Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf,Bora en New Beetle MK IV
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-03-2021, 13:49
paulvanbrummel paulvanbrummel is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 112
Default Airbagmodule vervangen

Hoi, wie kan me vertellen hoe ik de airbagmodule van mijn golf vervang? Ik weet dat hij rechts naast het gaspedaal zit. Maar ik weet niet of ik de oude eruit kan halen en de nieuwe er zo in kan zetten. En vereist het geen speciale software om de nieuwe module werkend te krijgen?

Gaat trouwens om een V5 170 pk uit 2002.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-03-2021, 14:36
Rick's Avatar
Rick Rick is offline
Married to PC
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 3,475
Default

Platform is hetzelfde, hopelijk heb je er wat aan:

__________________
1990 Volkswagen Golf CL 1.3 NZ -> soon 3.2
2011 Volkswagen Polo 1.6 TDI Highline (Exported)
2018 SEAT Leon ST 1.6 TDI DSG Style (Daily)
Reply With Quote
  #3  
Old 08-03-2021, 14:55
paulvanbrummel paulvanbrummel is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 112
Default

Quote:
Originally Posted by Rick
Platform is hetzelfde, hopelijk heb je er wat aan:



Bedankt Rick! Ik heb dus wel VCDS software nodig, die heb ik niet. En hoe kom je aan die codes?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-03-2021, 15:31
Rick's Avatar
Rick Rick is offline
Married to PC
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 3,475
Default

Dat durf ik je niet te zeggen.
Ik denk, gezien je reactie, dat het verstandiger is om het aan een gespecialiseerd iemand over te laten.
__________________
1990 Volkswagen Golf CL 1.3 NZ -> soon 3.2
2011 Volkswagen Polo 1.6 TDI Highline (Exported)
2018 SEAT Leon ST 1.6 TDI DSG Style (Daily)
Reply With Quote
  #5  
Old 08-03-2021, 19:26
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,464
Default

Waar kom je vandaan Paul? Misschien zit er een forumlid met VCDS in de buurt?
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 09-03-2021, 22:30
paulvanbrummel paulvanbrummel is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 112
Default

Quote:
Originally Posted by VeeDubber
Waar kom je vandaan Paul? Misschien zit er een forumlid met VCDS in de buurt?

Dat zou mooi zijn! Ik kom uit Bunschoten Spakenburg.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-03-2021, 08:11
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,464
Default

Voor mij wat ver vanuit Breda, maar mocht je naar hier willen komen dan wil ik je wel helpen hoor!
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 10-03-2021, 19:47
paulvanbrummel paulvanbrummel is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 112
Default

Quote:
Originally Posted by VeeDubber
Voor mij wat ver vanuit Breda, maar mocht je naar hier willen komen dan wil ik je wel helpen hoor!

Thnx! Is inderdaad wat ver...misschien is er nog iemand wat dichterbij?
Reply With Quote
  #9  
Old 15-03-2021, 08:45
paulvanbrummel paulvanbrummel is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 112
Default

Ik heb contact opgenomen met een garage hier in de buurt. Zij geven aan dat een airbagmodule gecodeerd is en dat tweedehands exemplaren daarom niet bruikbaar zijn. Alleen een gloednieuwe airbagmodule kan worden gebruikt en dat kan dan alleen maar door de VW dealer gedaan worden in verband met de codes die alleen maar beschikbaar zijn bij de fabriek. Ik twijfel of dit allemaal echt waar is, want waarom worden er dan zo veel van die airbagmodules tweedehands te koop aangeboden.
Reply With Quote
  #10  
Old 15-03-2021, 09:11
Rick's Avatar
Rick Rick is offline
Married to PC
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 3,475
Default

Probeer anders: Vagdiagnose.com
Een kleine 30 minuten vanaf Bunsburg-Spakenshoten.
Die cloned ook DSG Mechatronica's, dan moet dit ook wel lukken.
__________________
1990 Volkswagen Golf CL 1.3 NZ -> soon 3.2
2011 Volkswagen Polo 1.6 TDI Highline (Exported)
2018 SEAT Leon ST 1.6 TDI DSG Style (Daily)
Reply With Quote
  #11  
Old 15-03-2021, 12:58
paulvanbrummel paulvanbrummel is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 112
Default

Quote:
Originally Posted by Rick
Probeer anders: Vagdiagnose.com
Een kleine 30 minuten vanaf Bunsburg-Spakenshoten.
Die cloned ook DSG Mechatronica's, dan moet dit ook wel lukken.

Bedankt voor de tip! Heb gelijk even gebeld, monteur die ik aan de lijn had denkt dat het zonder software kan, maar 100% zeker was hij niet. Ook is hij de komende 2 weken helemaal volgepland. Is er iemand die deze klus zelf al eens gedaan heeft en me er meer over kan vertellen?
Reply With Quote
  #12  
Old 16-03-2021, 15:47
paulvanbrummel paulvanbrummel is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 112
Default

Heb inmiddels de module vervangen, helaas nog steeds de melding Airbag Fehler. Wat wel is veranderd, is dat het airbaglampje nu niet meer knippert bij het starten, maar gelijk blijft branden.
Reply With Quote
  #13  
Old 16-03-2021, 18:13
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,464
Default

Is de codering gecheckt?
__________________
Reply With Quote
  #14  
Old 16-03-2021, 19:52
paulvanbrummel paulvanbrummel is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 112
Default

Quote:
Originally Posted by VeeDubber
Is de codering gecheckt?

Nee, is nog niet gecheckt. Kan het met coderen worden opgelost? En misschien een stomme vraag, wat is coderen precies?
Reply With Quote
  #15  
Old 17-03-2021, 11:22
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,464
Default

In het filmpje van Rick kun je het mooi zien. De module moet weten in wat voor auto hij zit, bijvoorbeeld of het een 3 of 5 deurs is (ik noem maar wat, geen idee of dat relevant is voor deze module), met coderen stel je dat in. Om in het zelfde voorbeeld te blijven, stel dat hij ingesteld staat op 3 deurs, maar nu 2 deuren meer ziet, dan zal hij een foutcode gooien en dus het lampje op het dashboard doen oplichten.
__________________
Reply With Quote
  #16  
Old 17-03-2021, 13:11
paulvanbrummel paulvanbrummel is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 112
Default

Quote:
Originally Posted by VeeDubber
In het filmpje van Rick kun je het mooi zien. De module moet weten in wat voor auto hij zit, bijvoorbeeld of het een 3 of 5 deurs is (ik noem maar wat, geen idee of dat relevant is voor deze module), met coderen stel je dat in. Om in het zelfde voorbeeld te blijven, stel dat hij ingesteld staat op 3 deurs, maar nu 2 deuren meer ziet, dan zal hij een foutcode gooien en dus het lampje op het dashboard doen oplichten.

Heldere uitleg, dankjewel!
Reply With Quote
  #17  
Old 20-03-2021, 12:51
paulvanbrummel paulvanbrummel is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 112
Default

Storing is verholpen met dank aan MT Automotive. Was inderdaad een kwestie van coderen. Bedankt allemaal voor het meedenken!
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 15:01.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum