Thread: Neill_s Garage
View Single Post
  #155  
Old 06-07-2016, 09:57
Neill_s's Avatar
Neill_s Neill_s is offline
Volksforum Donateur
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,745
Default

Na maanden zoeken, twijfelen, nog meer zoeken, nog meer twijfelen (wat zijn gebruikte diesels duur ) en zelfs het ombouwen van de Bora naar TDI overwogen te hebben was het afgelopen vrijdag toch zo ver. Deze mooie auto heeft de garage verlaten. Met pijn in het hart vind ik altijd zo'n cliché, maar ik vind het erg jammer dat ik deze auto heb moeten verkopen. Met 332.000 km op de klok en een abgas werkstatt storing, distributieriem die vervangen moest worden en een afbrekende bekerhouder was een reis naar Italië met deze auto toch een stap te ver voor mij. Daarbij opgeteld dat met ongeveer 45.000km per jaar een diesel financieel wel wat aantrekkelijker is ben ik toch maar voor een andere auto gegaan.

Na een flinke speurtocht ben ik afgelopen vrijdag naar een BMW 318d e46 touring gaan kijken in Roosendaal. Deze auto leek netjes, maar bij aankomst was ie letterlijk niet fris, toen ik de deur opentrok kwam er een vochtige lucht tegemoet zoals normaal in een sloopauto hangt. Dit kon wel gereinigd worden volgens de verkoper Daar maar snel weggereden en een paar andere BMW's geselecteerd om te gaan bekijken. Die stonden allemaal bij particulieren en aangezien het nog vroeg was kon ik daar niet terecht en zijn we naar optie 4 gereden, een Audi A4 b6 avant.
In Cuijk aangekomen stond daar een mooi ongepoetste A4 met de as nog in de asbak. Perfect, want dan weet je dat desbetreffende handelaar niks probeert te verbergen Na een praatje, goede proefrit en een beetje onderhandelen hebben we de Bora daar achtergelaten en heb ik nu een mooie donkerblauwe 2002 A4 b6 avant 74kw tdi voor de deur staan Van buiten mankeerd er niet heel veel aan, wat kleine krasjes en parkeerdeukjes maar niks schokkends. Van binnen wil ik toch eens kijken of ik een leuk interieur op de kop kan tikken en wat knopjes kan vervangen, die zijn lelijk gesleten. Gisteren de auto uit laten lijnen en aan de onderkant was ook niks raars te zien, alleen een koppelstang rechtsvoor moet vervangen worden. Voorlopig doe ik er even niks aan behalve een grote beurt, eerst lekker op vakantie er mee!

(De foto's gooi ik er straks even op, was nu even mobiel aan het surfen )
__________________
Mijn garage:
Reply With Quote