Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek overig > Motoren, turbo's, compressors, injectie, carb's, NOS, etc
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 31-10-2016, 19:28
palla palla is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 114
Default Polo g40 afstellen

Sinds een paar dagen ben ik in het bezit van een heuse polo G40 uit '92. Ik heb hem van een hele goede vriend gehad die zelf niet technisch is en ik als auto/vw freak weet daar wel raad mee!
Ding is super kick net een kart op de weg. Stug geveerd, achter zitten er bump stops in.
Motorisch zitten er g60 injectoren op, een open luchtfilter, spaghetti spruitstuk, andere intercooler slangen/leidingen en er zit een kleinere poulie op de g-lader. Er zit ook een chip op.

Nu heeft dat ding 2 of 3 jaar geparkeerd gestaan en is de APK inmiddels verlopen. Dus voor mij is het zaak om hem door de keuring te krijgen, maar daarvoor moeten er nog wat dingetjes gebeuren.
Er is ooit een rapport door de ANWB opgesteld en het zijn allemaal kleine dingetjes alleen het puntje van de motor is wel iets van aandacht.

De volgende waarden zijn uit de 4-gasmeting gekomen:
Stationair 2500 RPM
CO%
Stationair 8.26% 2500 RPM 8.63
HC ppm
Stationair 564 2500 RPM 334
CO2%
Stationair 8.10 2500 RPM 8.60
O2%
Stationair 2.12 2500 RPM 0.91
Lambda
Stationair 0.85 2500 RPM 0.78


Zo te zien is de CO % veel te hoog. Tevens vraag ik mij af of de lambda waarde wel goed is.

Nu zie ik dat er een potentiometer in de luchterfilterbuis zit waar je dus je A/F mee kan afstellen. Mijn vraag is alleen of ik ook de waarde kan meten zonder CO meter en met bijv. een multimeter en wat voor effect het zal hebben. Alstie warm is loopt die ook wat slecht stationair.

Last edited by palla : 02-11-2016 at 12:54.
Reply With Quote
  #2  
Old 17-11-2016, 20:51
klaas1 klaas1 is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 24
Default

Ik zou eerst alle sensor waardes nalezen met obd tester of vagcom voor ik ging schroeven overal aan.
Reply With Quote
  #3  
Old 20-11-2016, 16:14
Ruud 16V-G60's Avatar
Ruud 16V-G60 Ruud 16V-G60 is offline
Adverteerder - Ruud 16v-G60
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 463
Default

4 gasmeting is niet eens verplicht bij dat ding,naar mijn weten
Reply With Quote
  #4  
Old 20-11-2016, 17:09
palla palla is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 114
Default

Ik heb een kabeltje binnen en zal hem eerst eens met vcds uitlezen.
Bij de meeste apk keurstation hier in de buurt meten ze de co waarde wel vandaar dat dat met deze wrsch lastig gaat worden. Maargoed ik lees hem uit en ga dan verder kijken.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-01-2017, 07:58
vagg freak vagg freak is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 230
Send a message via MSN to vagg freak
Default

Je kunt het co toch afstellen met de pot meter die net voor je gasklep zit
__________________
golf 2 diesel

golf1 cabrio
Reply With Quote
  #6  
Old 06-01-2017, 09:16
vagg freak vagg freak is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 230
Send a message via MSN to vagg freak
Default

Heb evt een boek in breda
__________________
golf 2 diesel

golf1 cabrio
Reply With Quote
  #7  
Old 06-01-2017, 09:56
palla palla is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 114
Default

Jawel, maar er zitten grotere injectoren op, externe brandstofpomp, drukregelaar etc.
als ik kijk naar de rest van de auto denk ik dat de afstelling ook niet goed is. Hij is immers gechipt maar ruikt verzopen als die aanstaat.
En inderdaad die CO schroef daar kan ik wat mee stellen en dat ga ik ook doen.
Kan je voor mij toevallig de pagina fotograferen of scannen die gaat op de potentiometer van de CO?>
Reply With Quote
  #8  
Old 07-01-2017, 12:37
sander_beer's Avatar
sander_beer sander_beer is offline
VW Addict
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 667
Default

ik weet niet hoe goed je duits is




Reply With Quote
  #9  
Old 09-01-2017, 21:12
palla palla is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 114
Default

thnx voor de info, hier kan ik zeker wat mee!
Reply With Quote
  #10  
Old 09-03-2017, 14:41
palla palla is offline
Forum Regular
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 114
Default

Lambda sonde was kapot, die is vervangen.
Sinds gisteren is de auto door de APK gekomen, op 4 bar benzinedruk kwam ik met wat afstellen op een CO waarde van 0,6/0,7 stationair.
Lager kreeg ik hem echt niet. Gelukkig toch afgemeld ondanks de iets te hoge waarde.


Nu rest mij alleen de volgende vraag. De distributie staat afgesteld met de merktekens op de poulies.

Nu zitten er 2 stelschroeven voor de CO.
1 op het gasklephuis en de potentionmeter die in de luchtfilterbuis zit.
Nu is de afstelling voor de APK leuk, maar ik wil hem afstellen op zoveel mogelijk vermogen. Kan ik dat voor elkaar krijgen zonder gasmeter en zo ja hoe moet die dan afgesteld worden?

En kan ik nog iets met de rotor of verdelerkap? Deze is namelijk ook wat te verdraaien.

Last edited by palla : 09-03-2017 at 14:43.
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 03:31.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum