Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek overig > Ice en andere auto electronica
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 18-04-2012, 22:01
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,910
Send a message via MSN to The_Maxx
Default kabelboom schema electrische ramen

Ik heb een tijd geleden een gebruikt setje raammotoren gekocht. Echter ontbraken daar de kabels bij en ook de schakelaars.

Nou ben ik al een tijdje op zoek naar een schakelschema hoe ik zelf een kabelboom ervoor zou kunnen maken.

Ik wil gebruik gaan maken van dit type schakelaars:



Ik heb in elk geval al alle 26 pagina's met topics hier doorgekeken. En google levert helaas enkel bestaande kabelbomen op, maar geen schakelschema's of uitwerking hoe de kabelboom schematisch in elkaar zit.

edit: even vergeten vermelden: raammotoren zijn universeel, en worden door 2 draden aangestuurd. gelijkstroommotoren dus, + en -.
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!

Last edited by The_Maxx : 18-04-2012 at 22:19.
Reply With Quote
  #2  
Old 19-04-2012, 08:21
Djinn_4fun's Avatar
Djinn_4fun Djinn_4fun is offline
Forum junkie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,762
Send a message via MSN to Djinn_4fun
Default

Zijn schakelaars voor electrische ramen achter golf 3/vento.

Misschien kan je hier wat vinden: http://www.vwgolf-info.nl/
__________________
Mvg Maarten


2008 VW Polo 9N3 1.2i United (Full Options)


In bezit van VCDS & ELSAWIN
Reply With Quote
  #3  
Old 19-04-2012, 14:39
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,910
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

Quote:
Originally Posted by Djinn_4fun
Zijn schakelaars voor electrische ramen achter golf 3/vento.

Misschien kan je hier wat vinden: http://www.vwgolf-info.nl/


Dat t die schakelaars zijn weet ik
Maar t gaat me voornamelijk om de draadboom tussen de motoren en de schakelaars. pinout van de schakelaars is een kwestie van meten.
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!
Reply With Quote
  #4  
Old 19-04-2012, 15:36
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,910
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

Beetje rondkoekeloeren op websites levert me dit op:



Afgezien van de pinout van de schakelaars. Zou dit zo kunnen werken?

Geschakelde plus met een relais. Zodat daar geen 25A doorheen gaat, zoals op deze schakeling. Dat begrijp ik wel

Grijze dingen zijn uiteraard de schakelaars op die afbeelding.
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!

Last edited by The_Maxx : 19-04-2012 at 15:40.
Reply With Quote
  #5  
Old 19-04-2012, 16:18
Jeff's Avatar
Jeff Jeff is offline
No personal life
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 2,187
Default

Je mist de stuurapparaten. Met deze schakelaars kan je geen stromen voor de motoren schakelen. 1 keer schakelen en de boel fikt uit.
__________________
Groeten van Jeff
Golf 1 cabriolet 2.0 8V
www.Golfcabrio.com
Alles voor de Golfcabrioot!
Reply With Quote
  #6  
Old 19-04-2012, 21:48
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,910
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

Quote:
Originally Posted by Jeff
Je mist de stuurapparaten. Met deze schakelaars kan je geen stromen voor de motoren schakelen. 1 keer schakelen en de boel fikt uit.


waarom zou je stuurapparaten nodig hebben? De motoren werken rechtstreeks op de accu ook? Extra relais tussen de schakelaars en de motoren wellicht een optie?
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!
Reply With Quote
  #7  
Old 20-04-2012, 13:20
Mice's Avatar
Mice Mice is offline
VW Guru
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 998
Default

Stuurapparaat is in principe niks meer dan een serie relais inderdaad.
Je moet niet de stroom voor de motoren door de schakelaar laten lopen maar de schakelaars de relais aan laten sturen.

Stuurappaat zorgt er alleen nog wel voor dat hij automatisch afslaat bij helemaal dicht of open. En deze stuurt de comfort functie aan.

Via marktplaats of ebay zijn die stuurapparaten niet heel spannend duur volgens mij en dit scheelt een hoop gedoe.
__________________
Hobbyboot: Golf mk1 MX 3-deurs, 1980
Daily: BMW 330ci
Familiebak: BMW X3 3.0i
Reply With Quote
  #8  
Old 20-04-2012, 17:18
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,910
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

Ik heb vaker in autos gereden zonder comfortmodule.Dus niet automatisch stoppen bij helemaal open of helemaal dicht. En ook geen beveliging als er iemand z'n hand tussensteekt.
Maar even een 3tal relais gebruiken om de stroom van de motoren niet door de schaekelaars te laten lopen en de simpele geschakelde plus van bijvoorbeeld de radio te gebruiken om de boel op contact in te laten schakelen. Is eigenlijk zo gebeurt.
Ik teken even een schematje.

edit: hmm, inderdaad wordt t dan nog wat ingewikkelder. 3 relais zijn niet eens voldoende.... Ik ga eens kijken wat die stuurapparaten kosten.

Gaat trouwens om zo'n set:


Ik zie daar ook geen stuurapparaten bij staan?
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!

Last edited by The_Maxx : 20-04-2012 at 17:31.
Reply With Quote
  #9  
Old 20-04-2012, 18:24
Jeff's Avatar
Jeff Jeff is offline
No personal life
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 2,187
Default

Ga je echt zo'n set gebruiken?? Die had ik ook. Met nadruk op had. Wat een drama dingen. Nylonbussen al een keer verrot gedraaid.
Ben nu erg blij met mijn orginele spul.
Schakelaars die hierbij zitten kunnen wel hoge stromen schakelen.
__________________
Groeten van Jeff
Golf 1 cabriolet 2.0 8V
www.Golfcabrio.com
Alles voor de Golfcabrioot!
Reply With Quote
  #10  
Old 20-04-2012, 20:12
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,910
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

ik gebruik me ramen nou niet echt vaak ofzo. Wil wel in een later stadium de nylonbussen vervangen door staal als t ff kan. origineel electrische ramen voor polo bestaan wel, maar zijn behoorlijk zeldzaam. En dan zit ik nog met kabelboom maken Daar komt dit schema trouwens ook vandaan.

Anderzijds kan ik ook proberen om enkel de overbrenging op de originele kabel te monteren. Heb je t probleem van de bussen ook niet.
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!
Reply With Quote
  #11  
Old 18-05-2012, 20:18
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,910
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

Per toeval kwam ik op deze schakeling uit:



dit is dus voor 1 kant.

Lijkt mij wel zo werkend te krijgen, toch? Hierdoor gaat er geen grote stuurstroom naar de schakelaar (in weze is daarvoor een simpele schakelspanning die de relais goed aanstuurt voldoende)

Zo zijn er totaal 4 relais nodig.
Heb deze inmiddels besteld. Nu nog een schakelaar vinden en een kabelboompje maken. Relais zal ik maar niet in de deur plaatsen lijkt me?
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!

Last edited by The_Maxx : 18-05-2012 at 20:22.
Reply With Quote
  #12  
Old 18-05-2012, 21:04
Audi1981's Avatar
Audi1981 Audi1981 is offline
5 Cylinder Turbo Donateur
 
Join Date: May 2011
Posts: 5,703
Default

Gewoon een relaisblok maken en 2 draden je deur in, kan je zo alles dicht bij de relais splitsen, wel goed afzekeren!
Het is in theorie niet mogelijk om omhoog en omlaag tegelijk te bedienen, maar je weet maar nooit....
__________________
"Surfin' down the avalanche!"
Seat Altea 2.0 FSI
Reply With Quote
  #13  
Old 18-05-2012, 21:14
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,910
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

Quote:
Originally Posted by Audi1981
Gewoon een relaisblok maken en 2 draden je deur in, kan je zo alles dicht bij de relais splitsen, wel goed afzekeren!
Het is in theorie niet mogelijk om omhoog en omlaag tegelijk te bedienen, maar je weet maar nooit....


Motoren aan beide kanten met 20A afzekeren moet denk ik voldoende zijn? Stuurspanning zal sowieso worden afgezekerd, pak ik rechtreeks vanaf de accu. (uiteraard met nog een relais ertussen zodat deze alleen ingeschakeld wordt op contact)

Relais kunnen max 40A hebben, lijkt me ook wel voldoende.
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!
Reply With Quote
  #14  
Old 19-05-2012, 11:43
Audi1981's Avatar
Audi1981 Audi1981 is offline
5 Cylinder Turbo Donateur
 
Join Date: May 2011
Posts: 5,703
Default

20A is zat en misschien zelfs wel te veel, probeer eerst 10A eens en dan 15 enz enz.
20A is genoeg om een redelijk brandje mee te beginnen, dat wordt wel eens vergeten, maar het kan
__________________
"Surfin' down the avalanche!"
Seat Altea 2.0 FSI
Reply With Quote
  #15  
Old 19-05-2012, 16:36
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,910
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

1A op 400v is ook voldoende voor een fikkie (zeker als je een kabeltje van 1 vierkante mm gebruikt)

Maar ik weet wat je bedoeld. Zal wel een handje zekeringen aanschaffen, Tis geen vast onderdeel zoals de relais, dus zal met 10A beginnen in elk geval.
Beter een paar zekeringen stuk dan fik.

Wat voor kabeldikte zou ik het beste kunnen gebruiken? Autokabels zijn vaak nogal dunnetjes uitgevoerd voor het aantal ampere wat er doorheen kan. En dat linkt me met raammotoren nou niet echt verstandig.
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!
Reply With Quote
  #16  
Old 15-06-2013, 14:28
MrKikker's Avatar
MrKikker MrKikker is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: May 2009
Posts: 93
Default

Ik ga dit topic even jatten. heb een originele set raammotoren van een Golf 3 welke ik in m'n Cabrio wil bouwen, echter heb ik geen zin om er deurschakelaars/panelen bij te zoeken dus wil ik net zoals de TS de schakelaar voor origineel ramen achter gaan gebruiken om dit aan te sturen. TS zegt dat de pinlayout van de schakelaar een kwestie van meten = weten is maar dit is niet echt het geval, of mij lukt het iig niet

heb via Autodata/Workshopdata wel een draadschema kunnen vinden maar daar word ik niet veel wijzer van gezien ik geen originele kabelboom voor deze schakelaar heb en dus niet weet welke draad waar komt. TS, heb jij enig idee van de pinlayout van die schakelaar? en evt. andere schema's die ik kan gebruiken?
__________________
Wie is jouw favoriete fictieve personage?
Quote:
God
Reply With Quote
  #17  
Old 21-06-2013, 15:57
johnnieb johnnieb is offline
Forum Regular
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 112
Default

Mr Kikker, kan je dat draadschema naar mijn toe sturen.
Ik ben ook bezig met die schakelaars, maar dan met mk2 elek.ramen.
Misschien kan ik er wat mee.

b.v.d
Reply With Quote
  #18  
Old 23-06-2013, 12:17
MrKikker's Avatar
MrKikker MrKikker is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: May 2009
Posts: 93
Default

ga voor je kijken
__________________
Wie is jouw favoriete fictieve personage?
Quote:
God
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 04:58.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum