Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Derby, Polo MK 1,2 en 3
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 04-04-2017, 18:56
Golf116vmk1 Golf116vmk1 is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Jan 2012
Location / Country: Friesland, Britsum
Posts: 93
Default Standaard chip wie of wie?

Omdat ik niet weet wat voor chips ik heb liggen kan ik niks doen met mijn set-up. Heeft iemand hier een duidelijke foto voor mij van een standaard polo g40 chip?

Zelf heb ik 2 chips thuis liggen. Een oude chip van sls ( mega koppel maar naar 4000 toeren niks meer en alleen maar slip)
En een chip waar op staat tms (meer koppel over hele toereiken maar ook veel slip)

Het zit zo, ik rij met een 68mm pouli met behoorlijk wat slip op de riemen.
Zou ik een originele chip hebben dan kan waarschijnlijk al die extra lucht nooit berekent worden door computer, zal dit niet verwerkt kunnen worden door de motor en zal dit in botsing komen met nog meer lucht uit de lader. Hierdoor gaat de lader zwaar lopen en de riemen slippen.

Zou dit kunnen?

En wat is de beste site om een 68mm 5pk set te krijgen en een passende chip voor een 68mm pouli?

Reageren wordt zeer op prijs gesteld

M.v.g

Last edited by Golf116vmk1 : 04-04-2017 at 19:25.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-04-2017, 10:47
sander_beer's Avatar
sander_beer sander_beer is offline
VW Addict
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 665
Default

ik zou eerst die doorslippende riem oplossen voor je met die andere chips begint want dat heeft helemaal niks met elkaar te maken
de chip die er nu in zit hoort misschien wel bij die maat van pouli maar vanaf dat je slip hebt op je riem gaat hij waarschijnlijk teveel benzine inspuiten want de ecu detecteert die slip niet en weet dan ook niet dat er minder lucht de motor ingaat waardoor het beroerd rijdt
Reply With Quote
  #3  
Old 05-04-2017, 11:02
SciroccomTDI SciroccomTDI is offline
Postwhore
 
Join Date: Aug 2012
Location / Country: Heerlen
Posts: 1,243
Default

Ik heb geen verstand van G-Lader en de bijbehorende ECU, maar het lijkt mij normaal dat er een luchtmassameter of -drukmeter op zit? Dan is van te veel inspuiten geen sprake.

Wel is slippen gewoon fout, dus wat Sander zegt: los dat eerst op. Lader gaat niet zwaar lopen en zo, je mist gewoon spanning op de riem, of de riem is te lang of vettig of wat dan ook
Reply With Quote
  #4  
Old 05-04-2017, 12:41
sjampoo's Avatar
sjampoo sjampoo is offline
Married to PC
 
Join Date: Dec 2003
Location / Country: Oosterbeek - NL
Posts: 4,350
Default

slip komt o.a. van de (te?) kleine poelie: het afschuifoppervlak is een stuk kleiner dan bij origineel.

Zoek liever uit hoe je de riempjes op de juiste spanning zet ( het vierkante gat in de zijkant, net boven de poelie zit er niet voor niets: hier kan precies een momentsleutel/ratel ingezet worden om de boel met het juiste moment te spannen ), en hoe je de G-lader vervolgens ook vastzet zodat de spanning ook behouden blijft ( links én rechts op de G-lader steun de bouten lossen en vastzetten! )
Heb je het rechtersteuntje er uberhaupt op zitten? Het T-vormige stukje:




Want ook dáár mee zet je de G-lader vast zodat deze niet meer kan verdraaien en de spanning op de riempjes afneemt.

Je verhaal over teveel druk en daardoor doorslippen: nope. Niets van dat.
__________________
10 jaar 'Het Polo86(c) Register' 1999-2009


Geld moet rollen*
*maar dan liefst wel míjn kant op!
Reply With Quote
  #5  
Old 07-04-2017, 19:17
Golf116vmk1 Golf116vmk1 is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Jan 2012
Location / Country: Friesland, Britsum
Posts: 93
Default

Vandaag een nieuwe steun erbij gemaakt voor de g-lader omdat er 1 miste.
De riemen strak om de 68mm poulie gekregen zonder slip!
Bult koppel onderin maar bovenin de toeren helemaal geen vermogen.
Pouli omgewisseld voor een 72mm poulie. Polo ging als de brandweer. Onderin wat minder koppel maar wel soepel doortrekken tot 6800 toeren.

Blijkt toch dat de chip die ik er in had zitten (waarschijnlijk origineel) alle lucht niet kon verwerken door de 68mm poulie.
Ben benieuwd wat jullie hier van zeggen

Nu is het wachten op mijn 5pk converter set met 68mm poulie
En chip speciaal geprogrammeerd voor een 68mm poulie.
Ik ben benieuwd

Last edited by Golf116vmk1 : 07-04-2017 at 19:22.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-04-2017, 19:47
SciroccomTDI SciroccomTDI is offline
Postwhore
 
Join Date: Aug 2012
Location / Country: Heerlen
Posts: 1,243
Default

Eigenlijk zou je de lambda willen loggen dan weet je pas zeker wat er aan de hand is..
Reply With Quote
  #7  
Old 08-04-2017, 08:57
René's Avatar
René René is offline
10k maniac
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 22,851
Default

Idd....AFR metertje erin en planken...misschien is die chip bedoeld voor andere injectoren en krijgt ie bovenin gewoon te weinig peut.....
Reply With Quote
  #8  
Old 09-04-2017, 16:34
Golf116vmk1 Golf116vmk1 is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Jan 2012
Location / Country: Friesland, Britsum
Posts: 93
Default

Quote:
Originally Posted by René
Idd....AFR metertje erin en planken...misschien is die chip bedoeld voor andere injectoren en krijgt ie bovenin gewoon te weinig peut.....


Daarom wil ik graag van alle onzekerheden af en heb ik een chip besteld die geprogrammeerd is voor een 68mm pouli. En samen met een 5pk riem set wil dat wel vegen denk ik
Reply With Quote
  #9  
Old 09-04-2017, 18:53
SciroccomTDI SciroccomTDI is offline
Postwhore
 
Join Date: Aug 2012
Location / Country: Heerlen
Posts: 1,243
Default

haha... voor de zekerheid er bij zeggen: 5pk betekent in dit geval 5-ribbige-multi-V-riem .. en niet 5 paardenkrachten er bij

Reply With Quote
  #10  
Old 10-04-2017, 21:24
Golf116vmk1 Golf116vmk1 is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Jan 2012
Location / Country: Friesland, Britsum
Posts: 93
Default

Quote:
Originally Posted by SciroccomTDI
haha... voor de zekerheid er bij zeggen: 5pk betekent in dit geval 5-ribbige-multi-V-riem .. en niet 5 paardenkrachten er bij


Haha vind ik leuk! was het maar zo'n feest!
Er is inderdaad gekozen voor een multiriem
Reply With Quote
  #11  
Old 19-04-2017, 10:18
PaulusB PaulusB is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 125
Default

Bij grote vermogen werd in het verleden toch voor een getande riemen set gekozen. http://www.ruud16v-g60.nl/ kan hier wel goed in adviseren.
__________________
http://www.volkswagen-forum.nl/
Reply With Quote
  #12  
Old 19-04-2017, 21:34
SciroccomTDI SciroccomTDI is offline
Postwhore
 
Join Date: Aug 2012
Location / Country: Heerlen
Posts: 1,243
Default

Quote:
Originally Posted by Golf116vmk1
5pk riem, 68mm pouli met chip op maat.
Eerste 10 minuten liep de auto super en trok als een beest. Geen slip op de poulie.
Na deze 10 minuten begon de auto dezelfde symptomen te vertonen als eerst.
Niet lekker doortrekken en na 4000 toeren gewoon weinig vermogen hebben de riemen die na 6000 beginnen te slippen.

Toch zal er in de computer iets aangepast worden? verkeerde lambdawaarde of op de verkeerde plek? te weinig benzinedruk zou kunnen?


Mijns inziens kan een riem alleen maar slippen door te weinig overdraagbaar koppel. Dat kan te weinig zijn door:

- vuil of vet ( = onvoldonede hoog wrijvingscoefficient)
- slechte poelie met niet-vlakke flanken ( = te weinig contactoppervlakte)
- te dunne / foute riem ( = te weinig contactoppervlakte)
- niet genoeg spanning ( = onvoldoende normaalkracht "riem - poelie" en zodoende onvoldoende wrijving)

- niet genoeg "omsloten hoek" , maar daar kun je niets aan veranderen: de riem loopt hoe die loopt, klaar.

Wanneer dat alles toch klopt, en de riem toch slipt, kan het zijn dat hij harder belast wordt dan origineel. MAAR .. dat kan niet aan het motormanagement liggen of zo..

Wel weet ik dat er bij zo een G-systeem bijvoorbeeld een bypasklep ergens zit, in de buurt van de gasklep. En ik heb jongens daar wel eens echt mee zien prutsen...

Een getande riem is een goede oplossing, lijkt mij
Reply With Quote
  #13  
Old 19-04-2017, 22:15
Golf116vmk1 Golf116vmk1 is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Jan 2012
Location / Country: Friesland, Britsum
Posts: 93
Default

Quote:
Originally Posted by SciroccomTDI
Mijns inziens kan een riem alleen maar slippen door te weinig overdraagbaar koppel. Dat kan te weinig zijn door:

- vuil of vet ( = onvoldonede hoog wrijvingscoefficient)
- slechte poelie met niet-vlakke flanken ( = te weinig contactoppervlakte)
- te dunne / foute riem ( = te weinig contactoppervlakte)
- niet genoeg spanning ( = onvoldoende normaalkracht "riem - poelie" en zodoende onvoldoende wrijving)

- niet genoeg "omsloten hoek" , maar daar kun je niets aan veranderen: de riem loopt hoe die loopt, klaar.

Wanneer dat alles toch klopt, en de riem toch slipt, kan het zijn dat hij harder belast wordt dan origineel. MAAR .. dat kan niet aan het motormanagement liggen of zo..

Wel weet ik dat er bij zo een G-systeem bijvoorbeeld een bypasklep ergens zit, in de buurt van de gasklep. En ik heb jongens daar wel eens echt mee zien prutsen...

Een getande riem is een goede oplossing, lijkt mij


Oplossing bleek vrij simpel, de 5pk multiriem was van 1 ritje al zo opgerekt dat deze opnieuw opgespannen moest worden. Hoop dat het nu een tijdje goed is. In het ergste geval blijf ik zo nu en dan eens de riem opnieuw opspannen. Het vermogen ben ik wel zeer over te spreken.

Niemand anders die tegen die problemen is aangelopen?
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 10:44.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum