Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf en Jetta MK II
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #21  
Old 08-11-2019, 08:36
RobertVoorst's Avatar
RobertVoorst RobertVoorst is offline
VW Fanatic
 
Join Date: May 2015
Posts: 346
Default

Quote:
Originally Posted by nanneborn
Bedankt, ik ga eens kijken waar ik op uit kom.
Misschien stomme vraag maar de kabel moet aangesloten zijn om spanning te meten. Moet ik dan de aders blood leggen?



Hoeft niet aangesloten te zijn!

De lambda geeft een spanning af aan de hand van een elektrochemisch proces met de interne zirkoniumdioxide laag. Deze laag reageert met zuurstof (oxiden) en geeft hierbij een elektron vrij. Deze meet je vervolgens in de vorm van spanning.

Als je meet tussen de sensor draad van de sonde (bij jou de grijze of zwarte gok ik) en de massa van de sonde (een van de witte, of op een mooi kaal plekje op het motorblok/chassis) zul je een spanning moeten meten.

Hiervoor hoeft de sonde dus geen externe voedingsspanning te hebben
Reply With Quote
  #22  
Old 08-11-2019, 14:05
Roy16VG60's Avatar
Roy16VG60 Roy16VG60 is offline
Volksforum Donateur - Mr G60
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 901
Default

Quote:
Originally Posted by RobertVoorst
Hoeft niet aangesloten te zijn!

De lambda geeft een spanning af aan de hand van een elektrochemisch proces met de interne zirkoniumdioxide laag. Deze laag reageert met zuurstof (oxiden) en geeft hierbij een elektron vrij. Deze meet je vervolgens in de vorm van spanning.

Als je meet tussen de sensor draad van de sonde (bij jou de grijze of zwarte gok ik) en de massa van de sonde (een van de witte, of op een mooi kaal plekje op het motorblok/chassis) zul je een spanning moeten meten.

Hiervoor hoeft de sonde dus geen externe voedingsspanning te hebben



Hij hoeft geen spanning te hebben maar de sonde moet wel op temperatuur zijn anders doet hij niets. Het keramieken omhulsel waar de daadwerkelijke sensor in zit “opent” pas bij een bepaalde temperatuur. Het verwarmingselement is ook niet perse nodig maar zorgt ervoor dat de sensor sneller na een koude start gaat werken. Dit omdat de afstand tussen uitlaatpoort en sonde relatief groot is.
__________________
2007 BMW X5 3.0d xDrive
2005 Volkswagen Golf 5 GTI DSG
2005 Volkswagen Touran 2.0 TDI Highline
2003 Volkswagen Touran 1.6 FSI -> R32
Reply With Quote
  #23  
Old 08-11-2019, 17:50
nanneborn's Avatar
nanneborn nanneborn is offline
VW Fanatic
 
Join Date: May 2005
Posts: 346
Default

Oke duidelijk verhaal verder! Zo iets had ik ook al gelezen op internet. Maar nu is het mij net wat duidelijker. Dus als ik hem morgen ga door meten dan moet ik de sensor op temperatuur brengen. Dit ga ik doen door middel van een verf stripper. Als hij dan op temperatuur is dan ben ik benieuwd wat hij aangeeft.
Bedankt zover. Fijn weekend!
Reply With Quote
  #24  
Old 08-11-2019, 18:43
Roy16VG60's Avatar
Roy16VG60 Roy16VG60 is offline
Volksforum Donateur - Mr G60
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 901
Default

Je motor stationair warm laten draaien voldoet ook! De sensor komt vanzelf op temperatuur!
__________________
2007 BMW X5 3.0d xDrive
2005 Volkswagen Golf 5 GTI DSG
2005 Volkswagen Touran 2.0 TDI Highline
2003 Volkswagen Touran 1.6 FSI -> R32
Reply With Quote
  #25  
Old 09-11-2019, 06:15
nanneborn's Avatar
nanneborn nanneborn is offline
VW Fanatic
 
Join Date: May 2005
Posts: 346
Wink

Quote:
Originally Posted by Roy16VG60
Je motor stationair warm laten draaien voldoet ook! De sensor komt vanzelf op temperatuur!

Klopt, maar ik had hem er al onderuit gehaald. Ik probeer het even met de stripper.
Reply With Quote
  #26  
Old 09-11-2019, 13:14
nanneborn's Avatar
nanneborn nanneborn is offline
VW Fanatic
 
Join Date: May 2005
Posts: 346
Default

Zo ik heb even gemeten.
Eerst met de lambda in de werkbank koud. Zie waarde....
Deze zou koud een waarde van +/- 0.45v moeten zijn.



Nu goed warm gemaakt....
Nu zou hij een waarde van 0.1 naar 0.9 v moeten hebben.
De waarde blijft gelijk.



Hierna heb ik de weerstand gemeten. ( ik weet even niet wat deze waarde moet zijn )



Toen heb ik de spanning gemeten aan de andere zijde van de stekker dus naar de ecu.
Deze geeft een correcte spanning aan.



Mijn mening is dat de lambda kapot is.....?
Reply With Quote
  #27  
Old 09-11-2019, 13:28
Roy16VG60's Avatar
Roy16VG60 Roy16VG60 is offline
Volksforum Donateur - Mr G60
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 901
Default

Je moet wel de draden meten van de sensor. De sensor heeft een signaaldraad en een massa, de verwarming heeft een + en een -. Deze komen allemaal in de stekker uit.

Er is waarschijnlijk geen verbinding tussen de sensor massa en de buitenkant van de sonde.
__________________
2007 BMW X5 3.0d xDrive
2005 Volkswagen Golf 5 GTI DSG
2005 Volkswagen Touran 2.0 TDI Highline
2003 Volkswagen Touran 1.6 FSI -> R32
Reply With Quote
  #28  
Old 09-11-2019, 14:19
nanneborn's Avatar
nanneborn nanneborn is offline
VW Fanatic
 
Join Date: May 2005
Posts: 346
Default

Quote:
Originally Posted by Roy16VG60
Je moet wel de draden meten van de sensor. De sensor heeft een signaaldraad en een massa, de verwarming heeft een + en een -. Deze komen allemaal in de stekker uit.

Er is waarschijnlijk geen verbinding tussen de sensor massa en de buitenkant van de sonde.


In de eerste foto's ben ik de draden aan het meten van de sensor. Zwart is +. ( signaaldraad )De - heb ik van de buiten kant gemeten. Dit klopt toch?
Reply With Quote
  #29  
Old 09-11-2019, 14:30
Roy16VG60's Avatar
Roy16VG60 Roy16VG60 is offline
Volksforum Donateur - Mr G60
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 901
Default

Quote:
Originally Posted by nanneborn
In de eerste foto's ben ik de draden aan het meten van de sensor. Zwart is +. ( signaaldraad )De - heb ik van de buiten kant gemeten. Dit klopt toch?


Lees mijn laatste zin eens
__________________
2007 BMW X5 3.0d xDrive
2005 Volkswagen Golf 5 GTI DSG
2005 Volkswagen Touran 2.0 TDI Highline
2003 Volkswagen Touran 1.6 FSI -> R32
Reply With Quote
  #30  
Old 09-11-2019, 16:11
nanneborn's Avatar
nanneborn nanneborn is offline
VW Fanatic
 
Join Date: May 2005
Posts: 346
Talking

Quote:
Originally Posted by Roy16VG60
Lees mijn laatste zin eens

Ik snap je :-)
Nu heb ik de zelfde meting gedaan maar dan met de massa en de plus draad van de sensor. Er is bijna geen verschil in waardes te zien.
( De - draad is gelijk aan de massa van de auto.)
Heb ik een afbeelding van maar kan hem op dit moment niet uploaden.
Reply With Quote
  #31  
Old 09-11-2019, 16:46
RobertVoorst's Avatar
RobertVoorst RobertVoorst is offline
VW Fanatic
 
Join Date: May 2015
Posts: 346
Default

Uuhm, lambda meet het verschil in zuurstof gehalte aan beide kanten van de sensor ..

Als je deze niet met 1 zijde in een zuurstofarme omgeving hebt meet je dus ook geen verschil. De motor loopt telkens rijk dan arm, dus wisselt het zuurstofgehalte telkens!
Reply With Quote
  #32  
Old 09-11-2019, 16:51
nanneborn's Avatar
nanneborn nanneborn is offline
VW Fanatic
 
Join Date: May 2005
Posts: 346
Default

Quote:
Originally Posted by RobertVoorst
Uuhm, lambda meet het verschil in zuurstof gehalte aan beide kanten van de sensor ..

Als je deze niet met 1 zijde in een zuurstofarme omgeving hebt meet je dus ook geen verschil. De motor loopt telkens rijk dan arm, dus wisselt het zuurstofgehalte telkens!

Oke duidelijk. Dus het beste is dan toch de sensor terug te plaatsen en dan warm te laten lopen. En dan de meting te doen.?
Reply With Quote
  #33  
Old 09-11-2019, 16:54
Roy16VG60's Avatar
Roy16VG60 Roy16VG60 is offline
Volksforum Donateur - Mr G60
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 901
Default

Klopt. Of gewoon voor een paar tientjes een nieuwe halen wetende dat ze toch maar ongeveer een ton betrouwbaar hun werk doen
__________________
2007 BMW X5 3.0d xDrive
2005 Volkswagen Golf 5 GTI DSG
2005 Volkswagen Touran 2.0 TDI Highline
2003 Volkswagen Touran 1.6 FSI -> R32
Reply With Quote
  #34  
Old 09-11-2019, 16:58
nanneborn's Avatar
nanneborn nanneborn is offline
VW Fanatic
 
Join Date: May 2005
Posts: 346
Default

Quote:
Originally Posted by Roy16VG60
Klopt. Of gewoon voor een paar tientjes een nieuwe halen wetende dat ze toch maar ongeveer een ton betrouwbaar hun werk doen

Daar heb je ook wel een punt! Zag dat ze niet zo duur waren. In iedergeval weer wat kennis op gedaan.
Nu hopen dat het echt de sensor is 😥
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 10:45.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum