Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf en Vento MK III
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 13-07-2020, 14:25
blamo blamo is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 186
Default toeren begrenzer ABF pijnlijk hard

ondertussen is mijn swap in de MK2 af.. ABF motor rijd soepel en zeker snel maar er is een ding wat ik zeker niet prettig vind.
ik heb de ECU voorzien van een Chip die je via MP kan laten schrijven.
De beste man is in mijn ogen zeer accuraad en klant vriendelijk.
in eerste instantie was de chip verkeerd geschreven -> namelijk: het max RPM kwam niet boven de 6000+.. dit heeft hij snel opgelost en de chip kwam terug met spec van 7500 /8200RPM.....Helaas wederom komt het toerental niet boven de 7000, hier kan ik me leven maar wat wel echt ruk is dat als de begrenzing er in komt dan komt hij snoei hard er in .. het lijkt wel alsof je ergens boven op rijd.

ik kon me herinneren dat andere golfjes van "vruuger' gewoon stopten met toeren te maken of even ratatatata deden en door naar de volgende versnelling.

herkent iemand dit?
-Is het gewoon een Kl*te chip oid?
-heeft misschien de ABF een begrenzing die zo hard om de hoek komt kijken?

graag jullie advies.

ps, de maker van deze chip kan ik niks kwalijk nemen, hij heeft in mijn ogen een top service, vriendelijk en prijs technisch zeer interessant.

Last edited by blamo : 13-07-2020 at 14:28.
Reply With Quote
  #2  
Old 13-07-2020, 14:35
blamo blamo is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 186
Default

uiteraard snap ik dat zoveel toeren absoluut niet prettig is voor het blok,, maar soms ben je enthousiast en kom je hoog in toeren. dan is z'n klapper van de begrenzing niet heel fijn
Reply With Quote
  #3  
Old 13-07-2020, 15:39
RobertVoorst's Avatar
RobertVoorst RobertVoorst is offline
Volksforum Donateur - 1,5GB Fotoalbum-eigenaar
 
Join Date: May 2015
Posts: 735
Default

Klinkt als een 'Hard Cut Limiter'. Die gooit of de brandstoftoevoer of de ontsteking volledig uit. Dan heb je op dat punt 0 kW aan vermogen en voelt het inderdaad alsof je een muur raakt.

Dan zou je de beste man moeten vragen waar de 'Soft Cut Limiter' staat. Deze houdt de maximale brandstof/onsteking op het toerental constant waardoor de motor niet meer in toeren kan klimmen. Dit is zoals jij beschrijft het stoppen met toeren maken!

Een soft cut limiter staat 'Standaard' ca. 100 rpm voor de hard cut limiter. Doel van een Hard Cut limiter is het instellen van het écht maximale toerental om evt. motorschade door valve float te voorkomen.

Misschien is de soft cut te dicht op de hard cut geschreven, of dat deze is verwijderd. Kan ook zijn dat de originele hard cut er nog in staat rond 7200, als de soft cut dan op 7500 staat kom je eerst een muur tegen

Last edited by RobertVoorst : 13-07-2020 at 15:46.
Reply With Quote
  #4  
Old 13-07-2020, 16:00
Rinus66's Avatar
Rinus66 Rinus66 is offline
No personal life
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,075
Send a message via MSN to Rinus66
Default

Ik kan me iets soortgelijks herinneren na de swap in mijn mk1. Dat bleek een begrensd brandstofpomprelais te zijn.
__________________
88 cabrio 2.0
83 golf gl 1.5
Reply With Quote
  #5  
Old 13-07-2020, 16:18
blamo blamo is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 186
Default

Quote:
Originally Posted by RobertVoorst
Klinkt als een 'Hard Cut Limiter'. Die gooit of de brandstoftoevoer of de ontsteking volledig uit. Dan heb je op dat punt 0 kW aan vermogen en voelt het inderdaad alsof je een muur raakt.

Dan zou je de beste man moeten vragen waar de 'Soft Cut Limiter' staat. Deze houdt de maximale brandstof/onsteking op het toerental constant waardoor de motor niet meer in toeren kan klimmen. Dit is zoals jij beschrijft het stoppen met toeren maken!

Een soft cut limiter staat 'Standaard' ca. 100 rpm voor de hard cut limiter. Doel van een Hard Cut limiter is het instellen van het écht maximale toerental om evt. motorschade door valve float te voorkomen.

Misschien is de soft cut te dicht op de hard cut geschreven, of dat deze is verwijderd. Kan ook zijn dat de originele hard cut er nog in staat rond 7200, als de soft cut dan op 7500 staat kom je eerst een muur tegen



Vraag is gesteld , nog even wachten op antwoord van de chipper😊

Last edited by blamo : 13-07-2020 at 17:05.
Reply With Quote
  #6  
Old 13-07-2020, 16:19
blamo blamo is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 186
Default

Quote:
Originally Posted by Rinus66
Ik kan me iets soortgelijks herinneren na de swap in mijn mk1. Dat bleek een begrensd brandstofpomprelais te zijn.



Hoe heb je dit opgelost? Klink ook zeker interessant om nagelopen 👍
Reply With Quote
  #7  
Old 13-07-2020, 16:32
RobertVoorst's Avatar
RobertVoorst RobertVoorst is offline
Volksforum Donateur - 1,5GB Fotoalbum-eigenaar
 
Join Date: May 2015
Posts: 735
Default

Is het bij de ABF niet zo dat de ECU ook de brandstofpomp aanstuurt? Dan krijg je dus een hard cut door het uitschakelen van de brandstofpomp, wegvallen van de brandstofdruk en het niet langer injecteren van benzine.
Reply With Quote
  #8  
Old 13-07-2020, 16:51
Rinus66's Avatar
Rinus66 Rinus66 is offline
No personal life
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,075
Send a message via MSN to Rinus66
Default

Quote:
Originally Posted by blamo
Hoe heb je dit opgelost? Klink ook zeker interessant om nagelopen 👍


Relais van een gti gepakt.
__________________
88 cabrio 2.0
83 golf gl 1.5
Reply With Quote
  #9  
Old 13-07-2020, 16:58
blamo blamo is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 186
Default

Aah zo,,, dan zal het daar niet aan liggen aangezien de zekeringkast bij dit blok hoord.

Toch bedankt voor het mee denken👍👍
Reply With Quote
  #10  
Old 13-07-2020, 16:59
blamo blamo is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 186
Default

Quote:
Originally Posted by RobertVoorst
Is het bij de ABF niet zo dat de ECU ook de brandstofpomp aanstuurt? Dan krijg je dus een hard cut door het uitschakelen van de brandstofpomp, wegvallen van de brandstofdruk en het niet langer injecteren van benzine.

Klopt ECU stuurt voor zover ik weet idd de brandstof pomp aan.
Reply With Quote
  #11  
Old 13-07-2020, 17:07
blamo blamo is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 186
Default

Vraag is uitgesteld naar de chipper of hij niet een foutje heeft gemaakt met de soft en hard cut.. het is nu even wachten op antwoord
Reply With Quote
  #12  
Old 14-07-2020, 09:05
blamo blamo is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 186
Default

Andwoord van de chipper: De chip is goed geschreven, soft zou op 7500 en de hard cut op 8200.
Hij heeft er geen oplossing voor het zou goed moeten zijn☹️ Bij een Ecu met BE heeft hij nog nooit problemen gehad en ziet niet in waarom het bij een AE anders zou moeten zijn..
Ik denk dat er niks anders op zit dan een chip elders te laten maken, zonde maar ik zie geen andere oplossing.
Chip op maat lijkt me overbodig met een standaard blok zonder cat.
Als iemand nog tip of ideeën heeft hoor ik het graag.

Last edited by blamo : 14-07-2020 at 09:59.
Reply With Quote
  #13  
Old 14-07-2020, 09:45
Rinus66's Avatar
Rinus66 Rinus66 is offline
No personal life
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,075
Send a message via MSN to Rinus66
Default

Wat doet ie met de originele chip?
__________________
88 cabrio 2.0
83 golf gl 1.5
Reply With Quote
  #14  
Old 14-07-2020, 10:01
blamo blamo is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 186
Default

Quote:
Originally Posted by Rinus66
Wat doet ie met de originele chip?

Die doet niks geks. Houd gewoon op met toeren te maken. Weet ff niet meer bij hoeveel rpm maar niks geks.
Reply With Quote
  #15  
Old 14-07-2020, 10:14
Rinus66's Avatar
Rinus66 Rinus66 is offline
No personal life
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 2,075
Send a message via MSN to Rinus66
Default

Quote:
Originally Posted by blamo
Die doet niks geks. Houd gewoon op met toeren te maken. Weet ff niet meer bij hoeveel rpm maar niks geks.


Als dat al bij een lager toerental is zou het ook nog je rotor kunnen zijn.
__________________
88 cabrio 2.0
83 golf gl 1.5
Reply With Quote
  #16  
Old 15-07-2020, 17:43
blamo blamo is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 186
Default

Quote:
Originally Posted by Rinus66
Als dat al bij een lager toerental is zou het ook nog je rotor kunnen zijn.



nee helaas is het echt pas bij 7000 rpm. voor de rest is alles nieuw er opgekomen
Reply With Quote
  #17  
Old 29-07-2020, 10:50
blamo blamo is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 186
Default

update en vraag:

chip is nogmaals herschreven, jammer genoeg kan de chipper geen concrete vragen beantwoorden.
op de vraag of hij iets met de hard en soft cut kan is zijn antwoord als volgt:
Ik heb de chip opnieuw gemaakt en meer kan ik niet voor je doen.
de chip is nog niet in huis maar heb al wel een brandende vraag

- is het schadenlijk voor het motorblok als blijkt dat rond de 7000rpm weer de hard cut in komt?

ik neem aan dat het niet goed is voor de krukas /riem als de onsteking en brandstof abrupt stopt.

graag lees ik jullie expertise
Reply With Quote
  #18  
Old 29-07-2020, 10:57
René's Avatar
René René is online now
10k maniac
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 21,214
Default

Ik zou een originele chip proberen om te controleren of het aan de software ligt of aan iets anders
Reply With Quote
  #19  
Old 29-07-2020, 13:48
yuli's Avatar
yuli yuli is offline
Forum junkie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,712
Default

Zacht en hard gaan naar mijn weten samen inderdaad. Volgens dien je ze beide in te stellen.

Hier een screenshot van mijn instellingen. Op 6800 kom je in de soft zone en bij 7000 kickt de harde maar die gaat niet op basis van timing progressief terug draaien en brandstof. Dus niet de ontsteking uit.


__________________
First owner VW Golf mk1 1983 PG G60
VW T3 1982 with KR/ABF
Reply With Quote
  #20  
Old 29-07-2020, 23:34
blamo blamo is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 186
Default

Quote:
Originally Posted by René
Ik zou een originele chip proberen om te controleren of het aan de software ligt of aan iets anders

Ik rei nu met de originele chip en ervaar niks geks..in ieder geval niet zo’n harde afkapping.

Last edited by blamo : 30-07-2020 at 07:21.
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 13:49.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum