Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf en Jetta MK I
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #101  
Old 07-07-2019, 19:12
ErikvanBilsen's Avatar
ErikvanBilsen ErikvanBilsen is offline
Volksforum Draaideur Donateur
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,709
Default

Lange tijd geen update, gelukkig wel nog iets gedaan gekregen.
Uiteraard minder dan gehoopt maar het begint weer op een auto te lijken.

Uiteraard bezig geweest met een aantal onderdelen bij elkaar te krijgen, waaronder een zwart interieur met de juiste achterbank. En gezien deze niet veel te vinden zijn ben ik blij dat het toch gelukt is om er eentje te vinden in nette staat.

Ook een nieuwe kap laten monteren bij Cabrio Zentrum Osnabruck, ze hebben heel netjes werk geleverd en de kwaliteit ziet er erg goed uit.
Kan het dus aanraden om daar je nieuwe kap te laten monteren.




En na zijn eerste wasbeurt in 7 jaar










Het interieur (nog niet schoon gemaakt)






En deze weer ergens anders vanaf gehaald en nieuw mdf erachter gemaakt




Hier moeten nog wat kleine dingen gedaan worden




En zo staat hij er nu bij




To do list (niet op volgorde):

Remmen afwerken en remvloeistof vullen
Kabelboom deels nog aansluiten
Achterklep afstellen
Linker deurpaneel monteren en alle kleine zaken van de deurpanelen monteren
Schakelmechanisme afwerken
Thermostaat en 1 KVS slang monteren en KVS vullen
Bobine aansluiten
Vacuumslangen aansluiten
Motor voor de eerste keer starten en afstellen
Accu monteren
En wellicht nog wel iets
Reply With Quote
  #102  
Old 16-07-2019, 07:33
Ottie1976 Ottie1976 is offline
VW Fanatic
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 319
Default

En rijd ie al?
Reply With Quote
  #103  
Old 16-07-2019, 08:13
chrisjuh's Avatar
chrisjuh chrisjuh is offline
Forum junkie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 1,819
Default

Mooi ding heur, wat eens schatje!
__________________
FAHRVERGNÜGEN!

www.puchshop.de - instagram.com/puchshop
Reply With Quote
  #104  
Old 16-07-2019, 10:25
Johan1982MK1's Avatar
Johan1982MK1 Johan1982MK1 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,009
Default

mooi geworden!!
__________________
Golf2 Diesel 1985 (Daily)
Golf1 Inari silber metallic 1.5Aut 4-deurs --> 2.0 16v Digifant1 project topic
Út Fryslân
Reply With Quote
  #105  
Old 17-07-2019, 12:40
MartinGT's Avatar
MartinGT MartinGT is offline
Forum junkie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,994
Default

Net het hele topic doorgelezen, respect voor het plaatwerk, niet eenvoudig. Kijk uit naar het eindresultaat.
__________________
Following dreams, cause what is not started today is never finished tomorrow...
Reply With Quote
  #106  
Old 17-07-2019, 20:43
ErikvanBilsen's Avatar
ErikvanBilsen ErikvanBilsen is offline
Volksforum Draaideur Donateur
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,709
Default

Thanks, ik hoop hem van het weekend weer voor het eerste te kunnen gaan starten.
Reply With Quote
  #107  
Old 18-07-2019, 09:18
LRR's Avatar
LRR LRR is offline
Getting there...
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 7,333
Default

Knap stukje werk Erik !! En een prachtige kleur op een cabrio.

Klasse !!
__________________
also known as L(ittle) R(ed) R(ooster)
Reply With Quote
  #108  
Old 22-07-2019, 20:28
ErikvanBilsen's Avatar
ErikvanBilsen ErikvanBilsen is offline
Volksforum Draaideur Donateur
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,709
Default

Thanks Fred, ja zijn erg blij met de keuze van de kleur.

Alleen nog niet gestart helaas, hij krijgt geen vonk.
Bobine van mijn rode Golf 1 gepakt, die gewoon start, en deze vonkt ook niet.
Waar kan ik dit het beste gaan zoeken? Relais?
Reply With Quote
  #109  
Old 27-07-2019, 10:59
ErikvanBilsen's Avatar
ErikvanBilsen ErikvanBilsen is offline
Volksforum Draaideur Donateur
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,709
Default

Vandaag weer eens met het geen vonk probleem bezig.
Nu heb ik echter als ik de wagen op contact zet 12v op de + van de bobine staat, en als ik ga starten maar iets van 8.5 a 9 v.
Nu hoort dit eigenlijk andersom te zijn als ik het goed heb toch?

Kan te weinig spanning al voor helemaal geen vonk zorgen?
Reply With Quote
  #110  
Old 29-07-2019, 09:44
LRR's Avatar
LRR LRR is offline
Getting there...
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 7,333
Default

Wel goeie massa ??
__________________
also known as L(ittle) R(ed) R(ooster)
Reply With Quote
  #111  
Old 29-07-2019, 09:58
ErikvanBilsen's Avatar
ErikvanBilsen ErikvanBilsen is offline
Volksforum Draaideur Donateur
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,709
Default

Ja, vonk is inmiddels geregeld.
Ik bleek spanning te hebben op de kabels op de bobine.
Daarna de bobine van mijn rode Golf gepakt, die starte immers wel.
Geen resultaat, daarna ontsteking van mijn rode Golf gepakt en de vonk was er.
Bobine van de cabrio weer aangesloten en vonkt nog steeds.
Krijgt wel benzine, bougies worden nat. Maar start nog niet, distributie staat op tijd
Reply With Quote
  #112  
Old 30-07-2019, 08:44
LRR's Avatar
LRR LRR is offline
Getting there...
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 7,333
Default

Uh...daar houd mijn (enigszins beperkte) technische kennis een beetje op...
__________________
also known as L(ittle) R(ed) R(ooster)
Reply With Quote
  #113  
Old 30-07-2019, 10:06
René's Avatar
René René is offline
10k maniac
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 21,007
Default

Heeft dit type motor niet meerdere merktekens op de nokkenas, waardoor het lijkt dat deze op tijd staat, maar dat het dan toch niet klopt?

Is in het verleden vaker over gesproken in een topic....

Edit: topic met plaatjes van de merktekens:

https://vwgolfmk1.org.uk/forum/inde...-marks-mk1-golf

Last edited by René : 30-07-2019 at 10:40.
Reply With Quote
  #114  
Old 30-07-2019, 10:07
René's Avatar
René René is offline
10k maniac
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 21,007
Default

Of bougiekabels verkeerd op de verdeler? Volgens mij zat bij mij de cilinder 1 ingeprikt rechtsboven op de verdeelkap....bij jou zit ie linksboven. Volgorde klopt wel zo te zien.

Edit: nevermind....net wat gegoogled, maar volgens mij klopt het wel.

Last edited by René : 30-07-2019 at 10:22.
Reply With Quote
  #115  
Old 30-07-2019, 22:02
ErikvanBilsen's Avatar
ErikvanBilsen ErikvanBilsen is offline
Volksforum Draaideur Donateur
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,709
Default

Haha geen probleem.
Van die merktekens klopt, heb ik me al een keer mee vergist.
Dus weet dat het deze keer goed is.
Ga er vrijdag weer mee aan de slag, hij plofte wel al wat. Meer het ploffen dat je hoort als de ontsteking niet goed staat.
Kun je deze stellen zonder stroboscooplamp en dus zonder dat het blok loopt?
Reply With Quote
  #116  
Old 30-07-2019, 22:29
Roy16VG60 Roy16VG60 is offline
Volksforum Donateur - Mr G60
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 761
Default

Ja, als basis zet ik altijd de motor in bdp en zet dan de ontsteking zo dat de bougiekabel van cilinder 1 exact bij het puntje van de rotor zit. Let op; met de klok mee is de volgorde 1-3-4-2.

Hij moet dan starten. Vervolgens vervroeging afdoppen en bij 2500 rpm afstellen op 6 graden voor.

Succes!
__________________
2007 BMW X5 3.0d xDrive
2005 Volkswagen Golf 5 GTI DSG
2005 Volkswagen Touran 2.0 TDI Highline
2003 Volkswagen Touran 1.6 FSI -> R32
Reply With Quote
  #117  
Old 03-08-2019, 10:06
ErikvanBilsen's Avatar
ErikvanBilsen ErikvanBilsen is offline
Volksforum Draaideur Donateur
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,709
Default

Problem solved!
De ontsteking zat niet goed gemonteerd.

Motor in bdp en de rotor wees niet naar de cilinder 1 maar 180 graden de andere kant op. Als test de kabels omgestoken en hij sloeg meteen aan.
Distributie gecontroleerd maar stond goed, dus ontsteking omhoog getilt en de as 180 graden gedraaid.

Thanks voor de hulp mannen!
Reply With Quote
  #118  
Old 05-08-2019, 12:36
LRR's Avatar
LRR LRR is offline
Getting there...
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 7,333
Default

Klasse Erik !!
__________________
also known as L(ittle) R(ed) R(ooster)
Reply With Quote
  #119  
Old 05-08-2019, 12:51
René's Avatar
René René is offline
10k maniac
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 21,007
Default

Ah mooizo
Reply With Quote
  #120  
Old 05-08-2019, 16:09
Yellowbug's Avatar
Yellowbug Yellowbug is offline
VW Guru
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 858
Default

Ik had een tijdje niet gekeken en heb dus ook die problemen met de ontsteking gemist. Volgende keer gewoon ff een appje sturen of bellen. Als ik tijd heb kom ik gewoon even aan en kijk ik ff mee.
Heb hem vrijdag in real life gezien en ik moet zeggen dat hij er goed uitziet. Hopelijk kun je nog een keer rijden deze zomer.
__________________
Mijn wagenpark
Golf 1 cabrio 1985 AKR 2.0L 115+Pk
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 19:28.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum