Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf V, VI en VII
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 28-06-2018, 10:11
berkhout berkhout is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 81
Default Ecu krijgt geen stroom audi a3 3.2

Hallo allemaal,

Ik heb een probleem met mijn a3 3.2 quattro. Deze heeft ong een maand stilgestaan. Toen ik deze weer probeerde te starten bleek de accu overleden te zijn.
Nieuwe accu erin, maar de wagen start niet en ook branden er diverse storingslampjes.

Dus vcds er maar aangehangen, waarin te zien was dat zo’n beetje elke computer in de auto de melding gaf geen contact te kunnen krijgen met de motor ecu. Ook vcds krijgt geen contact. Alle systemen gaven ook aan dat er een overvoltage is geweest.

Andere ecu geprobeerd, maar helaas met hetzelfde resultaat.


Alle zekeringen zijn goed voor zover ik kan zien, Er zitten toch alleen maar zekeringen in de motorruimte en naast het dashboard?

Ook relais zijn nog goed, maar alsnog komt er geen stroom aan bij de ecu. Slechts op 1 van de 4 benodigde pinnen.


Wie weet wat dit kan zijn???

Alvast bedankt!
Reply With Quote
  #2  
Old 28-06-2018, 13:42
Bluepower Bluepower is offline
VW Guru
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 859
Default

Kabelbreuk naar de ecu? marter ze misschien kapot geknaagd? De startmotor draait wel rond als je probeert te starten?
Reply With Quote
  #3  
Old 28-06-2018, 16:53
berkhout berkhout is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 81
Default

Voor zover ik kan zien zijn alle kabel heel en is er nergens aan geknaagd. Weet iemand waar de andere kan van de bedrading uitkomt?

Startmotor draaid inderdaad gewoon rond.
Reply With Quote
  #4  
Old 28-06-2018, 17:46
SciroccomTDI SciroccomTDI is offline
Postwhore
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,381
Default


__________________
Met vriendelijke roet,

Evgeniy
Reply With Quote
  #5  
Old 28-06-2018, 17:47
SciroccomTDI SciroccomTDI is offline
Postwhore
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,381
Default

Quote:
Originally Posted by berkhout
.... van de 4 benodigde pinnen...




4? hmm...
__________________
Met vriendelijke roet,

Evgeniy
Reply With Quote
  #6  
Old 28-06-2018, 19:08
berkhout berkhout is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 81
Default

Typefout, had 3 moeten zijn. En ik krijg alleen maar op pin 62 stroom.
Reply With Quote
  #7  
Old 28-06-2018, 19:53
SciroccomTDI SciroccomTDI is offline
Postwhore
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,381
Default

Pin 23 moet schakelen naar massa, en dan krijgt pin 3 +12V via F28.

Doet pin 23 dat ?

Dat ding rechts boven, A11-I .. ik ken de auto niet dus weet niet wat het precies is, maar het verzorgt iig een paar belangrijke zekeringen van spanning ..
__________________
Met vriendelijke roet,

Evgeniy

Last edited by SciroccomTDI : 28-06-2018 at 19:58.
Reply With Quote
  #8  
Old 29-06-2018, 19:31
berkhout berkhout is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 81
Default

Zojuist gekeken. Pin 23 wordt niet met de massa verbonden, daarna heb ik de andere massa’s op de ecu gemeten, en ook deze kwamen niet door.

Toen ik probeerde te starten, om te kijken of dit verbetering gaf, hoorde ik een klik en viel alles uit. Dus voordat de startmotor rondging viel de radio, verlichting etc allemaal uit. Ook begon de accu te koken.

Kan het zijn dat de motormassa los is? Kon deze zo snel niet vinden om te controleren.
Reply With Quote
  #9  
Old 29-06-2018, 21:07
Erik Baas's Avatar
Erik Baas Erik Baas is online now
No personal life
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 2,445
Default

Quote:
Originally Posted by berkhout
... begon de accu te koken.
Dat wijst eerder op een dikke kortsluiting dan op een onderbreking!
Reply With Quote
  #10  
Old 30-06-2018, 10:29
SciroccomTDI SciroccomTDI is offline
Postwhore
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,381
Default

Dat es iets mis is met de massa lijkt wel inderdaad te kunnen, maar wat Erik zegt klopt ook. Bizar verhaal!

Controlleer je massa naar de motor, carrosserie en eventueel "massakabel voor de electronica". Tenminste, zo ene heb ik in mijn auto. Een bruine van pakweg 6mm2 of zo..
__________________
Met vriendelijke roet,

Evgeniy
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 13:44.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum