View Single Post
  #9  
Old 09-05-2015, 16:45
huinkroese's Avatar
huinkroese huinkroese is offline
VW Guru
 
Join Date: May 2007
Posts: 833
Default

Quote:
Originally Posted by Black Devil
Blok hoort droog te zijn, als blok ergens lekt kan het wel eens in de papieren lopen, waar exact was hij vettig?

Persoonlijk zou ik NOOIT een automaat nemen, die zijn van slechte kwaliteit ivm het koppel van de diesel. Kijk maar even rond op internet/Google.


Thanks!
Blok was zo'n beetje halverwege vettig, laagje olie met stof en prut erin, zo'n beetje op de hoogte van de dynamo maar wel echt op het blok, geen foto gemaakt.
Ja, ik had sowieso al wat bedenkingen bij de automaat, maar was benieuwd.
Het reed nog wel redelijk maar je voelt 'm niet echt trekken, wat met de gewone vijfbak wel het geval is. Vind het ook wel fijn om terug te kunnen schakelen en op de motor af te kunnen remmen wanneer nodig merkte ik nu.

@ar1g3
Ook bedankt voor de input!
Ik had dat blok juist door de vele verhalen over de (vermeende) onbetrouwbaarheid van de 2.5 TDI in de T5 (onder andere door verschillende monteurs van de ANWB die er zelf in reden) af laten vallen.
Heb nog steeds niet in een T5 gereden maar ik denk dat ik dat ook even laat zitten en me concentreer op het vinden van een nettere T4.

Ik ga binnenkort ook even een 2.4 diesel proberen om te kijken hoe dat rijdt (traaag ) maar is wel aanzienlijk goedkoper dus dan blijft er weer wat meer over om 'm een beetje leuker/geïsoleerder/lager/beslaapbaarder te maken.
Reply With Quote