Volksforum.com

Volksforum.com (http://www.volksforum.com/forum/index.php)
-   Passat (http://www.volksforum.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Peilsensor storing 3BG (http://www.volksforum.com/forum/showthread.php?t=145067)

The Skinnmeister 12-06-2021 08:28

Peilsensor storing 3BG
 
Goedemorgen iedereen,

Onze Passat 3BG uit '03 met een AWT motor heeft een peilsensor in het carter zitten. Deze gaf laatst niet meer thuis zodat mijn oliepeilstok net iets te kort was. Deze sensor is van de week vervangen door een Hella sensor, maar na vervanging krijg ik op het instrumentenpaneel de melding 'oil sensor workshop'.

Na het openen van de motorkap is de melding weg, maar komt na ongeveer 5x starten weer terug. Ik had nl gelezen dat de motorkap schakelaar hier iets mee van doen kan hebben.

Zou het dus nu aan de sensor kunnen liggen dat deze niet oem is? Of moet ik het zoeken in de bekabeling?

Ik hoor graag van jullie.

Grtz Roland

VeeDubber 12-06-2021 21:46

Ik weet niet of zo'n sensor ingeleerd moet worden, maar het lijkt me alsof hij detecteert dat de oliestand te laag is?

Dus;
- Oliestand goed?
- Hoort deze sensor bij deze auto?
- Nakijken of het ingeleerd moet worden

The Skinnmeister 15-06-2021 09:13

Het oliepeil is correct, de sensor hoort bij de wagen. Heb t nog gecheckt aan de hand van oe nr van Etka/Catcar. Inleren is volgens de garage niet nodig, en ik kan er ook niets van vinden. Als ik de kap open heb gehad blijft de melding even weg zoals ik al meldde, dus dan mag ik er vanuit gaan dat de schakelaar werkt/reageert. Kan denk ik niets meer anders zijn dan de sensor vervangen door een oem :confused:

VeeDubber 15-06-2021 14:29

Quote:
Originally Posted by Uit SSP 441, pagina 37
Calculating the oil level The oil level is calculated by two measurement methods, namely dynamic and static measurement.The dynamic measurement is performed while the vehicle is in operation.

Important measurement factors are:
engine speed,
longitudinal and transverse acceleration, from ESP control unit,
bonnet contact (bonnet must be closed),
engine temperature (engine should be at operating temperature),
driving cycle after last bonnet contact > 50 km and
a certain number of measured values must be generated within the driving cycle.

The dynamic measurement provides more accurate results, and therefore is mainly used. However, it cannot be used at all times.

The measurement process is interrupted at:
rates of acceleration of over 3 m/s2,
oil temperature > 140 C and
bonnet contact switch F266 was actuated.

To obtain data in these situations, the static meas-urement method is applied. The static measurement is performed at:
ignition "on" (to obtain a measurement result as quickly as possible, the measuring process is started when the driver's door is opened),
engine oil temperature > 40 C,
engine speed < 100 rpm and
engine at standstill > 60 sec.

Again, the acceleration data from the ESP is taken into account in order to allow for inclination of the vehicle. The signal from the parking brake is also utilised. In the case of fluid levels that can lead to engine damage (measured value below min.), an underfill warning is issued. In the case of fluid levels which can led to engine damage (measured value above max.), an overfill warning is issued


Ik kom dus opnieuw tot de conclusie dat je sensor denkt dat je een laag olieniveau hebt. Nadat jij 50km gereden hebt, gaat hij gewoon weer aan.

Ik zat deze thread te lezen:
https://forums.ross-tech.com/index.php?threads/8727/

Hier hebben 2 users het probleem op kunnen lossen met het vervangen van de motor ECU. Lijkt me wat extreem, maar goed, het kan dus blijkbaar.

Registreert je motorkapschakelaar, motorkap open en dicht? (Melding op dash of via meetwaardeblokken in Vagcom)

En heb je je spanningen en massa al gecontroleerd op de sensor? Zwart-blauw is 12V bij draaiende motor, bruin is massa, 3e draad is signaal naar ECU

The Skinnmeister 14-07-2021 06:51

Nou we zijn weer iets verder. De kap schakelaar doorgemeten en die is goed. Weinig tijd, garage verbouwen etc :rolleyes: , niet altijd een brug ter beschikking.... Maar nu lijkt het erop dat de contra stekker van de sensor het probleem is geweest. 1 kabel was terug geduwd, nu herstelt en het blijft al een week goed. We blijven duimen.... ;)

@Hans, dank je wel voor het meedenken, hou je op de hoogte van de vorderingen :thumbup:

Van Limburg 14-07-2021 07:27

Hella is in ieder geval wel het merk dat VW ook gebruikt heeft.
Altijd mooi om te zien dat het VW logo gewoon weg gefreesd is:D

The Skinnmeister 14-07-2021 07:31

Quote:
Originally Posted by Van Limburg
Hella is in ieder geval wel het merk dat VW ook gebruikt heeft.
Altijd mooi om te zien dat het VW logo gewoon weg gefreesd is:D


Ja dat klopt idd :lmao:


All times are GMT +1. The time now is 11:50.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.