Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Audi
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #341  
Old 30-10-2020, 07:50
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,550
Default

Netjes weer!
__________________
Reply With Quote
  #342  
Old 30-10-2020, 08:14
Johan1982MK1's Avatar
Johan1982MK1 Johan1982MK1 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,745
Default

Inderdaad weer netjes!
Dat van die stabilisatorstang, dat is idd een mooie upgrade. Mooi nieuwe rubbers erin, dingen geven ook altijd zo'n irritant klapperend geluid als ze iets ruim zijn
__________________
Golf1 Inari silber metallic --> engineswap --> 2.0 TFSI project topic
Út Fryslân
Reply With Quote
  #343  
Old 07-11-2020, 19:28
wessel97's Avatar
wessel97 wessel97 is offline
Forum junkie
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,588
Default

@Johan inderdaad, die dingen maken al snel een krakend/bonkend geluid.

Ik heb er ondertussen nieuwe remmen op zitten achter. Ik heb lang zitten dubben over welk merk. Uiteindelijk ben ik op advies van een kennis die in de autosport zit gegaan voor ATE Powerdiscs in combinatie met Pagid RS42 sport remblokken.

Ik was sceptisch en zeker aangezien de blokken bijna €150 kosten.. maargoed. Ik ze monteren... rijden...

Jezus wat een ankers zijn dat zeg, dat gaat echt compleet nergens over!! Achter remt de auto nu gewoon harder als voor. Dus ik ben nu actief op zoek naar Leon Cupra R 4 pots brembo's, zodat ik het voor ook kan upgraden.




De remblokken waren in ieder geval goed opgereden😁













Ik heb de auto ook even goed uitgelijnd.. helaas krijg ik de camber voor niet gelijk omdat ik die niet kan verstellen. Dus misschien over een tijdje een keer verstelbare toplagers zoeken..




Ook kwam ik een tijdje geleden tegen op facebook dat de S3's nog wel eens beginnen te roesten achter de sideskirts. Dus ik heb het even gechecked en ja hoor.. bingo! Even de hulplijn (ons pap) weer inschakelen binnenkort

Nu lijkt het reuze mee te vallen en zit het achter de sideskirts dus hoeft het niet gespoten te worden.





__________________
- '99 Audi S3 1.8 20vt Quattro (Daily)
- '84 Golf mk1 cabrio (sold)
- '77 Golf mk1 1.1(sold)
- '97 Polo Harlekin
- Batavus blackbuster (ex-daily)

'Smile, Listen, Agree and then do whatever the f*ck you wanted to do anyway'

Last edited by wessel97 : 27-11-2020 at 19:33.
Reply With Quote
  #344  
Old 07-11-2020, 21:42
Johan1982MK1's Avatar
Johan1982MK1 Johan1982MK1 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,745
Default

Remmen zijn aanrader dus
__________________
Golf1 Inari silber metallic --> engineswap --> 2.0 TFSI project topic
Út Fryslân
Reply With Quote
  #345  
Old 08-11-2020, 16:07
wessel97's Avatar
wessel97 wessel97 is offline
Forum junkie
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,588
Default

Quote:
Originally Posted by Johan1982MK1
Remmen zijn aanrader dus


Dat kun je wel zeggen ja..
__________________
- '99 Audi S3 1.8 20vt Quattro (Daily)
- '84 Golf mk1 cabrio (sold)
- '77 Golf mk1 1.1(sold)
- '97 Polo Harlekin
- Batavus blackbuster (ex-daily)

'Smile, Listen, Agree and then do whatever the f*ck you wanted to do anyway'
Reply With Quote
  #346  
Old 19-11-2020, 20:46
wessel97's Avatar
wessel97 wessel97 is offline
Forum junkie
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,588
Default

Vandaag een begin gemaakt aan het volgende klusje,

Ik heb bij Bartek Motorsport een Catchcan kit besteld. En de kettinspanner pakking moet vervangen worden.




Alles losgehaald, en ook voor het eerst de kleppendeksel eraf gehad. Heb wel wat beschadigingen gevonden op de nokkenas maar niks spannends verder. Er zijn ooit nieuwe klepstoters in gegaan dus god weet wat er precies gebeurd is bij de oude.







Out with the old..:




Kleppendeksel even losgehaald en schoongemaakt. Daarna de carterventilatie buis eruit gehaald. Hier moet een AN fitting in komen zodat ik de nieuwe catchcan erop aan kan sluiten.










Uiteraard was dit ook meteen alweer helemaal k*t. De bedoeling is om de kleppendeksel te verwarmen en dan de fitting erin te kloppen met een rubberen hamer. Ik heb werkelijk ALLES geprobeerd, maar krijg de fitting er niet verder in als dat ie nu zit, verwarmt, bijgeslepen enz. Maar niks werkte.




Dus ik heb me nu maar neer moeten leggen bij t feit dat niet alles altijd lukt hij zit vast, hij dicht af en heb er nog een randje loctite omheen gedaan. Aangezien er niet echt veel druk op komt te staan zal er niks mee gebeuren, het is alleen iets minder mooi.. achja..
__________________
- '99 Audi S3 1.8 20vt Quattro (Daily)
- '84 Golf mk1 cabrio (sold)
- '77 Golf mk1 1.1(sold)
- '97 Polo Harlekin
- Batavus blackbuster (ex-daily)

'Smile, Listen, Agree and then do whatever the f*ck you wanted to do anyway'
Reply With Quote
  #347  
Old 20-11-2020, 07:08
Van Limburg's Avatar
Van Limburg Van Limburg is offline
Volksforum Donateur
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 2,094
Default

Ik heb nog een mooie kleppendeksel zonder dat gat. Is van een AEB denk ik. Opboren en er op lassen?
Reply With Quote
  #348  
Old 20-11-2020, 08:54
Bluepower Bluepower is offline
VW Guru
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 935
Default

Je hebt al tips via FB gekregen: kleppendeksel verwarmen en de AN koppeling nachtje in de vriezer!
Reply With Quote
  #349  
Old 20-11-2020, 20:07
wessel97's Avatar
wessel97 wessel97 is offline
Forum junkie
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,588
Default

Heb besloten om de fitting maar even erop te laten lassen. Dus dat gaat als t goed is morgen gebeuren

Vandaag verder gegaan, eerst de carterontluchting bij het oliefilterhuis veranderd naar de AN fitting. Deze hoefde er gelukkig alleen maar in geduwd te worden met een O-Ring




Vervolgens de kettingspanner pakking en de halve maan vervangen. Even speciaal gereedschap besteld omdat dat het nogal een stuk makkelijker maakt. Gelukkig had ik genoeg ruimte om hem eraf te halen en de nieuwe ertussen te schuiven, wat Elring Birko ertussen zodat het zeker voorlopig even dicht blijft aangezien dit een zwak punt blijft bij de 1.8T













Ook heb ik wat vacuum slangen, stekkers enz. Weggewerkt voor wat meer ruimte.

Het relais tegen het schutbord heb ik verplaatst naar de kabelgoot, hier moet namelijk de catchcan komen.








__________________
- '99 Audi S3 1.8 20vt Quattro (Daily)
- '84 Golf mk1 cabrio (sold)
- '77 Golf mk1 1.1(sold)
- '97 Polo Harlekin
- Batavus blackbuster (ex-daily)

'Smile, Listen, Agree and then do whatever the f*ck you wanted to do anyway'
Reply With Quote
  #350  
Old 21-11-2020, 12:00
Audi1981's Avatar
Audi1981 Audi1981 is offline
5 Cylinder Turbo Donateur
 
Join Date: May 2011
Posts: 5,735
Default

Goed bezig!
__________________
"Surfin' down the avalanche!"
Seat Altea 2.0 FSI
Reply With Quote
  #351  
Old 21-11-2020, 13:50
Johan1982MK1's Avatar
Johan1982MK1 Johan1982MK1 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,745
Default

Keurig!
__________________
Golf1 Inari silber metallic --> engineswap --> 2.0 TFSI project topic
Út Fryslân
Reply With Quote
  #352  
Old 22-11-2020, 16:52
wessel97's Avatar
wessel97 wessel97 is offline
Forum junkie
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,588
Default

Thanks!

Kleppendeksel is gelast, geeft mij toch een beter gevoel uiteindelijk




Ff de AN leidingen gemaakt. Ik was 20min. Bezig met vloeken waarom ik de bus niet over de slang heen kreeg tot ik erachter kwam dat het linkse draad is

Toen ik dat ontdekt had ging het vrij makkelijk en was ik zo klaar.




Catchcan opgehangen en de slangen gemonteerd:







Al met al ziet het er nu weer een stuk cleaner uit




Voor:




Na:




Het enige wat ik nog een beetje vreemd vind, is dat er nogal wat veel lucht uit het olievulgat komt. De dop blijft er niet rustig op liggen en wiebelt nogal wat. Ik kan me niet herinneren dat hij dat vantevoren ook deed. Ik zou juist verwachten dat er minder druk op staat omdat hij het nu de atmosfeer in blaast.

Ding verbruikt ook geen druppel olie en ook geen vermogensverlies.. geen idee waar ik dat zo snel moet zoeken.
__________________
- '99 Audi S3 1.8 20vt Quattro (Daily)
- '84 Golf mk1 cabrio (sold)
- '77 Golf mk1 1.1(sold)
- '97 Polo Harlekin
- Batavus blackbuster (ex-daily)

'Smile, Listen, Agree and then do whatever the f*ck you wanted to do anyway'
Reply With Quote
  #353  
Old 27-11-2020, 18:41
wessel97's Avatar
wessel97 wessel97 is offline
Forum junkie
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,588
Default

Zo los je het ene probleem op... en dan volgt het volgende weer..

Sinds het installeren van de catchcan kreeg de auto ineens last van overboost.. ineens 1.6 bar ipv 1.4

Na wat loggen kwam ik er al snel achter dat er meer aan de hand was en met hulp van René zijn we erachter gekomen dat er vermoedelijk een te zware veer in de actuator zit.




Bij deze log schoot de auto in noodloop en is dus goed te zien dat er iets niet goed gaat. De blauwe lijn is de gevraagde turbodruk en de grijze is wat de auto doet.

De volgende 2 logs lijken wel redelijk goed maar ook heb ik nogsteeds overboost







Deze opent nu bij 1.03 bar en dat is dus denk ik te laat om de druk te kunnen regelen. Volgens Forge zou ik de stock/groene veer nodig hebben die opent bij 0.7 bar. Dit ga ik dus nu proberen en hopelijk gaat het daarmee lukken. Anders zal ik misschien toch terug moeten naar een originele actuator.

Omdat de auto meerdere problemen vertoont en het lastig is om het in een keer op te lossen ga ik het stap voor stap proberen. Ik baal ervan dat ik het niet eerder opgemerkt heb dat hij niet goed loopt maar dat is lastig als je geen vergelijkingsmateriaal hebt.. achja lesson learnt zullen we maar zeggen.

Ik ben begonnen met de Turbodruk meter aansluiting te verplaatsen van de FPR naar de leiding van de N75 naar de chargepipe. Als hier een lek in komt krijg ik een te arm mengsel wat fataal zou kunnen zijn, better safe than sorry (heb deze niet zelf hierop aangesloten dit zat al zo toen ik de auto kocht). Ook heb ik het systeem op lekkage getest waaruit naar voren kwam dat er toch weer een paar kleine lekken in zaten.




T-stukje gestolen van het oude N249 systeem







Na dit opgelost te hebben lijkt de druk gelijkmatiger op te lopen en beter te regelen te zijn met het gaspedaal. Stationair loopt hij ook beter.

Ik blijf me alleen afvragen hoe het nu komt dat hij ineens nu pas gaat overboosten.. het enige dat ik gedaan heb is het catchcan systeem veranderd en de vacuum slang naar de DV en FPR veranderd maarja, dat zal ik nooit meer te weten komen hahaha.

Vandaag ook weer een kerstcadeau opgehaald voor mezelf..










Brembo 4 pots van een Leon Cupra R met 323mm schijven (11mm groter dan van de S3). Deze wil ik gaan reviseren en nogaro blauw maken net als het interieur, uiteraard komen ook hier Pagid blokken op met ATE Powerdiscs.

Zit alleen nog te twijfelen of ik ze ga laten spuiten of poedercoaten..🤔
__________________
- '99 Audi S3 1.8 20vt Quattro (Daily)
- '84 Golf mk1 cabrio (sold)
- '77 Golf mk1 1.1(sold)
- '97 Polo Harlekin
- Batavus blackbuster (ex-daily)

'Smile, Listen, Agree and then do whatever the f*ck you wanted to do anyway'
Reply With Quote
  #354  
Old 06-12-2020, 21:32
wessel97's Avatar
wessel97 wessel97 is offline
Forum junkie
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,588
Default

Zo weer wat verder,

Bij Biesheuvel even een Groene (0.7 bar) veer besteld en een paarse (0.9 bar) veer, eerst de groene erop gezet aangezien de kans het grootst was dat dat de juiste zou zijn.










Even met een pompje getest bij welke druk hij open begint te gaan, dat was bij 0.4 bar dus dat kwam goed uit.




Nu is dat probleem in ieder geval opgelost, de hoogste druk is nu maximaal 1.4 bar.

2 andere dingen ontdekt, bij gas los krijgt de auto een piek dus vermoedelijk is de veer in de DV te sterk of heb ik er te veel shims tussen zitten (als die er uberhaupt tussen zitten want dat weet ik niet zeker)

Eerst heb ik op advies van René geprobeerd de DV om te draaien omdat dit misschien de piek zou kunnen verhelpen maar helaas heeft dat niets opgelost.




Ook is de turbodruk gemiddeld 0.1 bar onder wat hij zou moeten doen (zoals te zien is op de grafiek). Even kijken of ik dit misschien nog wat beter kan krijgen.




Wel is er iets anders opgevallen.. bij de 1.8t is de koelvloeistof temp. Sensor 2 in 1, zowel de meter in de tellerbak als de computer zit op dezelfde sensor.

Gek genoeg geeft de meter op het dashboard 90° aan en de computer 106/107°. Wat best wel een groot verschil is. Deze ga ik dus even een nieuwe bestellen omdat de computer veel metingen doet gebaseerd op de KVS sensor. Dit zou dus ook kunnen verklaren waarom hij soms om minder turbodruk vraagt of een soort noodloop creeërt. Die 107 graden klopt niet dus daar moet iets fout gaan.


__________________
- '99 Audi S3 1.8 20vt Quattro (Daily)
- '84 Golf mk1 cabrio (sold)
- '77 Golf mk1 1.1(sold)
- '97 Polo Harlekin
- Batavus blackbuster (ex-daily)

'Smile, Listen, Agree and then do whatever the f*ck you wanted to do anyway'
Reply With Quote
  #355  
Old 20-12-2020, 20:00
wessel97's Avatar
wessel97 wessel97 is offline
Forum junkie
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,588
Default

Nou.. laten we zeggen dat ik voor het eerst tegen problemen aangelopen ben waarvan ik denk dat die voornamelijk met de leeftijd van de auto temaken zullen hebben.

Ik ben in een (zoals ze dat in het engels zo mooi noemen) rabbithole gedoken. Ik had het probleem waarschijnlijk veel sneller kunnen vinden maar don't judge want elektronica is niet bepaald mijn specialiteit.

Even kijken waar we gebleven waren😂, ohja de Diverter Valve die ik omgedraaid had. Deze heb ik uit elkaar gehaald en de groene veer in gezet (eigenlijk te licht voor een gechipte auto zegt forge, maargoed). Terug gezet op de oude manier en jawel hoor, geen piek meer in de log.




De log ziet er steeds beter uit maar we zijn er helaas nog niet. Zoals je kunt zien loopt de actuele turbodruk nog net iets onder de gevraagde turbodruk door +- 0.2 bar gedurende een groot deel van de powerband. Dit is waarschijnlijk op te lossen door de preload iets hoger te zetten.

Maar zoals ook te zien is verlaagd de auto de gevraagde turbodruk op een gegeven moment. Na overlegd te hebben met René over wat de beste aanpak zou zijn heb ik besloten eerst dat probleem op te lossen voordat ik de preload hoger ga zetten. Want er is een reden voor dat hij minder vraagt.

En daar beginnen de problemen juist pas eerst even gekeken naar een oude log en daar bleek uit dat de max. Gevraagde turbodruk en engine load op 191,7% en 2480mbar liggen. Dit is wel een log van toen de wastegate actuator kapot was dus let even niet op de actuele turbodruk.




En dit zijn de cijfers van nu:




Vrij duidelijk dat er in ieder geval iets niet helemaal goed gaat.

Ondanks dat ik niet 100% zeker weet of dit veroorzaakt wordt door de temperatuur van de koelvloeistof wilde ik eerst dat oplossen om het uit te sluiten.

Goed, de temperatuursensor vervangen die zowel de meter in de tellerbak als de computer voorziet van waardes. In eerste instantie ging ik ervanuit dat die defect was en de auto gewoon 90 graden bleef omdat ik geen oververhit melding of motorstoring kreeg. Wat bleek, de meter in de tellerbak was degene die niet het juiste signaal kreeg en de auto werd wel degelijk te warm.




Dus, op naar het volgende.. de ventilatoren. Zo kwam ik tot de ontdekking dat alleen de grote fan draaide en de kleine fan het niet deed. Dus, kleine fan kapot.

Vervolgens met de probe voeding direct op de fans gaan geven en wat denk je.. beide fans doen het. Dus dan denk je wel ff van wtf... vervolgens de thermoswitch van de radiateur vervangen denkende dat deze de ventilatoren in en uitschakeld alleen om er daarna achter te komen dat hiervoor een complete module onder de accubak hangt.




Nogsteeds niets.. toen kwam ik er dus achter dat hier een module voor is (wat eigenlijk gewoon een doos met 3 relais is maar vooruit).

Een beetje begonnen met meten, en voeding geven/checken met de probe.. absoluut niet mijn ding eigenlijk maar als je iets wilt fixen moet je iets hé.

Ook het zekeringenblokje bovenop de accu gecontroleerd aangezien hier nog wel eens het een en ander op wil smelten. En uiteraard ook de zekeringen. Maar dit verkeerde allemaal in een goede staat




Wat bleek, ik kreeg geen voeding/signaal uit het relais in de module voor de kleine fan. Dus een nieuwe besteld, gemonteerd en de oude uit elkaar gehaald:

Printplaat was eigenlijk niets aan te zien:










Toen zag ik dat een van de relais er niet zo heel best meer uit zag:




Kastje eronder, starten en wat denk je.. NOG STEEDS NIETS!!

Dus toen heb ik alle draden losgehaald en uit de isolatie en ben ik met de piepfunctie op de multimeter alle draden door gaan meten die aan elkaar zaten. Langzaam maar zeker en met behulp van René en wat schema's werd duidelijk dat ik geen draadbreuk had.







Gelijk ook maar alle massas even goed schoongemaakt:




Maar helaas.. ook dat mocht niet baten.

Toen nog maar wat gaan meten, wat ik me ook bedacht is dat de airco als sinds ik de auto gekocht heb vreemd doet. Hij werkt wel maar als de auto te lang stationair staat te draaien begint het dashboard te brommen als een gek.. wat zou kunnen komen door het gebrek aan flow door de condensor omdat de kleine fan niet werkt. Deze zou namelijk aan moeten gaan bij het inschakelen van de airco.

Afijn, ik de airco aangezet en nu kreeg ik wel een voeding op de stekker van de fan maar nogsteeds gebeurde er niets.

Even simpel uitgelegd (ik wist dit ook niet) de fans hebben 2 standen, een langzame en een snelle. Dit terwijl ik in de veronderstelling was dat van de 3 draden die op de fan zaten een constante plus, een massa en een signaaldraad was. Dit was dus niet het geval. De ene plus draad was voor de langzame en de andere voor de snelle stand.

Dit wordt in de ventilator zelf mede geregeld door het gebruik van zekeringen. Dus volgende stap, weerstand meten van de ventilatoren. Ze mocht niet boven de 10ohm uitkomen want dan zouden ze defect zijn. Dit was de uitslag:

grote ventilator:

- rood/wit: 23 ohm (en blijft oplopen)
- rood/zwart 2.5 ohm (loopt niet op)

Kleine ventilator:

- rood/wit krijg geen waarde, blijft 0L aangeven wat ik ook probeer
- rood/zwart 5.4 ohm (loopt niet op

Vrij duidelijk, het probleem zit m toch in de fans zelf.

Na het schema even goed doorgenomen te hebben met René kwam hij met het advies om eens spanning te zetten op de uitgaande plussen van de module en bij de full speed mode doen ze het allebei, low speed doet helemaal niks nopes nada.

Nu zijn de weerstanden in de fans gegarandeerd kapot dus die ga ik bestellen en monteren en hopelijk is dat probleem dan verholpen. Het enige wat mij nog aan het denken zet is waarom de kleine fan wel op full speed meedraait als ik hem direct voed en niet wanneer de auto te warm wordt. Maar dit kan diverse redenen hebben zoals dat bijv. De grote fan het in zijn eentje aan kan om de temperatuur onder de gevarenzone kan houden en de kleine fan daarom niet aan hoeft te gaan. Maargoed, dat is speculeren.. eerst de fans monteren en hopelijk is het dan opgelost en kan ik eindelijk weer verder😂

Ik besef me nu achteraf heel goed dat ik eerst de weerstand van de fans door had moeten meten en dan had ik meteen antwoord gehad maar ach.. dan was ik daarna tegen de defecte module aangelopen en was ik denk ik net zo lang bezig geweest.

Overigens heeft de auto afgelopen week ook een beurt gehad (259.000km alweer) en heb ik het oliecarter vervangen omdat ik die gemolesteerd had afgelopen jaar met het vervangen van de D-riem.




Scheurtje in het oude carter:


__________________
- '99 Audi S3 1.8 20vt Quattro (Daily)
- '84 Golf mk1 cabrio (sold)
- '77 Golf mk1 1.1(sold)
- '97 Polo Harlekin
- Batavus blackbuster (ex-daily)

'Smile, Listen, Agree and then do whatever the f*ck you wanted to do anyway'

Last edited by wessel97 : 20-12-2020 at 20:07.
Reply With Quote
  #356  
Old 21-12-2020, 07:21
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,550
Default

Quote:
Originally Posted by wessel97
Ik had het probleem waarschijnlijk veel sneller kunnen vinden maar don't judge want elektronica is niet bepaald mijn specialiteit.


Nog een paar keer van dit soort avonturen en dan kun je dat ook niet meer zeggen

Ik denk niet dat je perse iets fout hebt aangepakt, soms moet je een gedachteproces door voordat je tot bepaalde inzichten komt. Zo werkt storing zoeken nu eenmaal. Ervaring laat je sneller tot de kern komen. Enige wat ik zeker anders had gedaan is eerst schema goed bekeken (waardoor je had gezien dat het een High-Low schakeling is) en dan toch eerst het gewenste signaal simuleren door het rechtstreeks achter op ventilatoren te plaatsen voordat heel die kabelboom werd uitgemeten. Maar goed, nu is het weer een mooie ervaring erbij in elektronica problemen zoeken en daar leer je ook weer van. Dus wat maakt het uit
__________________
Reply With Quote
  #357  
Old 21-12-2020, 07:31
sixpack's Avatar
sixpack sixpack is offline
Volksforum Crew - Polijstpooier
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 8,002
Default

Goed gevonden en mooi gedetailleerd verhaal ook!
Reply With Quote
  #358  
Old 21-12-2020, 09:37
wessel97's Avatar
wessel97 wessel97 is offline
Forum junkie
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,588
Default

@sixpack, thanks!

@Veedubber, yep iknow schema eerder bekijken had ongetwijfeld geholpen maar dat is het gebrek aan ervaring. Maar dat is wel hetgene dat ik de volgende keer als eerste ga doen
__________________
- '99 Audi S3 1.8 20vt Quattro (Daily)
- '84 Golf mk1 cabrio (sold)
- '77 Golf mk1 1.1(sold)
- '97 Polo Harlekin
- Batavus blackbuster (ex-daily)

'Smile, Listen, Agree and then do whatever the f*ck you wanted to do anyway'
Reply With Quote
  #359  
Old 21-12-2020, 23:27
wessel97's Avatar
wessel97 wessel97 is offline
Forum junkie
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,588
Default

Vandaag de fans gemonteerd en ja hoor.. problem solved, ze draaien nu langzaam als de airco ingeschakeld is, en ze draaien ook nog even na wanneer ik de auto afgezet heb.













Nu kan ik binnenkort weer gaan loggen om te kijken of dit de dip opgelost heeft of dat ik toch nog verder moet zoeken.

Heb ook de oude fan even uit elkaar gehaald om de weerstand te bekijken en daar kwam dit uit.. duidelijk kaput


__________________
- '99 Audi S3 1.8 20vt Quattro (Daily)
- '84 Golf mk1 cabrio (sold)
- '77 Golf mk1 1.1(sold)
- '97 Polo Harlekin
- Batavus blackbuster (ex-daily)

'Smile, Listen, Agree and then do whatever the f*ck you wanted to do anyway'
Reply With Quote
  #360  
Old 22-12-2020, 04:51
sixpack's Avatar
sixpack sixpack is offline
Volksforum Crew - Polijstpooier
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 8,002
Default

Hop! Engineer Wessel
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 12:59.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum