Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Corrado en Scirocco
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 26-06-2021, 09:58
paulvanbrummel paulvanbrummel is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 119
Default VDO en Motometer klokken

Weet iemand de verschillen tussen een VDO cockpit en Motometer? Specifiek als het gaat om het aansluiten van de vacuum slang voor de verbruiksmeter. VDO heeft daar een aansluiting voor op de achterkant, maar hoe werkt dat bij Motometer? Gaat om de cockpit in een Corrado VR6.

Last edited by paulvanbrummel : 26-06-2021 at 10:26.
Reply With Quote
  #2  
Old 28-06-2021, 15:58
paulvanbrummel paulvanbrummel is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 119
Default




Deze VDO cockpit zat eerst in mijn Corrado VR6. Omcirkelde deel rechts is de aansluiting voor de vacuumslang voor de verbruiksmeter. Cockpit is helaas kapot en vervangen voor een Motometer cockpit.
Reply With Quote
  #3  
Old 28-06-2021, 16:01
paulvanbrummel paulvanbrummel is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 119
Default




Dit is de Motometer cockpit die er nu inzit. Ik zie geen aansluiting voor de vacuumslang. De verbruiksmeter blijft staan op 0.0. Hoe werkt de verbruiksmeter bij deze cockpit. Die functie zit er wel in, maar hoe of waar sluit je iets aan?
Reply With Quote
  #4  
Old 28-06-2021, 16:09
Jeff's Avatar
Jeff Jeff is offline
No personal life
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 2,198
Default

Misschien moet je de sensor overzetten. Op de Motometer zie ik geen vacuumsensor erop zitten
__________________
Groeten van Jeff
Golf 1 cabriolet 2.0 8V
www.Golfcabrio.com
Alles voor de Golfcabrioot!
Reply With Quote
  #5  
Old 28-06-2021, 20:09
Bartaggio's Avatar
Bartaggio Bartaggio is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 92
Default

Vanaf de facelift zit de vacuumaansluiting er niet meer op, wordt dan denk ik via de ECU berekend..

Pin 26 zou 'm moeten zijn

https://www.vw-corrado.net/files/cd...hluss_tacho.pdf
Reply With Quote
  #6  
Old 28-06-2021, 21:00
paulvanbrummel paulvanbrummel is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 119
Default

Quote:
Originally Posted by Jeff
Misschien moet je de sensor overzetten. Op de Motometer zie ik geen vacuumsensor erop zitten
Ga ik uitzoeken
Reply With Quote
  #7  
Old 28-06-2021, 21:05
paulvanbrummel paulvanbrummel is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 119
Default

Quote:
Originally Posted by Bartaggio
Vanaf de facelift zit de vacuumaansluiting er niet meer op, wordt dan denk ik via de ECU berekend..

Pin 26 zou 'm moeten zijn

https://www.vw-corrado.net/files/cd...hluss_tacho.pdf
Lastige is dat mijn Corrado een pre facelift is en de Motometer cockpit lijkt van de voorkant gezien ook een pre facelift
Reply With Quote
  #8  
Old 29-06-2021, 14:57
paulvanbrummel paulvanbrummel is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 119
Default

Is het mogelijk de verbruiksmeter werkend te krijgen met deze cockpit in deze auto?
Reply With Quote
  #9  
Old 29-06-2021, 22:02
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,938
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

Datgenene wat je op de eerste foto rechts omcirkeld hebt... heb je dat al overgezet naar de andere tellerbak? Want dat is de sensor... Kwestie van schroefjes draaien en ompluggen. Ik zie bij je nieuwe tellerbak daar een aansluitpunt voor op exact dezelfde plaats.

Zonder zal die nooit werken.

Linkse kant weet ik ook niet.
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!
Reply With Quote
  #10  
Old 30-06-2021, 07:31
The Skinnmeister's Avatar
The Skinnmeister The Skinnmeister is offline
Volksforum Donateur
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2,885
Default

Dat denk ik ook idd.
__________________
'88 Golf II VR6
'91 Golf II G60
Reply With Quote
  #11  
Old 01-07-2021, 03:16
paulvanbrummel paulvanbrummel is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 119
Default

Quote:
Originally Posted by The_Maxx
Datgenene wat je op de eerste foto rechts omcirkeld hebt... heb je dat al overgezet naar de andere tellerbak? Want dat is de sensor... Kwestie van schroefjes draaien en ompluggen. Ik zie bij je nieuwe tellerbak daar een aansluitpunt voor op exact dezelfde plaats.

Zonder zal die nooit werken.

Linkse kant weet ik ook niet.


Volgens de monteur kan hij de sensor daar niet inschuiven
Reply With Quote
  #12  
Old 01-07-2021, 19:57
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,938
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

oh je laat t een monteur doen... verklaard gelijk waarom je het niet zelf geprobeerd hebt.
Dan wordt t toch op zoek naar de juiste tellerbak. Of iemand inhuren die wel weet waar die mee bezig is.
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 18:31.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum