Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Polo 6N, 6N2, 9N en 6R
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #81  
Old 03-11-2019, 20:52
Roy16VG60's Avatar
Roy16VG60 Roy16VG60 is offline
Volksforum Donateur - Mr G60
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 923
Default

Quote:
Originally Posted by Ironvw
zou het misschien kunnen zijn dat het bruine kabeltje een soort van statische afleider is ?
Bruin is meestal massa en ik kan mezelf goed voorstellen dat ze een vulhals misschien extra willen aarden ivm statische elektriciteit

Als dat zo is denk ik dat de andere kant van het kabeltje ergens aan de carrosserie vast moet zitten

Hij is ook maar erg kort dus het kan niet heel erg ver van de inbouwplaats van de vulhals verwijderd zijn ( mogelijk zelfs aan de bout die door dat gat in de vulhals van je foto gaat ) zodat je een goede aarding hebt

Ik weet het ook niet zeker maar dit lijkt me een logische verklaring


Juist
__________________
2007 BMW X5 3.0d xDrive
2005 Volkswagen Golf 5 GTI DSG
2005 Volkswagen Touran 2.0 TDI Highline
2003 Volkswagen Touran 1.6 FSI -> R32
Reply With Quote
  #82  
Old 04-11-2019, 19:53
Ironvw Ironvw is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 211
Default

Quote:
Originally Posted by Roy16VG60
Juist


Reply With Quote
  #83  
Old 07-12-2019, 22:11
wessel97's Avatar
wessel97 wessel97 is offline
Postwhore
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,495
Default

Een tijdje geen update gedaan, ondanks dat die er wel genoeg zijn🤔 dus bij deze;

Laswerk vorderingen:
















Alle bodemdoppen zijn nu weer netjes, het is nu alleen nog links achter onder de stoelrails en een paar kleine stukjes. Dus het einde is in zicht

De tank en vulhals zitten er ook weer onder, ivm met het laswerk van mijn vorige post kon de tank er nog niet onder maar nu zit hij er netjes schoongemaakt en wel op zijn plaats.










De oude motor had een knipperend olielampje en na wat inspecteren was het niet de sensor o.i.d. maar iets intern in de motor. In eerste instantie dacht ik de oliepomp, maar na wat rondvragen bij de revisie specialisten dachten zij dat het de drijfstang of krukaslagers zouden zijn. Alles bij elkaar opgeteld was het de moeite/geld niet waard om het in een motor die 270.000km gelopen had te stoppen. Plus dat daarbij kwam dat de oliepomp die eronder zat nergens te krijgen was.

Dus via via een mooi motortje kunnen scoren met rond de 100.000km voor een leuke prijs. Zoals je kunt zien ziet het er nog aardig fris uit







Alles zit er nieuw op of in. Ik dacht als ik dan toch bezig ben dan maar meteen goed:










Erin gehangen en zo goed als alles aangesloten, met een beetje geluk deze week starten:







En recent heb ik ook voor erg weinig geld een KW V2 set opgehaald (voor een bedrag dat het niet uit zou maken als het kapot is). Nou 4 dempers lek. KW doet ze niet meer reviseren en revisie bij een universeel bedrijf zit op €170 per poot (is nogsteeds een stuk goedkoper dan de €1321 die de set nieuw kost).




Even kijken hoe ik dat aan ga pakken. Misschien dat ik de set zelf wel uit elkaar haal en ga kijken of ik aan de pakkingen kan komen. Het enige wat mij een beetje zorgen baard is dat ik van de voorste poten de hardheidverstellings knopjes niet verdraaid krijg. Al zit hier geen olie meer in dus misschien dat dat ermee te maken heeft?
__________________
- '99 Audi S3 1.8 20vt Quattro (Daily)
- '84 Golf mk1 cabrio (sold)
- '77 Golf mk1 1.1(sold)
- '97 Polo Harlekin
- Batavus blackbuster (ex-daily)

'Smile, Listen, Agree and then do whatever the f*ck you wanted to do anyway'

Last edited by wessel97 : 09-12-2019 at 23:46.
Reply With Quote
  #84  
Old 09-12-2019, 18:57
arnus71's Avatar
arnus71 arnus71 is offline
Volksforum Draaideur Donateur
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,917
Default

Netjes hoor!

Maar als je toch bezig bent, waarom las je de bodemdoppen niet gewoon dicht? Deze gaan altijd roesten en nu weet je dat ze straks weer gaan roesten.
__________________
'10 Skoda Yeti
'12 Skoda Citigo
Reply With Quote
  #85  
Old 09-12-2019, 23:04
yuli's Avatar
yuli yuli is offline
Forum junkie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,654
Default

Kan ook een KV1 set zijn. Dan heb je het verstelknopje erbij gekregen is een veel gedane marktplaats truc.
__________________
First owner VW Golf mk1 1983 PG G60
VW T3 1982 with KR/ABF
Reply With Quote
  #86  
Old 10-12-2019, 09:22
RobertVoorst's Avatar
RobertVoorst RobertVoorst is offline
VW Fanatic
 
Join Date: May 2015
Posts: 368
Default

Aan de voorpoten te zien heb je inderdaad wel een V2 Set. Bij de V1 zit er altijd een interne inbus bovenin de zuigerstang bij de draad. Bij jou zit daar de verstelknop.

Deze staan er wel om bekend dat indien ze niet maandelijks even verdraaid worden ze lekker vast gaan zitten.
Reply With Quote
  #87  
Old 10-12-2019, 11:31
wessel97's Avatar
wessel97 wessel97 is offline
Postwhore
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,495
Default

@arnus dat had gekund inderdaad, maar wil het plaatwerk wel zoveel als mogelijk is origineel houden. En met goed invetten en wat anti roest bescherming hoop ik dat het wel mee zal vallen. Ik kan het straks natuurlijk ook regelmatig even in de gaten houden en als het weer begint te roesten zijn we er dit keer hopelijk op tijd bij😂

@Yuli het is een V2 set. Wat jij verteld heb ik ook op internet gelezen maar dat was bij mij gelukkig niet het geval

@robert heb je enig idee hoe ik die makkelijk los kan krijgen? WD40 of een soort roest losweker? Of moeten ze er echt voor uit elkaar
__________________
- '99 Audi S3 1.8 20vt Quattro (Daily)
- '84 Golf mk1 cabrio (sold)
- '77 Golf mk1 1.1(sold)
- '97 Polo Harlekin
- Batavus blackbuster (ex-daily)

'Smile, Listen, Agree and then do whatever the f*ck you wanted to do anyway'
Reply With Quote
  #88  
Old 10-12-2019, 11:49
RobertVoorst's Avatar
RobertVoorst RobertVoorst is offline
VW Fanatic
 
Join Date: May 2015
Posts: 368
Default

Quote:
Originally Posted by wessel97
@robert heb je enig idee hoe ik die makkelijk los kan krijgen? WD40 of een soort roest losweker? Of moeten ze er echt voor uit elkaar



https://robrobinette.com/S2000KWV3.htm

Je kan proberen om ze bovenaan even warm te stoken, hier kan de draad in vast zijn gaan zitten.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze onderin de zuiger vast zitten, dan moet je denk ik wél alles elkaar halen. Eerst even met warmte proberen dus!
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 12:51.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum