View Single Post
  #1  
Old 19-10-2006, 11:34
Brazen's Avatar
Brazen Brazen is offline
Postwhore
 
Join Date: May 2004
Posts: 1,132
Send a message via MSN to Brazen
Default APK alarm bij zeer jonge auto's

Apk-alarm na steekproef auto's
door Harrie Nijen Twilhaar
Telegraaf.nl

AMSTERDAM - Auto's worden slecht onderhouden. De Nederlandse autobranche slaat groot alarm nu gebleken is dat enkele duizenden zeer jonge auto's bij een landelijke steekproef niet door de apk-keuring zijn gekomen.





Uit onderzoek van Bovag, Rai Vereniging en Veilig Verkeer Nederland (VVN) bij vier onafhankelijke keuringsstations, blijkt dat van drie jaar oude auto's al 18 procent moest worden afgekeurd vanwege defecten aan banden, remmen, stuurinrichting en verlichting. Van vijf jaar oude auto's kwam een kwart al niet meer zonder reparaties door de keuring en bij zeven jaar oude auto's is dit percentage opgelopen tot ruim 32 procent.

De resultaten komen op een gevoelig moment, nu het kabinet van plan is de frequentie van de apk te verlagen.

De frequentie van de periodieke autokeuring of APK mag van de meeste politieke partijen namelijk omlaag naar eens per twee jaar, ondanks een felle campagne van de brancheorganisaties BOVAG, RAI Vereniging en Veilig Verkeer Nederland tegen de kabinetsplannen.

De lijsttrekkers van de acht grootste partijen bekenden kleur in een door het ANWB-blad Kampioen georganiseerd mobiliteitsdebat, dat deze week wordt gepubliceerd. CDA, VVD, SP en D66 zijn voorstander van een ander APK-regime. Wouter Bos (PvdA) en André Rouvoet (ChristenUnie) houden nog een slag om de arm. Maar als uit Europese onderzoeken blijkt dat minder keuren niet van invloed is op milieu en verkeersveiligheid staat ook voor hen niets de halvering van de APK-frequentie in de weg.
__________________
Brazen

;ww aandurven, tarten; ~it out er zich brutaal doorheen slaan, stijf en strak volhouden
Reply With Quote