Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Audi
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #181  
Old 18-02-2018, 19:52
René's Avatar
René René is offline
10k maniac
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 20,633
Default

Ah oké.....iig niet die mk1 magneetklep
Reply With Quote
  #182  
Old 23-02-2018, 18:52
wessel97's Avatar
wessel97 wessel97 is offline
Postwhore
 
Join Date: Jun 2013
Location / Country: Udenhout NB
Posts: 1,337
Default

Vandaag de carterontluchting vervangen;




Was ook een aardig vette bende




Ook gelijk alle andere vacuüm slangetjes vervangen die onder het inlaatspruitstuk zitten ( van en naar de N249)

Ik kwam ook nog een los slangetje tegen van het koolstoffilter deze ook maar mee vervangen:




Wastegate stok nog gecontroleerd, gaat soepel op en neer, boutjes zitten ook vast (weet niet of ik dit zou moeten verstellen?)




Had ook nog van Forge vacuumslangen besteld, deze zouden ook vaak stuk gaan..




Deze zouden onder het inlaatspruitstuk zitten.. ik alles weggehaald zodat ik er onder bij oon wat blijkt.. er zit gewoon niks? Dit zou er onder moeten zitten volgens de dealer:




Niet dus.. nu had ik er nog wel een andere tekening bij van wat er nog meer op zou zitten en dat zit dus bovenop de kleppendeksel de slangen van de N249




Vreemd verhaal maarja denk dat het er dan misschien niet op hoort te zitten..

In elk geval, ik alles aangepast/ erop gezet... geen verschil, helemaal niks

auto gaat nogsteeds maar naar 1,1 bar en dan terug naar 0,9 en is rete traag

De motor valt nogsteeds bijna uit bij 60 in zn 4e versnelling en dan terug naar stationair laten vallen in zn vrij.

Heb hem nogmaals uitgelezen, geen foutcodes alleen van het secundair luchtsysteem maar dit is al vanaf het begin omdat ik dat systeem er tussenuit heb gehaald.

Het enige wat ik me nog kan bedenken is dat ik de slangetjes omgedraaid heb zitten op de N75 maar die kans lijkt me ook vrij klein.

Ik begrijp gewoon niet hoe het nu ineens weer niet voorruit te branden kan zijn.. turbo spoelde eerst veel sneller op, reageerde feller op het gas en gaf meer turbodruk.. eigenlijk leek de auto veel beter te lopen in het algemeen. Als de turbodruk hoger opbouwt, is het dan normaal dat de rest het gewoon bij kan houden als alles niet softwarematig aangepast is? Daarmee bedoel ik injectoren etc.
__________________
- '99 Audi S3 1.8 20vt Quattro (Daily)
- '84 Golf mk1 cabrio (sold)
- '77 Golf mk1 1.1(sold)
- '92 polo 2F 1.0 poetsproject (sold)
- Batavus blackbuster (ex-daily)

'Smile, Listen, Agree and then do whatever the f*ck you wanted to do anyway'
Reply With Quote
  #183  
Old 23-02-2018, 23:37
René's Avatar
René René is offline
10k maniac
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 20,633
Default

Eigenlijk zou je even een logje moeten maken, Wessel. Dan weet je ook meteen welke turbodruk er gevraagd wordt door de ECU, weet je ook meteen of hij gechipt is of niet

Slangetjes op de N75 heeft HUGE impact op het vermogen....ik had ze eerst ook verkeerd, heb wel een maand zo gereden..haha! Maarja, zo pastten ze het beste. Ik kwam er per toeval achter en schrok van de power toen ik de slangetjes goed erop had

Je moet die lange tuut in je inlaat drukken, de tuut daar tegenover komt de slang naar de wastegate op en op de haakse tuut komt de slang vanaf de boostpipe
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 07:06.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum