Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek overig > Ice en andere auto electronica
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 18-11-2017, 01:01
Zieron28's Avatar
Zieron28 Zieron28 is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 88
Default Startprobleem polo 6n2

Hallo

Ik zit sinds kort met een redelijk vervelend probleem met mijn polo 6n2, 1.9SDI bouwjaar 2000.

Een kleine maand geleden werd ik verwacht bij een vriend, een rit van ongeveer 30km. Eenmaal aangekomen en geparkeerd moest ik mijn auto verzetten maar toen ik hem wou startten gebeurde er iets vreemd... Ik draaide het contact om en plots begonnen mijn tellers te trillen, werden mijn klok en dagteller gereset en de motor sloeg niet aan. Ik stond er verder niet bij stil en kort daarna startte de motor alsof er niets aan de hand was. Ik dacht dat ik er vanaf was want ik had er de week nadien geen last meer van, tot ik naar de winkel moest. Dit was een rit van ongeveer 10km, auto geparkeerd en na 5 min was ik terug buiten. Ik wou de auto starten en alles leek normaal te zijn tot ik de sleutel omdraaide. Er gebeurde letterlijk niets, de motor gaf geen kik... Pas na 4 maal proberen startte de auto terug en kon ik mijn weg verder zetten. Sindsdien blijft het probleem terugkomen en ik vrees dat ik op een dag niet meer zal kunnen starten. Voorlopig heb ik het wel enkel als ik de motor wil starten vlak nadat ik heb gereden, korte of lange afstand maakt niet uit. Wanneer de motor koud staat lijkt het alsof er niets aan de hand is.

Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn? Er gebeurt letterlijk niets, de startmotor geeft geen kik en verder is er ook niets te horen. Los daarvan werkt alle andere elektronica zoals het hoort zoals de verlichting, controlelampjes, radio, enz,...

Last edited by Zieron28 : 18-11-2017 at 01:13.
Reply With Quote
  #2  
Old 18-11-2017, 10:39
Joey96 Joey96 is offline
Forum Regular
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 196
Default

Contactblokje
Willen wel vaker versleten raken heb er al genoeg gezien met n startknop
Reply With Quote
  #3  
Old 18-11-2017, 13:17
Zieron28's Avatar
Zieron28 Zieron28 is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 88
Default

Quote:
Originally Posted by Joey96
Contactblokje
Willen wel vaker versleten raken heb er al genoeg gezien met n startknop


Dus met andere woorden kan het zijn dat mijn contactslot versleten is? Ik had eerder verwacht dat het de startrelais of startmotor zou zijn? Of misschien wel een zekering die het laat afweten?

Last edited by Zieron28 : 18-11-2017 at 13:35.
Reply With Quote
  #4  
Old 18-11-2017, 18:33
Joey96 Joey96 is offline
Forum Regular
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 196
Default

Probeer het contact blokje ff recht streeks door te verbinden wanneer het normaal voor komt
Dan weet je het zeker
Schema weer ik op internet zo niet te vinden
Zal ik ff bij de Volkswagen dealer opvragen als ik jou was
Willen ze meestal wel ff voor je printen

Last edited by Joey96 : 18-11-2017 at 18:35.
Reply With Quote
  #5  
Old 18-11-2017, 20:34
Zieron28's Avatar
Zieron28 Zieron28 is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 88
Default

Quote:
Originally Posted by Joey96
Probeer het contact blokje ff recht streeks door te verbinden wanneer het normaal voor komt
Dan weet je het zeker
Schema weer ik op internet zo niet te vinden
Zal ik ff bij de Volkswagen dealer opvragen als ik jou was
Willen ze meestal wel ff voor je printen


Ik heb jammer genoeg niet voldoende kennis op dat vlak om mij daar aan te wagen. De polo moet binnen dit en 4 maand naar de garage voor onderhoud en keuring dus ga ik hoe dan ook vragen om het na te kijken. Indien nodig ga ik vroeger langs. Vandaag heb ik wel iets nieuws opgemerkt, het starten van de motor ging echt heel moeizaam bij de eerste, koude, start. Normaal start de motor onmiddellijk, ongeacht het weer, maar ditmaal duurde het een seconde of 4... Ook komt er al een aantal weken licht blauwe rook uit de uitlaat en durft de auto nogal te schokken als ik net vertrokken ben. Tijdens het schokken komt er telkens een licht blauw rookpluimpje uit de uitlaat. Eens de auto opgewarmd is lijken deze problemen verdwenen te zijn. Zou het kunnen dat 1 of meerdere gloeibougies het hebben begeven?

Last edited by Zieron28 : 18-11-2017 at 22:50.
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 05:03.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum