Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf en Jetta MK II
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 21-01-2020, 21:01
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,066
Default aftermarket injectie systeem

bestaan er aftermarket injectie systemen?
dus electrische benzinepomp, mono point injectie, ECU en lambda sonde die je kan inbouwen ter vervanging van een carburator?
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net
Reply With Quote
  #2  
Old 21-01-2020, 21:58
RobertVoorst's Avatar
RobertVoorst RobertVoorst is offline
Volksforum Donateur - 1,5GB Fotoalbum-eigenaar
 
Join Date: May 2015
Posts: 538
Default

Kunt het complete monopoint systeem van een AAV pakken, is genoeg van te krijgen geloof ik
Reply With Quote
  #3  
Old 21-01-2020, 22:29
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,868
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

Als je nu een 1.3 in je golfje 2 hebt zitten is het idd het makkelijkste om het materiaal van een AAV (polo 2F) er op te zetten. Dat is vrijwel plug and play. Afhankelijk van welk materiaal je koopt (ze hebben ergens halfverwege de run ineens de kabelboom, ecu en gasklephuismontage veranderd) hoef je zelfs de inlaat niet te vervangen.
Deel van de originele bedrading voor de tellerbak (temperatuurmeter, oliezoemer) kun je behouden, dus je blijft ook gewoon je originele tellerbak houden, toerentellersignaal komt wel van de ecu.
Ik rij inmiddels al bijna 4 jaar met zo'n ombouw rond. Lekker zuinig
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!
Reply With Quote
  #4  
Old 22-01-2020, 05:31
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,066
Default

gelijk welke motor van de 2F? want ben niet echt thuis in polo's.

ik had al wat gegoogles en een polo 6N motor leek er toch hard op, weet niet of dat hetzelfde blok is?
ik zou de injectie standalone willen hebbe, dus totaal NIET geintegreerd in de kabelboom.
dwz: losse ECU die 12V krijgt (van die 12V carbu aansluiting bv), monopoint ding dat op de plaats van de carbu komt (eventueel ook swap van de inlaat, zolang ze maar past op de motor), lambda sonde in de uitlaat (las ik zelf wel) en het signaal van de ontsteking aftakken om de motorpositie te weten.

geen idee of die 6N motoren al met BDP sensoren werken of niet.
ga straks eens passeren wat ze nog hebben liggen op de sloop, waarschijnlijk niks meer van dat oude spul
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net
Reply With Quote
  #5  
Old 22-01-2020, 07:59
Johan1982MK1's Avatar
Johan1982MK1 Johan1982MK1 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,321
Default

Gewoon iets van digifant pakken, heeft zo te lezen alles wat jij graag wilt en makkelijk stand alone te maken.
__________________
Golf2 Diesel 1985 (Daily)
Golf1 Inari silber metallic --> engineswap --> 2.0 TFSI project topic
Út Fryslân
Reply With Quote
  #6  
Old 22-01-2020, 11:51
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,066
Default

zou ik zoiets kunnen gebruiken?
https://www.benl.ebay.be/itm/VW-Pol...94/232772575845


van digifant vind ik ook maar weinig te koop
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net
Reply With Quote
  #7  
Old 22-01-2020, 12:42
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,868
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

mono Motronic = AAU en AAV injectiesysteem. (overigens ook in vergelijkbare vorm geleverd op o.a. audi, peugeot, opel, lancia, citroen en fiat) Beste is wel om de gelijke motorinhoud te kiezen van het systeem.
De 1.0 heeft bijvoorbeeld een ander gasklephuis dan de 1.3 en 1.8. Maar gebruiken in de basis hetzelfde systeem.

De 1.4 en 1.6 (golf 3) heeft dan weer een uitgebreider systeem, maar draait in de basis op hetzelfde. Maar meer kabelboom-werk voor nodig.

Deze is ook niet invasief voor je kabelboom. Er moet 1 kabelboom weg (huidige electronische ontsteking) Daar blijven 2 draden van over: toerentalsignaal en geschakelde plus.
Mogelijk blijft er ook nog een extra pluskabel vanaf de startmotor over, die vervalt.
Die 2 heb je weer nodig om de nieuwe kabelboom aan te sluiten.

Lambdasonde in uitlaat.
Temperatuursensor in het thermostaathuis (erbij, want waarschijnlijk heb je er nu maar 1 maar wel 2 posities, of 2 maar waarvan 1 dient voor het verwarmings-egeltje onder de inlaat en de autochoke) Diegene vervang je dan.

Gasklephuis met pakking omwisselen, soms met inlaat, afhankelijk van of je een lange or korte ecu hebt (beste is daarom om een complete kabelboom met ecu te kopen, want de ene ecu past niet op de andere kabelboom en vice versa)

En dan ben je er eigenlijk al.
Er zijn nog een paar zij-dingen zoals een extra kabel aanleggen voor de brandstofpomp (en dus ook een brandstofpomp bij je tank bouwen) en de ontluchting van de brandstoftank zit ook via een actiefkoolfilter aangesloten op het gasklephuis. Daar zit een klein electrisch klepje tussen wat ook aangesloten zit op die nieuwe kabelboom.

Meest eenvoudige ombouw die je kan hebben met bestaande componenten. Zeer betrouwbaar systeem en nog relatief eenvoudig te vinden.
Aangezien je van belgië bent, is het vinden van dat systeem wat lastiger. Aangezien ze in België nog wat langer door zijn gegaan met het leveren van carburateurs op de polo 2F, terwijl dat in nederland vrijwel direct allemaal injectie is geworden.

Polo service brabant kan mogelijk de onderdelen die je nodig hebt leveren.
Voor golf 2 is er een andere brandstoftank met pomp beschikbaar. Carburateurs hebben een andere benzinetank zonder pompmogelijkheid.

Het ombouwen naar 6N heeft meer voeten in de aarde. Dan moet je de cilinderkop gaan vervangen (inlaatpoorten zijn anders, dus inlaat overzetten is niet zonder aanpassingen mogelijk) en waarschijnlijk heeft het ook meer werk nodig qua kabelboom.
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!

Last edited by The_Maxx : 22-01-2020 at 12:50.
Reply With Quote
  #8  
Old 22-01-2020, 22:16
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,066
Default

de brandstofpomp (mechanisch) lekt nu op mijn motor, die gaat eruit en wordt vervangen door electrisch.
bij injectie is het dan gewoon vervangen door een electrische met hogere druk. dat komt goed.

ivm die ECU van 1.0 polo, ik zou die ECU gaan gebruiken met de monojet van een 1.3 motor.
de sloop heeft hopen van die motoren met de monojets er nog op, maar ze hebben kabelboom en ecu weggegooid.

daarom ga ik op zoek achter een gewone andere ecu. lambda eraan, injector (4draden dacht ik) eraan en een puls van de ontsteking voor het toerental, en ik ben er al.
ik vind geen complete systemen in belgie of ik zou een complete auto moeten kopen en slopen
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net
Reply With Quote
  #9  
Old 23-01-2020, 07:01
RobertVoorst's Avatar
RobertVoorst RobertVoorst is offline
Volksforum Donateur - 1,5GB Fotoalbum-eigenaar
 
Join Date: May 2015
Posts: 538
Default


Last edited by RobertVoorst : 23-01-2020 at 07:11.
Reply With Quote
  #10  
Old 24-01-2020, 07:02
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,066
Default

afgedrukt, met dit zou ik gewoon een eigen kabelboom al kunnen maken, en dan gewoon een losse ECU en monopoint aanschaffen (lambda heb ik nog wel ergens rondslingeren


is de ECU die ik nodig heb de Bosch 030906026B voor de AAV motor? ik vind overal dat die van de 1272cc motor is

want ik vind ook de 030 906 026 N die voor de AAV motor zou zijn?





ik vind ook gegevens over de NZ motor, maar dit zou multipoint zijn? 'The NZ is a multipoint version of the AAV engine which was later developed into the GT (3F). '
ik dacht nogthans dat de golf 1.3i een NZ motor was? welke motor was de 1.3i van een golf?
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net

Last edited by fcapri : 24-01-2020 at 07:37.
Reply With Quote
  #11  
Old 24-01-2020, 08:11
Jerrymk1 Jerrymk1 is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 64
Default

Als je gaat swappen naar injectie. Waarom dan niet ineens een zwaarder blok? Heb dat zelf ook gedaan paar jaar terug. Zo laten keuren in belgie met attest van motorwijziging. Enkel heb ik dan dubbele webers gestoken ivm zo min mogelijk elektronica te hebben. De kosten die je er gaat insteken om een 1.3 naar injectie om te bouwen. Gaan degelijk tegenslagen. Kan je beter een nieuwe mechanische pomp kopen. Je carbu laten afstellen en dan rijd die ook goed zo een carbu motor. Deed vroeger met men golf2 makkelijk 650km met een volle tank.
__________________
Polo 1f '79 (project)
Audi a4 b7 (daily)
Reply With Quote
  #12  
Old 24-01-2020, 08:31
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,066
Default

omdat ik niks origineel houd. en ik hoef geen snel ding te hebben, maar eenvoud, betrouwbaar en zuinig.
en die kosten: lambda van 50€, monopoint injectie van de sloop (50€), 30€ voor een ECU, en zoals het er nu naar uitziet, een zelfbouw kabelboom.

carbu reviseren, andere voetpakking... kost ook allemaal geld en zal ook richting 200-300euro gaan.
electrische benzinepomp 0.2bar: 15€
mechanische pomp voor de 2G motor 47€

heb ook nog een compleet 1.8blok met carb, 5bak, stuurhuis, subframe in de garage liggen als ik zwaarder wil, maar dit is weer carbu, en weer pierburg rommel



maar, meer vermogen = snellere rijstijl = meer flitsboetes

9jaar met een golf 2 diesel gereden, 0-100 in een 30sec (tal van topics hier hoe ik die sneller kon krijgen,nooit gelukt). ding haalde 1400km met een tank en heeft het volgehouden tot 536 000km (subframe in 2 gebroken, koppeling slipte, motor tikte en versnellingsbak zoemde)

dan een volvo V40 gekocht op LPG, lekker goedkoop rijden (lees: daar reed je dan altijd volgas mee). 1week later de eerste flitsboete al binnen

dat gaan we niet meer doen nu, t mag een zuinige trage auto worden

en ik knutsel graag aan electronica.
dit komt ook weer terug, en als ik met de ECU kan communiceren, zal er meer gegevens op staan
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net

Last edited by fcapri : 24-01-2020 at 08:35.
Reply With Quote
  #13  
Old 24-01-2020, 15:39
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,868
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

Quote:
Originally Posted by fcapri
is de ECU die ik nodig heb de Bosch 030906026B voor de AAV motor? ik vind overal dat die van de 1272cc motor is
want ik vind ook de 030 906 026 N die voor de AAV motor zou zijn?


Beide zijn voor AAV
Die 2 ECU zijn van verschillende lengte en connector. Dat komt dus door hetgene wat ik al eerder heb aangekaart:

Quote:
(ze hebben ergens halfverwege de run ineens de kabelboom, ecu en gasklephuismontage veranderd)


Gasklephuizen, zoals eerder aangegeven, kun je ook niet zomaar van elke willekeurige motor af schroeven.
Er zijn meerdere verschillende maten gasklep (de 1.0 is het kleinste) Dat is alleen te zien als je ze naast elkaar legt.
Daarnaast verschilt de injector (niet van buitenaf te zien)
En er zijn meerdere typen potentiometer (zijkant) en stappenmotor(voorkant) Daar zit verschil in de stekkers.

Bij de aav wijkt trouwens ook de ontsteking af. Die moet je mee vervangen.

Vandaar dat je het best een complete set bij elkaar kan zoeken of naar een specialist kan gaan die een setje bij elkaar kan samenstellen.


NZ is multipoint injectie. Die ombouw komt op hetzelfde neer qua kabelboom, lambda en andere sensoren (met toevoeging van een luchtmassameter)
Maar de huidige ontsteking kan blijven zitten (die is hetzelfde) en de inlaat moet worden worden vervangen.
Er zullen nog wat haken en ogen aanzetten voor o.a. de extra luchtschuif en natuurlijk brandstofpomp. Maar het voordeel is dat dat systeem wel voor de golf 2 te vinden is, meer plug and play dus, indien je de juiste kabelboom vind.

Wellicht is dat wel een betere optie in jou geval. Maar ook daar is een complete set met alles erbij wel handiger.
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!
Reply With Quote
  #14  
Old 24-01-2020, 17:22
Roy16VG60's Avatar
Roy16VG60 Roy16VG60 is offline
Volksforum Donateur - Mr G60
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,110
Default

Beter pak je voor weinig gewoon een compleet nz blok met kabelboom. Ruim te vinden voor weinig en het is een erg betrouwbare motor.
__________________
2007 BMW X5 3.0d xDrive
2005 Volkswagen Golf 5 GTI DSG
2005 Volkswagen Touran 2.0 TDI Highline
2003 Volkswagen Touran 1.6 FSI -> R32
Reply With Quote
  #15  
Old 24-01-2020, 17:59
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,066
Default

ja, maar ombouw van carbu naar injectie is verboden in belgie (jaja, nieuwe regels).
dus zo een multipoint injectie (4injectoren en een rail) + luchtmassameter gaan ze zien op de keuring.
als ik een mono point gebruik en de oude luchtfilterdoos erop schroef, zien ze dat niet. ook als ze onder de luchtfilter gaan kijken valt het niet direct op

op de sloop ligt een rij 1.3 motoren met zo een monopoint er nog op. kwestie van gewoon de goeie dan eruit te zoeken. maar dan moet ik een kabelboom vinden waar de correcte connectors op staan.
of een complete polo injectie kopen en slopen
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net
Reply With Quote
  #16  
Old 24-01-2020, 18:29
Roy16VG60's Avatar
Roy16VG60 Roy16VG60 is offline
Volksforum Donateur - Mr G60
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,110
Default

Ik zie het probleem niet en ik denk dat het geen probleem gaat geven, zelfs niet in België. De motor heeft hetzelfde vermogen (40kw/55pk) en is origineel geleverd in een Golf 2.
__________________
2007 BMW X5 3.0d xDrive
2005 Volkswagen Golf 5 GTI DSG
2005 Volkswagen Touran 2.0 TDI Highline
2003 Volkswagen Touran 1.6 FSI -> R32
Reply With Quote
  #17  
Old 21-02-2020, 08:49
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,066
Default

ik heb nu een 030906026AJ gevonden van een polo 1.3, maar echter wel de 6N versie.
is deze ECU wisselbaar met de 030906026N van hierboven? connector is hetzelfde, behuizing ook. enkel die laatste letter is anders. komt ook van een 1.3
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net
Reply With Quote
  #18  
Old 21-02-2020, 09:09
RobertVoorst's Avatar
RobertVoorst RobertVoorst is offline
Volksforum Donateur - 1,5GB Fotoalbum-eigenaar
 
Join Date: May 2015
Posts: 538
Default

Quote:
Originally Posted by fcapri
ik heb nu een 030906026AJ gevonden van een polo 1.3, maar echter wel de 6N versie.
is deze ECU wisselbaar met de 030906026N van hierboven? connector is hetzelfde, behuizing ook. enkel die laatste letter is anders. komt ook van een 1.3


Ligt eraan of de pinout hetzelfde is. Altijd lastig te achterhalen..
Reply With Quote
  #19  
Old 21-02-2020, 15:22
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,868
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

Die heeft niet dezelfde pinout.
Dat is het latere systeem wat ze ook voor golf 1.4 en 1.6 gebruikt hebben.
Die hebben meer sensoren. zoals klopsensor, snelheiddssensor (tbv digitale tellerbak) en een extra sensor in de stappenmotor van het gasklephuis, zodat het gas wat rustiger terug valt als je het gas los laat.

Op zich voordelig, want de motor is wat rustiger daarmee, maar het geeft wel meer aanpaswerk. Dat snelheidssignaal heb je niet nodig bijvoorbeeld.

Kabelboom zit ook anders in elkaar. Heb geen idee of die stand alone te gebruiken is.
Grote kans dat de 1.3 en 1.6 monopoint dezelfde bekabeling delen.

Maar die 2 zijn op een sloopauto niet uit elkaar te houden. Wel te herkennen ten opzichte van de multipoint aan het luchtfilter dat anders is (is met clips te openen ipv met schroeven) En de gaskabel loopt over het klepdeksel heen.
Ze zijn ook alleen in de eerste paar jaar geleverd.
Maargoed, zelfde liedje met 2 verschillende maten gaskleppen. En die wijken op 2 manieren af van de polo 86c.
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!
Reply With Quote
  #20  
Old 16-03-2020, 11:10
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,066
Default

ik heb er nog gevonden
030 906 021A digijet, zou van een 83-92 1.3 polo/golf afkomen

030 906 026B (foto hierboven)

052 905 367 polo 1.3GB motor 82-90

voor de rest graag nog tips waar ik de aansluitingschemas ofzo kan vinden van al die ECU's?
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net

Last edited by fcapri : 16-03-2020 at 11:24.
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 02:35.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum