Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek overig > Watergekoelde projecten
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #41  
Old 12-10-2021, 08:54
steven16v steven16v is offline
Volksforum Triple Action Donor
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,778
Default

Quote:
Originally Posted by vagg freak
Dat soort startmotoren zitten op bijv een 1.9tdi


Ik heb dit ook gehad met mijn 16v. Heb toen ook van alles geprobeerd. Massa nagekeken en vernieuwd, nieuwe originele startmotor geprobeerd en uiteindelijk een startmotor van een diesel gepakt en toen ging de motor wel rond.
Reply With Quote
  #42  
Old 12-10-2021, 10:18
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 122
Default

Ik heb er al een besteld

En ik hoop dat de FTP nu snel gefixed is, want ik wil nog wat plaatjes uploaden.
__________________
AutoFans.nl trackday kalender!
Reply With Quote
  #43  
Old 12-10-2021, 19:24
vagg freak vagg freak is offline
VW Addict
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 551
Send a message via MSN to vagg freak
Default

Uitliteren met atf olie dan weet je precies wat de compressie verhouding is
__________________
golf mk1 g40
golf1 cabrio
Golf mk7 variant
Polo 6r
Reply With Quote
  #44  
Old 12-10-2021, 19:25
vagg freak vagg freak is offline
VW Addict
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 551
Send a message via MSN to vagg freak
Default

Weet jij of jou kleppen 1 of 3 spie groeven hebben
__________________
golf mk1 g40
golf1 cabrio
Golf mk7 variant
Polo 6r
Reply With Quote
  #45  
Old 12-10-2021, 21:00
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 122
Default

Quote:
Originally Posted by vagg freak
Uitliteren met atf olie dan weet je precies wat de compressie verhouding is


Daar heb ik echt nog nooit van gehoord

Quote:
Originally Posted by vagg freak
Weet jij of jou kleppen 1 of 3 spie groeven hebben

Nee dat weet ik niet. Zijn volgens mij gewoon de originele kleppen.
__________________
AutoFans.nl trackday kalender!
Reply With Quote
  #46  
Old 13-10-2021, 20:49
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 122
Default

De FTP doet het weer, dus ik heb wat foto's geupload.

De tellerbak die ik uit elkaar heb gehaald zag er dus zo uit:



Nadat ik de shiftlight had gesoldeerd alles weer netjes terug gebouwd. Gelukkig lijkt alles het te doen




Ook de shiftlight zelf:


(Even met de hand aangestuurd via een voeding)

De langere dynamosteun en geleider voor de lucht over de radiateur:




En de front view met grille:




Ondertussen al bericht gehad van de tuner, ze hebben hem als het goed is compleet uitgerold nu. Ik werd nog wel gebeld want het Lambda display en de controller werken niet goed, vallen uit en geven eigenlijk alleen maar 14,7 aan, ook als de motor niet draait. Dus die is vervangen, zodat ze verder konden. De injectoren waren nog oke en allemaal zo goed als gelijk, waardoor ik hier in ieder geval geen nieuwe voor nodig heb
Hopelijk vrijdag alweer ophalen.
__________________
AutoFans.nl trackday kalender!
Reply With Quote
  #47  
Old 15-10-2021, 08:41
The Skinnmeister's Avatar
The Skinnmeister The Skinnmeister is offline
Volksforum Donateur
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2,902
Default

Nice
__________________
'88 Golf II VR6
'91 Golf II G60
Reply With Quote
  #48  
Old 15-10-2021, 12:51
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 122
Default

Vanmorgen opgehaald bij de tuner. 190 pk en 205 Nm. Niet slecht

Wel heb ik nog een vraag over de zekeringkast: klopt het dat sommige verbruikers uitgezet worden tijdens het starten om de stroom naar de startmotor zo hoog mogelijk te maken?
Ik heb de bobine namelijk aangesloten op een van de "G" aansluitingen achterop de zekeringkast: G03 heated seat control units
Als deze dan geen spanning krijgt tijdens het starten is het logisch dat ie pas aanspringt als de sleutel los wordt gelaten...
__________________
AutoFans.nl trackday kalender!
Reply With Quote
  #49  
Old 15-10-2021, 12:59
Johan1982MK1's Avatar
Johan1982MK1 Johan1982MK1 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,752
Default

mooie waardes
van dat relais dat klopt idd. ik heb het zelfde gehad met een digifant jaren geleden. Daar had ik ook 1 draad op een verkeerde aansluiting waardoor de stroom voor de ecu wegviel tijdens starten. 1x nagemeten en een andere aansluiting gevonden en toen was het klaar.
__________________
Golf1 Inari silber metallic --> engineswap --> 2.0 TFSI project topic
Út Fryslân
Reply With Quote
  #50  
Old 15-10-2021, 13:13
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 122
Default

Quote:
Originally Posted by Johan1982MK1
mooie waardes
van dat relais dat klopt idd. ik heb het zelfde gehad met een digifant jaren geleden. Daar had ik ook 1 draad op een verkeerde aansluiting waardoor de stroom voor de ecu wegviel tijdens starten. 1x nagemeten en een andere aansluiting gevonden en toen was het klaar.

Dan weet ik al hoe ik dat om ga bouwen. Bedankt.

Helaas is hiermee het algemene niet-start probleem nog niet opgelost, maar ook daar ga ik achteraan
__________________
AutoFans.nl trackday kalender!
Reply With Quote
  #51  
Old 15-10-2021, 14:41
Scully Scully is offline
VW Addict
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 577
Default

Mooie waardes, en de rest komt ook wel goed zo te horen. Dit jaar nog eens rijden, of is dat wat te voorbarig?
__________________
Trackday Clio:
https://www.cliosport.net/threads/t...i-daily.808345/

Assen: 2.06
Zandvoort: 2.08
Meppen: 1.22
Reply With Quote
  #52  
Old 15-10-2021, 15:38
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 122
Default

Quote:
Originally Posted by Scully
Mooie waardes, en de rest komt ook wel goed zo te horen. Dit jaar nog eens rijden, of is dat wat te voorbarig?


Dat wordt hem helaas niet, ik moet nog het een en ander aan investeringen doen voor het zo ver komt.

Sowieso twijfel ik nog of ik toch niet de 02A bak zal monteren.
Daarnaast hebben we nog het accu probleempje; ook wil ik de lambda sensor uit de huidige pijp verplaatsen naar onder in de collector, omdat hij nu maar 2 cilidners pakt ipv 4.
In het huidige gat doe ik dan mijn innovate meter weer terug, zodat ik iig nog iets van lambda zie. Anders moet (lees: zou kunnen) ik nog een KMS display aanschaffen en die is vrij prijzig.

Ook moet hij nog uitgelijnd worden.
Dan wil ik nog een setje semi's extra klaar hebben omdat deze dus ook al 8 jaar oud zijn. Ik moet de slicks ook nog op een set velgen leggen zodat ik die ook eens kan proberen
Ook is mijn slagmoersleutel kapot gegaan, dus die moet ik een nieuwe aanschaffen incl accu's, lader etc.
En dan heb je nog de kosten van een trackday, vervoer en benzine

En dat terwijl we aan het sparen zijn voor een nieuwe auto
__________________
AutoFans.nl trackday kalender!
Reply With Quote
  #53  
Old 15-10-2021, 16:24
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 122
Default





__________________
AutoFans.nl trackday kalender!
Reply With Quote
  #54  
Old 15-10-2021, 19:40
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 122
Default

Ik zag trouwens vanmiddag nog iets geks; de olie- en buiten temperatuur hebben besloten voortaan in Fahrenheit weer te geven lijkt het. De olie was volgens de MFA 160+ graden, best warm voor een paar minuten draaien, maar de buitentemperatuur was dan ook 66 graden.
Is dit inderdaad naar Fahrenheit gesprongen oid? Of kan dit een fout zijn, er ingeslopen ivm te weinig spanning tijdens het starten?
Of heb ik toch niet goed opgelet en is er iets misgegaan bij het uit- en inelkaar bouwen van het instrumentenpaneel?
__________________
AutoFans.nl trackday kalender!
Reply With Quote
  #55  
Old 15-10-2021, 20:35
RobertVoorst's Avatar
RobertVoorst RobertVoorst is offline
Volksforum Donateur - 1,5GB Fotoalbum-eigenaar
 
Join Date: May 2015
Posts: 883
Default

Quote:
Originally Posted by daNpy
Ik zag trouwens vanmiddag nog iets geks; de olie- en buiten temperatuur hebben besloten voortaan in Fahrenheit weer te geven lijkt het. De olie was volgens de MFA 160+ graden, best warm voor een paar minuten draaien, maar de buitentemperatuur was dan ook 66 graden.
Is dit inderdaad naar Fahrenheit gesprongen oid? Of kan dit een fout zijn, er ingeslopen ivm te weinig spanning tijdens het starten?
Of heb ik toch niet goed opgelet en is er iets misgegaan bij het uit- en inelkaar bouwen van het instrumentenpaneel?


Klinkt inderdaad meer als een gevalletje slechte referentiespanning of massa. Fahrenheit waarden zijn omgerekend naar Celsius daarentegen wel ‘aannemelijk’.
Reply With Quote
  #56  
Old 15-10-2021, 21:53
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 122
Default

Misschien de transistor/ spanningsregelaar beschadigd?
__________________
AutoFans.nl trackday kalender!
Reply With Quote
  #57  
Old 16-10-2021, 10:40
RobertVoorst's Avatar
RobertVoorst RobertVoorst is offline
Volksforum Donateur - 1,5GB Fotoalbum-eigenaar
 
Join Date: May 2015
Posts: 883
Default

Quote:
Originally Posted by daNpy
Misschien de transistor/ spanningsregelaar beschadigd?


Na even rondgezocht te hebben, in het ‘geheime’ MFA menu zou je de landcode ( en dus bijbehorende metrische of imperiale waarden) moeten kunnen wijzigen!

https://www.vwvortex.com/threads/se...u-enjoy.473013/
Reply With Quote
  #58  
Old 18-10-2021, 19:26
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 122
Default

Startprobleem opgelost. Massa kabel niet aan het massapunt (gecoate baksteun) maar direct aan de bak (uiterste bouten onder de langsdrager) en voila.

Buitentemperatuur gaf ook 14 aan, wat precies overeen komt met de thermostaat in de garage.
__________________
AutoFans.nl trackday kalender!
Reply With Quote
  #59  
Old 18-10-2021, 20:28
RobertVoorst's Avatar
RobertVoorst RobertVoorst is offline
Volksforum Donateur - 1,5GB Fotoalbum-eigenaar
 
Join Date: May 2015
Posts: 883
Default

Quote:
Originally Posted by daNpy
Startprobleem opgelost. Massa kabel niet aan het massapunt (gecoate baksteun) maar direct aan de bak (uiterste bouten onder de langsdrager) en voila.

Buitentemperatuur gaf ook 14 aan, wat precies overeen komt met de thermostaat in de garage.


Slechte massa dus! Wel toevallig dat alles er spontaan een imperiale waarde van werd
Reply With Quote
  #60  
Old 18-10-2021, 20:53
daNpy's Avatar
daNpy daNpy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 122
Default

Quote:
Originally Posted by RobertVoorst
Slechte massa dus! Wel toevallig dat alles er spontaan een imperiale waarde van werd


Ik denk dat ie gewoon een keer gereset moest worden. De noodstroom schakelaar heb ik gisteren omgezet dus er stond al ff geen spanning meer op
De slechte massa hinderde de stroom naar de startmotor, maar het display werkte wel goed.

Als het goed is krijg ik morgen de startmotor met planetaire set. Eens kijken wat dat scheelt, anders houd ik gewoon deze setup.
Daarna kan de uitlaat eronderuit om de additionele moer voor de lambdasensor te lassen. En kan ik weer verder met de elektro netjes maken.
__________________
AutoFans.nl trackday kalender!
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 19:33.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum