Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Lupo, Fox en Up!
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 14-01-2018, 11:12
Cleveringa Cleveringa is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 254
Default Stationair probleem lupo 1.4 16v 74kw

Dag,

Heb een probleem met de luup.

Wie weet heeft er iemand van jullie een idee.

Het gaat om een lupo 1.4 16v 74 kw motorcode AFK.
Kilometerstand 153.000
De auto sloeg s'ochtends af bij koude start, ook komen er zwarte spettertjes uit de uitlaat, te rijk mengsel?

Het gasklephuis kon niet meer in basisstand gezet worden, deze heb ik vervangen en leerwaardes gewist en in basisstand gezet. Start nu weer goed in de ochtend.

Dat was probleem 1.

Nu het andere probleem, als de auto koud is loopt hij goed stationair, maar zodra hij warm is loopt hij niet meer netjes stationair.
Nu heb ik de lamdazonde al vervangen voor een andere, zonder resultaat. Merk wel zodra de stekker niet is aangesloten hij wel wat netter loopt.

Auto rijd verder wel goed, niks inhouden oid.

Met uitlezen geeft hij geen storingen, heb ook al gezocht naar vacuüm lekken tot op heden niet gevonden.

Iemand een idee waar ik het moet zoeken?
__________________
Volkswagen Kever 1300 1974 in restauratie
Volkswagen Lupo 1.4 16v 100pk 2000
Reply With Quote
  #2  
Old 14-01-2018, 14:43
Johan1982MK1's Avatar
Johan1982MK1 Johan1982MK1 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3,911
Default

Koelvloeistof sensor(en) al eens vervangen?
__________________
Golf2 Diesel 1985 (Daily)
Golf1 Inari silber metallic 1.5Aut 4-deurs --> 2.0 16v Digifant1 project topic
Reply With Quote
  #3  
Old 15-01-2018, 09:09
R-oy R-oy is offline
VW Fanatic
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 337
Default

Bougies al bekeken? Zwarte spetters: olie verbruik
Reply With Quote
  #4  
Old 15-01-2018, 09:19
Wouter42's Avatar
Wouter42 Wouter42 is offline
Postwhore
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 1,497
Default

Ik zou de bekabeling zelf ook eens nalopen, kan zijn dat er wellicht een breukje zit zo links en rechts.
__________________
VW Golf 4 1.8 20vt GTI 200pk Daily
VW Golf 2 1.6 Project
Reply With Quote
  #5  
Old 15-01-2018, 09:34
VolkswagenRacing's Avatar
VolkswagenRacing VolkswagenRacing is offline
Forum junkie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,705
Default

Veel voorkomend probleem met verschillende oorzaken.

Bij veel kleine stukjes wil het ook nog wel eens zijn dat de kleppen niet netjes meer sluiten door vervuiling. (compressie test doen)

Niet goed functionerende gasklep

Problemen met de ontsteking. (bougie's,kabels, of bobine)

Vacuüm lekkage's

Ik ben al jaren aan het zoeken en soms lijkt het er beter op te worden en dan weer niet.
__________________
- VW Golf II '89 ex 16v > 20vt k04
- Audi A3 8p '04 1.9 TDI
- Seat Arosa S '03 1.4
- VW Caddy 3k '10 1.9 TDI
http://www.krasendeukservice.nl
Reply With Quote
  #6  
Old 16-01-2018, 14:25
Cleveringa Cleveringa is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 254
Default

Koelvloeistof sensor is in het verleden al wel eens vervangen, maar ik kan het nog een poging wagen.

Hij geeft dus verder geen foutcodes aan in de vagcom. Lambdasonde is ook getest en werkt ook goed, het gekke is als de auto stationair draait hij niet netjes loopt, de toerenteller gaat trouwens niet als een gek op en neer.

Maar wanneer je de lamdasonde afkoppeld hij een stuk rustiger en gelijkmatiger loopt.

De spetters uit de uitlaat lijken me meer op waterdamp en roet uit de uitlaat, die spetteren achterop de auto, dit komt ook mede door de originele middendemper die iets omhoog loopt...
__________________
Volkswagen Kever 1300 1974 in restauratie
Volkswagen Lupo 1.4 16v 100pk 2000
Reply With Quote
  #7  
Old 18-01-2018, 17:03
darksupra's Avatar
darksupra darksupra is offline
Forum Regular
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 280
Send a message via MSN to darksupra
Default

even in het algemeen gesproken zou ik beginnen met compressie controleren, vandaar uit direct even de bougies bekijken of het probleem misschien bij 1 cilinder weg komt.
vaak als het een probleem in de ontsteking is is er wel 1 bougie die zwart is dan kan je gaan denken aan een bougie,bobine of aansturing.
is er eentje witter dan de rest kan je ook nog een probleem in de injectie hebben, verstopte of lekke injector.
__________________
I love it when a car comes together
Reply With Quote
  #8  
Old 21-01-2018, 02:01
R-oy R-oy is offline
VW Fanatic
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 337
Default

Deze lupo motoren staan (helaas) bekend om olie verbruik wat bijna linea recta door de uitlaat komt. En de bougiegaten die vol staan met olie vanwege de nokkenasbehuizing. Daardoor misfires enz. Gasklephuis al schoon gemaakt? Ik heb destijds ook de emissie slangen naar de gasklep schoon gemaakt wat enorm hielp.
Reply With Quote
  #9  
Old 31-01-2018, 21:32
Cleveringa Cleveringa is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 254
Default

Dacht dat ik de oorzaak had gevonden, lek uitlaat spruitstuk. Heb deze vervangen maar helaas blijft hij gek doen stationair.

Vanmiddag glansrijk door de apk. Ook de uitlaatgas test heeft hij goed doorstaan.

Gekke is dus als hij opwarmt hij niet mooi loopt, zodra je de lampen aanzet met bv achterruitverwarming het eigenlijk weg is en hij netjes draait. Ik weet het ff niet meer.....
__________________
Volkswagen Kever 1300 1974 in restauratie
Volkswagen Lupo 1.4 16v 100pk 2000
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 13:07.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum