Techniek's Avatar
PAT Techniek PAT Techniek is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 4
Default Track & trace systemen

Voor iedereen die het interessant vind, wil ik in dit topic wat meer info geven over track & trace systemen.

In de huidige tijd is het een prettig idee om je voertuig te beschermen of te weten wat de actuele locatie. Alarmsystemen zijn met allerlei handige tooltjes door het dievengilde te omzeilen, zelf keyless entry is geen probleem meer.

Een track & trace systeem biedt misschien uitkomst in deze situaties, de lokatie van het voertuig wordt 24/7 doorgeven aan een webplatform, elke minuut is er een lokatiebepaling. De units hebben een interne accu, wordt de hoofdaccu van het voertuig losgekoppeld. Dan volgt er een alarm naar de eigenaar van het voertuig. Zelfde geldt voor wanneer de unit geen GPS ontvangst heeft, er volgt een alarm en de lokatie wordt bepaald via GPRS, minder exact dan GPS maar nog steeds een goede indicatie van de lokatie van het voertuig.
Er bestaat ook de mogelijkheid om via het webplatform een gebied om het voertuig te omcirkelen, mocht het voertuig daarbuiten komen, dan volgt een alarm. Mocht nu de interne accu van de unit ook onder een bepaald spanningsniveau komen, dan volgt er een alarm.
Het alarm bestaat uit een email met daarin de detail van het alarm, met lokatie van het voertuig.

Er bestaat ook een mogelijkheid om een functie op afstand uit/in te schakelen, zoals bijvoorbeeld de brandstofpomp/claxon.

Er bestaan units die op het canbus systeem aangesloten zijn. Deze bieden de mogelijkheid het originele keyless entry te beveiligen. Deze units kunnen overigens ook uitgeschakeld worden zodat deze niet zichtbaar zijn wanneer het voertuig voor diagnose/service bij de dealer is. Zelfs kan het voertuig op afstand uitgeschakeld worden. Dit gebeurt via een app.
Mocht je als eigenaar nu niet meer weten waar je precies het voertuig geparkeerd hebt, met een app. krijg je de route naar het voertuig.

Mocht er iemand zijn die een ritregistratie wil bijhouden, via het webplatform bestaat de mogelijkheid om een rapport te maken.

Zoals je leest kan een track en trace systeem een mooie aanvulling zijn op het bestaande alarm systeem. Overigens zijn er verzekeraars die korting op de premie geven wanneer een track & trace systeem ingebouwd is.

Mochten er nog vragen zijn over de details en/of werking van track & trace units. Klik op de banner bovenaan het forum, teageer in dit topic of stuur een PB. Je kunt ook kijken op: pattechniek.nl


Groetjes Patrick
__________________
www.pattechniek.nl

Last edited by PAT Techniek : 06-01-2019 at 09:11.
Reply With Quote
ReplyPosting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum JumpAll times are GMT +1. The time now is 16:52.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum