Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Algemeen
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 15-05-2020, 21:20
jorrick jorrick is offline
Forum Newbee
 
Join Date: May 2013
Posts: 18
Default Sleutel laten slijpen, mogelijk?

Hoi, ik ben sinds vandaag in het bezig van een Polo 6r uit 2011.

Het is een 1.2 3 cilinder met 60PK een Trendline uitvoeren. Dus helaas niet op afstand deuren van slot doen maar met de sleutel in het sleutelgat van de deur.

Nu heb ik in het verleden een alarm en centrale deurvergrendeling geinstaleerd van Spy en dit setje werkte prima. Dus wil ik nogmaals een setje van hun kopen.

https://www.spy-europe.nl/epages/61...Products/CV004W


Mijn vraag is nu: Ik heb dus van die ouderwetse ronde auto sleutels. Kan ik de nieuwe sleutelbaarden laten slijpen met die oude sleutel?

Je krijg namelijk deze 2 sleutels met blanco sleutelbaarden. Zoals in dit plaatje hieronder.




Maar mijn sleutel ziet er zo uit: (niet mijn sleutel maar plaatje van google)




Kan ik dus de nieuwe sleutelbaarden laten slijpen aan de hand van zo'n ronde sleutel?
Reply With Quote
  #2  
Old 15-05-2020, 21:30
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is online now
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,903
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

Je kunt ze ook aanpassen en omzetten

https://www.spy-europe.nl/epages/61...n%20monteren%22

https://www.spy-europe.nl/epages/61...d%20Monteren%22

Soms is aanpassen niet nodig, even vooraf bekijken.

Vergeet de transponder niet om te zetten! Anders start je auto niet.

Anders zorgen dat je de juiste sleutelbaard hebt op je nieuwe sleutel. Dan kunnen ze die gewoon slijpen aan de hand van de oude.
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!
Reply With Quote
  #3  
Old 16-05-2020, 16:45
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,057
Default

Als ze beide hetzelfde type sleutelbaard zijn, kun je ze laten slijpen. Let wel op, veel sleutelboeren willen geen "vreemde" sleutels slijpen vanwege kans op beschadiging van hun frees. (lees: misgelopen omzet omdat ze geen sleutel kunnen verkopen)
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 16-05-2020, 22:52
jorrick jorrick is offline
Forum Newbee
 
Join Date: May 2013
Posts: 18
Default

Transponder is het probleem niet. Die kan ik inderdaad gewoon overzetten.

Het probleem is dat de oude sleutel op een andere manier vast zit in de sleutelbehuizing. Dus als ik met beide losse baarden aan kom zetten zal de ene iets langer zijn dan de ander
Reply With Quote
  #5  
Old 16-05-2020, 23:01
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is online now
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,903
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

Klink nou eens op de eerste link die ik gaf. Daar staat beschreven hoe je de oude sleutelbaard kunt aanpassen aan de nieuwe klapsleutel.
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!
Reply With Quote
  #6  
Old 20-05-2020, 19:59
jorrick jorrick is offline
Forum Newbee
 
Join Date: May 2013
Posts: 18
Default

Nou ik zal even antwoord geven dan heeft een ander er misschien ook wat aan.
Ik ben bij een sleutelmaker geweest en hij keek wat bedenkelijk (achteraf vanwege de hardheid van het metaal ofzo) maar hij zei ik probeer het wel even.
Na 20 minuten kwam ik terug en hij zei geen probleem het is gelukt.

Ik had gewoon mijn oude sleutel met plastic gedeelte mee, en de nieuwe sleutelbaard even los uit de sleutel gehaald.

Dus dat kan gewoon.
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 14:51.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum