Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek overig > Watergekoelde projecten
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #81  
Old 27-09-2018, 21:40
Mk1_ er Mk1_ er is offline
Forum Regular
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 139
Default

Quote:
Originally Posted by ar1g3
Geen vonk? Hmm wel het probleem van geen vonk hebben en het relais dat niet schakelt kan best wel eens één en dezelfde oorzaak hebben.
Wat voor ontsteking zit er op?

Ontsteking ziet er ruwweg zo uit: lijn 15 komt toe op de bobine, loopt door de primaire spoel en komt er weer uit aan pin 1, die is verbonden met hetgeen wat de ontsteking schakelt. Dit kunnen contactpuntjes zijn, of een ontstekingsmodule waar transistors in zitten die voor het schakelen zorgen. Op jouw motor gaat dit normaal het laatste zijn. Die module, of de contactpuntjes, zijn dan weer verbonden met de massa. De ontsteking wordt dus naar massa geschakeld, het schakelmechanisme zit na de verbruiker (de bobine).
Binnenin de bobine wordt van die binnenkomende lijn 15 afgetakt naar een secundaire spoel van enkele kilo ohm groot qua weerstand. De verhouding tussen de weerstanden van de spoel zorgen voor een vergroting in spanning in de secundaire spoel. De secundaire spoel (klem 4 als ik me niet vergis) gaat dan naar de verdeler die de vonk verdeelt naar de juiste bougie.

Dus, gezien jouw relais pas geactiveerd wordt als er een signaal op klem 1 komt te staan, en het signaal er pas komt als de ontsteking geschakeld wordt (in jouw geval door een ontstekingsmodule of de DTA), dan zou je kunnen denken of de ontsteking wel werkt? Zeker gezien je ook geen vonk hebt, wat ook kan veroorzaakt worden door een niet werkende ontsteking.

Snap je waar ik naartoe wil?

(ik ga er hier van uit dat je transistorontsteking hebt omdat dat normaal is wat op de G60 zit. In jouw geval met die DTA erop neemt die de onsteking misschien voor zich, ben niet vertrouwd met dat systeem)


Transistorontsteking, heb zeven moet googelen
En de rest probeer ik te begrijpen.
Maar die groene kabel komt van de transistorontsteking en zoals je kan zien is die niet ingeplugd.


__________________
Mercedes Sprinter mijn daily
Bmw 335i coupe
Golf gti 1600 82'
Reply With Quote
  #82  
Old 28-09-2018, 06:05
sixpack's Avatar
sixpack sixpack is offline
Volksforum Crew - Polijstpooier
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 7,626
Default

Goed bezig

Ik kom dit tegen van een DTA40:

Kenmerken van de ingangs- en uitgangssignalen



Ingangssignalen

- krukas (magnetisch en hallgever)

- gaskleppositie

- watertemperatuur

- luchttemperatuur

- turbo / barometrische druk

- lambda

- oliedruk

- benzinedruk

- olietemperatuur

- accuspanning

- 3 x ingang te programmeren door de gebruiker

- schakelaar voor launch control

- schakelonderbreking

- wheel speed voor onaangedreven wiel



Uitgangssignalen

- 2 x ontstekingseindtrap jou transistor ontst.

- 2 x injectoreindtrap

- toerental

- benzinepompenrelais

- koelvin / Aux2 / turbodrukregelventil

- Stationair klep (via 2e injectie-eindtrap)

- Schakellamp



Dus eindtrap en benzine zouden geregeld moeten zijn.


Ik denk dat het in de DTA zit, dan wel een stekker ergens los.
(je hebt een 12v op de ingang van de DTA staan met starten ?)
Zekeringen nagekeken?

Suc6!
__________________
www.rs-velgen.nl
Reply With Quote
  #83  
Old 28-09-2018, 08:05
heinz74's Avatar
heinz74 heinz74 is offline
Postwhore
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,198
Default

heb dit nu even snel doorgelezen..
zou je niet beter af zijn met een G60 digifant kabelboom en ecu..
al de rommel eraf slopen die ´je maat´ op en aan de motor geknoopt heeft..
en vanuit een kaal blok beginnen..de motorkabelboom van een G60 kan iemand uitdunnen tot het hoognodige voor je..(was dat niet Pewi of Pepi VW team) ..
ik meen dat de g60 ecu enkel constante + en geschakelde + nodig heeft..en een paar dingen om de brandstofpomp etc aan te sturen..
deze ombouw is door zoveel mensen al zoveel keer gedaan..
onder andere door Yuli..
feitelijk is dat gemokker met die DTA computer geen oplossing lijkt me..
ook veel te uitgebreid /modern voor de motor ..

het kastje op de laatste foto is je stationairregel transistor..Google op 'DLS' VW dx motor..
regelt de vervroeging van het onstekingstijdstip bij gedimt groot licht..
Reply With Quote
  #84  
Old 28-09-2018, 10:54
MelG60 MelG60 is offline
Postwhore
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,405
Default

Met een dta kabel en laptop kan je zien of er daadwerkelijk wat aangestuurd word. Maar als ik al zie dat er wel de moeite is genomen om dta te installeren maar niet om de rotorontsteking te vervangen voor een setup met disbobine dan vraag ik me af of het wel is gedaan met iemand met voldoende kennis van zaken. Ik ben fan van dta en heb het talloze malen gebruikt maar ik zie totaal niet waarom je het zou gebruiken op een vrij standaard G60 motor. Mijn advies: Koop een G60 ecu met draadboom en bijbehorende sensoren en bouw hem terug.
__________________
1991 Golf GTI 20v 4x4 677pk
1989 Golf 20v turbo 4motion
1990 Golf GTI G60
1990 Golf GTI 16vG60
1991 Golf GTI G60
1991 Golf GTI Edition one G60
1983 Golf GTI 16vG60
1983 Golf GTI G60
2000 Audi S3
Reply With Quote
  #85  
Old 28-09-2018, 12:54
Mk1_ er Mk1_ er is offline
Forum Regular
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 139
Default

Waarom het DTA, omdat waar ik de motor van overgenomen heb,(heb er eerst mee gereden en dan hebben we hem uitgebouwd) dat systeem erop had en achteraf zei de persoon die men motor heeft ingebouwd van dat eventueel mee over te nemen, omdat het ook ineens op die motor afgestemd was, dus heb ik het laten opsturen. Vermogen stond op 195pk. Dus heb er ook wel wat voor betaald, dus graag zou ik het willen gebruiken,maar als het echt niet anders kan wil ik wel overwegen.
Zal straks eerst nog wat foto's posten van stekkers die niet aangesloten zijn zoals de idle valve en nog één dacht ik.

Merci voor de hulp alvast, en als het echt niet lukt met dat DTA , dan zal het digifant worden.

Maar nog eens heb er wel wat voor betaald dus zou leuk zijn om het werkend te krijgen.
__________________
Mercedes Sprinter mijn daily
Bmw 335i coupe
Golf gti 1600 82'
Reply With Quote
  #86  
Old 28-09-2018, 20:54
ar1g3's Avatar
ar1g3 ar1g3 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1,650
Default

Je verwijst naar een groene kabel maar ik zie die niet op je laatste foto!
Je hebt het DTA er op zitten, ik zou sowieso eerst proberen het werkend te krijgen zoals het nu is. Dat systeem moet kunnen de ontsteking aansturen dus erg ingewikkeld zal het niet zijn.

Begin met het volgende: check of de pin voor de ontstekingseinddtrap bezet is op de stekker van het ECU. Volg de draden die op klem 1 van de bobine vertrekt, zullen er waarschijnlijk meerdere zijn. Eentje zou naar je toerenteller moeten lopen. Een andere naar je DTA ecu, en dan zou er ook nog eentje naar je relais moeten gaan. Die naar het relais en de toerenteller kunnen ergens afgetapt zijn, hoeven niet per se te vertrekken bij klem 1.

Ik zou ook even in het DTA kijken (software) kijken. Mij lijkt dat ofwel de ontsteking niet gaat aangesloten zijn aan het DTA, ofwel ergens in de programmatie van het DTA iets mis gaat zijn. Zoals sixpack zegt, kan best ergens een stekkertje los zitten ofzo.
__________________
'88 Golf 2 1.8 GTI 16v PL(project)
'01 Passat B5.5 1.9TDI PD
'95 Passat b4 1.9 TD (RIP)

"Cornering perfectly is like bringing a woman to climax.” - Jackie Stewart
Reply With Quote
  #87  
Old 29-09-2018, 09:34
Mk1_ er Mk1_ er is offline
Forum Regular
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 139
Default

Foto van de groene kabel, niet aangesloten en komt van de transistorontsteking.


Van de bobine +
1 zwarte gaat naar de fiche links van de blauwe in de zekeringkast
1 zwarte naar de transistorontsteking

Van de bobine -
Zwart met rood ook naar die fiche links van de blauwe in de zekeringkast, naast die zwarte die van bobine + komt
Zwart met rood die naar DTA gaat
En dan die groene die van de transistorontsteking komt niet aangesloten


Dan een paar foto's van kabels die niet aangesloten zijn.




En foto hieronder die fiche zouden in elkaar moeten denk ik.



Foto van een kastje meegeleverd met het DTA


Dan de Foto hieronder de fiche van idle valve niet aangesloten maar omdat de onstekingsregelaar niet is geplaatst bij mij, was bij de auto waar de motor uitkwam ook niet. Pin 9 & 31 komt van die fiche, maar zoals ik kan zien staat die ook normaal in verbinding met de pomprelais zoals je kan zien op de foto.



In Dta met laptop kan ik niet zien, heb die kabel niet!

Hopelijk allemaal een beetje duidelijk.
__________________
Mercedes Sprinter mijn daily
Bmw 335i coupe
Golf gti 1600 82'
Reply With Quote
  #88  
Old 29-09-2018, 10:39
ar1g3's Avatar
ar1g3 ar1g3 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1,650
Default

Quote:
Originally Posted by Mk1_ er
Dan een paar foto's van kabels die niet aangesloten zijn.


Dat is de idle valve
Quote:
Originally Posted by Mk1_ er



Lijkt me watertemp sensor ofzo
Quote:
Originally Posted by Mk1_ er



Hier zie ik al direct de connector van de hallsensor los liggen (die zwarte), die hoort op de verdeler te zijn aangesloten. Die groene en blauwe weet ik zo niet direct, op mn 16V zit er op de zijkant van het blok naast de verdeler ook een blauwe tweepolige stekker en dat is olietemperatuur geloof ik.
Quote:
Originally Posted by Mk1_ er
En foto hieronder die fiche zouden in elkaar moeten denk ik.



Die lijken me inderdaad in mekaar te moeten.


Verder zou ik eens proberen die groene draad ook aan te sluiten op de - van de bobine. Je kan die gemakkelijk uit de plastic connector klikken, bestudeer het maar even. Zit een plastic lipje in dat je met een schroevendraaier kan omhoog lichten.


In ieder geval is het wel duidelijk dat er toch een paar vreemde dingen aan de hand zijn met het elektrisch systeem.
__________________
'88 Golf 2 1.8 GTI 16v PL(project)
'01 Passat B5.5 1.9TDI PD
'95 Passat b4 1.9 TD (RIP)

"Cornering perfectly is like bringing a woman to climax.” - Jackie Stewart
Reply With Quote
  #89  
Old 29-09-2018, 12:11
Mk1_ er Mk1_ er is offline
Forum Regular
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 139
Default

Ok ik ga het volgende dan proberen.

Ik zal die 2 fiche in elkaar steken.
Groene draad mee verbinden aan de min van de bobine.
En de halsensor aansluiten op de verdeler als de fiche erop past.

En als ik nu die idle valve nu eens even insteek aan de ontstekingsregelaar om die zien of ik dan stroom krijg, of gaat dat er niets mee te maken hebben?
__________________
Mercedes Sprinter mijn daily
Bmw 335i coupe
Golf gti 1600 82'
Reply With Quote
  #90  
Old 29-09-2018, 13:12
Mk1_ er Mk1_ er is offline
Forum Regular
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 139
Default

Quote:
Originally Posted by Mk1_ er
Ok ik ga het volgende dan proberen.

Ik zal die 2 fiche in elkaar steken.
Groene draad mee verbinden aan de min van de bobine.
En de halsensor aansluiten op de verdeler als de fiche erop past.

En als ik nu die idle valve nu eens even insteek aan de ontstekingsregelaar om die zien of ik dan stroom krijg, of gaat dat er niets mee te maken hebben?


Heb al hetgeen hierboven geprobeerd en geen resultaat.
Enkel de idle valve kon ik niet inpluggen om te zien, want de fiche past niet.

Ik denk nu toch dat het moment is aangebroken om hier te vragen "wie heeft er hier tijd en zin om hier eens naar te kijken?" Ben van Lier provincie Antwerpen
Uiteraard tegen vergoeding!
__________________
Mercedes Sprinter mijn daily
Bmw 335i coupe
Golf gti 1600 82'
Reply With Quote
  #91  
Old 29-09-2018, 14:25
Mk1_ er Mk1_ er is offline
Forum Regular
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 139
Default

Daarnet toch nog even proberen te starten,met behulp van men vriendin(die komt al helpen om dat ik bijna zowat woon aan de golf ) en 2 keer heeft de benzinepomp na gedraaid.
Wel maar 2 keer, na een 5 start pogingen...
Maar dat wil zeggen dat er dan een vonk is geweest of niet?
Dat ga ik sewes nog eens nakijken...

Zo frustrerend
__________________
Mercedes Sprinter mijn daily
Bmw 335i coupe
Golf gti 1600 82'
Reply With Quote
  #92  
Old 29-09-2018, 19:03
Mk1_ er Mk1_ er is offline
Forum Regular
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 139
Default

Toch nog eens de pomp getest en wat ik heb ondervonden is, dat als ik het contact gewoon opzet meerdere malen achtereen, de één keer gaat de pomp voor 2s, en de andere keer niet, dan gaat ie voor een 5x wel en dan weer een aantal keer niet. Dus heb de test nog eens gedaan relais eruit en doorverbonden met een draad en dan loopt de pomp perfect.

Dus zou de relais toch niet goed werken?




Maar dit bepaald toch niet dat er vonk of geen vonk is, of toch wel?

Heb ook al ergens gelezen dat de contactpuntjes in de verdeelkap slecht kunnen zijn, als de auto niet wil starten.

Ga wel zorgen dat ik zo'n DTA kabel kan vinden om in de ecu eens te kijken,program heb ik wel dus.
__________________
Mercedes Sprinter mijn daily
Bmw 335i coupe
Golf gti 1600 82'
Reply With Quote
  #93  
Old 29-09-2018, 19:33
vagg freak vagg freak is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 231
Send a message via MSN to vagg freak
Default

Zitten geen contact puntjes in.
Waar staat de auto
__________________
golf 2 diesel

golf1 cabrio
Reply With Quote
  #94  
Old 29-09-2018, 20:17
Mk1_ er Mk1_ er is offline
Forum Regular
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 139
Default

Quote:
Originally Posted by vagg freak
Zitten geen contact puntjes in.
Waar staat de auto


In de verdeelkap zitten toch contactpuntjes dacht ik, waar de rotor draait?

Auto staat in Lier, Provincie Antwerpen
__________________
Mercedes Sprinter mijn daily
Bmw 335i coupe
Golf gti 1600 82'
Reply With Quote
  #95  
Old 29-09-2018, 22:09
ar1g3's Avatar
ar1g3 ar1g3 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1,650
Default

Die contactjes in de verdeelkap zouden in principe niet ervoor mogen zorgen dat het relais ook niet/soms wordt uitgestuurd. Als je zegt dat het soms wel werkt en soms niet dan denk ik eerder aan een bekabeling probleem.

Ik wil er altijd wel eens naar kijken, ben van Leuven dus is niet super ver. Kan wel pas ten vroegste volgend weekend.
__________________
'88 Golf 2 1.8 GTI 16v PL(project)
'01 Passat B5.5 1.9TDI PD
'95 Passat b4 1.9 TD (RIP)

"Cornering perfectly is like bringing a woman to climax.” - Jackie Stewart
Reply With Quote
  #96  
Old 29-09-2018, 23:48
heinz74's Avatar
heinz74 heinz74 is offline
Postwhore
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,198
Default

alles goed en wel
ik zit dit nogmaals mee te lezen..
ar1g3 ,,je doet je best..maar ik krijg het idee dat je niet weet wat een GTI met elektronische ontsteking allemaal al aan boord heeft geen puntjes namelijk'..en dat geeft niks maar daar help je hem niet mee..helemaal niet kwaad bedoelt tegenover jou absoluut niet..

het stoort me veeeeel meer ,dat er op dit forum 100erden gasten zitten die VW specialist zijn ,toch zeker qua de oudere types Golf 1-2 ,Corrado etc etc..
die deze auto met een goede kabelboom binnen het uur lopend hebben..
nu zegt er niemand /zwijgt iedereen..

waar is iedereen nu?

zal ik eens reageren op een topic van iemand ,en zeggen dat de BBS velgen volgens mij Lenso's zijn...
dan heb ik 500 man op mijn nek ,en 60 inbox berichten..

kom op specialisten ..waar is iedereen..?

baard aan het bijknippen?..surfplank op de imperial aan het binden op je keirotte Jetta 1 diesel?

nou waar zijn de mannen..
die achteraf zeggen als zijn Golf afbrand ,neee het was zwart aan massa...
Reply With Quote
  #97  
Old 30-09-2018, 07:08
Mk1_ er Mk1_ er is offline
Forum Regular
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 139
Default

Quote:
Originally Posted by ar1g3
Die contactjes in de verdeelkap zouden in principe niet ervoor mogen zorgen dat het relais ook niet/soms wordt uitgestuurd. Als je zegt dat het soms wel werkt en soms niet dan denk ik eerder aan een bekabeling probleem.

Ik wil er altijd wel eens naar kijken, ben van Leuven dus is niet super ver. Kan wel pas ten vroegste volgend weekend.


Dat is goed voor mij, welke dag zou je kunnen komen zaterdag/zondag?
Zal je mijn adres en gsm via PB doorgeven.

Hmm, jij woont nog geen 15min van degene van de garage waar mijn golf 3,5j gestaan heeft, straks ken je hem toevallig nog!
__________________
Mercedes Sprinter mijn daily
Bmw 335i coupe
Golf gti 1600 82'

Last edited by Mk1_ er : 30-09-2018 at 07:52.
Reply With Quote
  #98  
Old 30-09-2018, 08:04
Mk1_ er Mk1_ er is offline
Forum Regular
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 139
Default

Quote:
Originally Posted by heinz74
alles goed en wel
ik zit dit nogmaals mee te lezen..
ar1g3 ,,je doet je best..maar ik krijg het idee dat je niet weet wat een GTI met elektronische ontsteking allemaal al aan boord heeft geen puntjes namelijk'..en dat geeft niks maar daar help je hem niet mee..helemaal niet kwaad bedoelt tegenover jou absoluut niet..

het stoort me veeeeel meer ,dat er op dit forum 100erden gasten zitten die VW specialist zijn ,toch zeker qua de oudere types Golf 1-2 ,Corrado etc etc..
die deze auto met een goede kabelboom binnen het uur lopend hebben..
nu zegt er niemand /zwijgt iedereen..

waar is iedereen nu?

zal ik eens reageren op een topic van iemand ,en zeggen dat de BBS velgen volgens mij Lenso's zijn...
dan heb ik 500 man op mijn nek ,en 60 inbox berichten..

kom op specialisten ..waar is iedereen..?

baard aan het bijknippen?..surfplank op de imperial aan het binden op je keirotte Jetta 1 diesel?

nou waar zijn de mannen..
die achteraf zeggen als zijn Golf afbrand ,neee het was zwart aan massa...


De puntjes die ik bedoel zijn degene in de verdeler waar de rotor langsdraait, dat noemen ze toch contactpuntjes dacht ik?

Ik,wil "ar1g3" de kans geven om het eens door hem te laten bekijken.
Als het niet lukt dan zal ik het DTA Losmaken(dat is er op 2min uit)
En als dan iemand voor mij zo'n kabelboom kan maken/fixen zou dan geweldig zijn.
Motor ruimte zou me deels lukken, maar die electronica gaat men petje te boven.

Ik zal anders ook eens de persoon mailen waar de motor en DTA van komt, en vragen hoe het bij hem was. En misschien heeft hij die DTA kabel nog.

Nu al die andere fiches die loshangen aan de motor is volgens mij dan allemaal van de originele kabelboom van de Gti, klopt het wat ik zeg?
__________________
Mercedes Sprinter mijn daily
Bmw 335i coupe
Golf gti 1600 82'
Reply With Quote
  #99  
Old 30-09-2018, 08:46
Mk1_ er Mk1_ er is offline
Forum Regular
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 139
Default

Nu heb ik mijn mails eens bekeken waar ik de motor en dat van gekocht heb.
En vermelde wel dat de krukassensor 0,3mm Voor het beste signaal ,kan hier misschien het probleem zitten?

Heeft dit invloed op het starten en het geven van een vonk?

Heb ondertussen de sensor bekeken, en deze staat er toch 4 tot 5mm af, zou dit hopelijk het probleem kunnen zijn? Slecht signaal dan.



Dan foto's van de kabel van de krukassensor waar ik het eerder over had, die heb ik van het spruitstuk moeten trekken, want die was er tegen gesmolten.
Heb die haren van de kabel moeten prutsen, kan de kabel binnenin ook beschadigd zijn door de warmte.



Aan de hand daarvan kan ik er wel van uitgaan dat de motor bij hem wel degelijk gedraaid heeft.

Ik blijf zoeken en proberen
__________________
Mercedes Sprinter mijn daily
Bmw 335i coupe
Golf gti 1600 82'

Last edited by Mk1_ er : 30-09-2018 at 09:41.
Reply With Quote
  #100  
Old 30-09-2018, 10:57
ar1g3's Avatar
ar1g3 ar1g3 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1,650
Default

@heinz ik heb het over de contacten in de verdeelkap waar de rotor langs draait om de spanning naar de vier bougies te verdelen
Ik ben het wel roerend met je eens over het gebrek aan input hier op het forum soms. Zo veel mensen met kennis, maar er wordt zo weinig van gedeeld.

@mk1_er die kabel van de krukassensor zou wel eens de boosdoener kunnen zijn. Als hij vastplakte aan het spruitstuk is de kans groot dat het binnenin de kabel ook gesmolten is en dat er kortsluiting ofzo is. Kan ook verklaren waarom hij gedraait heeft en nu niet meer wil draaien.
__________________
'88 Golf 2 1.8 GTI 16v PL(project)
'01 Passat B5.5 1.9TDI PD
'95 Passat b4 1.9 TD (RIP)

"Cornering perfectly is like bringing a woman to climax.” - Jackie Stewart
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 01:46.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum